Gewoontes

Zo'n ochtendrondje is eigenlijk net als even koud douchen na een warme. Het is even schrikken, maar daarna is het lekker en als je het niet doet voel je je niet lekker opgefrist. Plus dat het goed is voor lijf en leden, ik doe het al jaren.

Dat ochtendrondje doe ik nog maar sinds we op Zonnemaire wonen en dat is nu bijna zes jaar. Dat komt omdat we hier minder tuin hebben dan op Scharendijke, daar konden de honden zelf wel even een plas en een poep doen, ruumte zat. Hier moest ik echt even met Didi de polder in vond ik, ze had toch al zoveel in moeten leveren, al zal ze daar denk ik zelf niet zo'n last van hebben gehad hoor. Het was meer mijn schuldgevoel, waarvan nu wel bekend is dat ik dat mezelf goed aan kan praten. 

Inmiddels kan ik eigenlijk niet meer zonder die 3km, het is zo lekker wakker worden bij bijna elk weertype. Storm en regen zijn minder, maar ik probeer toch zo min mogelijk te verzuimen en dat lukt me aardig.

's Middags dan een wat langer rondje, zoals vanmiddag weer met Paule. Hier is hij weer bijna thuis, de lijn strak gespannen want het eten staat klaar.

Ontzettend grote molshopen waren er, zijn dat dan hele grote mollen of ligt het aan de grond? Het zal het laatste wel zijn denk ik, want een mol is toch maar een mol uit welk nest ze ook komen, bekend of onbekend.

Ria Woensdag 19 Januari 2022 at 6:15 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

het doet niemand kwaad, zo’n rondje iedere dag. Je blijft er gezond bij zeggen ze.

Sjoerd, (URL) - 19-01-’22 20:12
Renesmurf

Wandelen is goed voor een mens, en ook voor een dier. Alles moet in beweging blijven, zo ook de gedachten.

Renesmurf, (URL) - 19-01-’22 22:56
Jan K. alias Afanja

Met het grijze en kille weer van de laatste tijd kom ik vaak niet verder dan de tuin. Ik ben toe aan ander weer, of het nu is winter is of voorjaarsweer, dat maakt me niet uit als het maar ander weer is.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 20-01-’22 00:24
John

Heerlijk dat koude douchen. Ik zou niet meer zonder willen. Net als frisse ochtendrondjes, het is gewoon heerlijk.

John, (URL) - 20-01-’22 08:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.