Dwalen

Mooi weer vandaag! Vanmiddag wandelde ik naar Brouwershaven waar je nu al maanden bijna je benen breekt, maar er is wel een Spar en een grote jachthaven. Ooit hadden we daar ook nog eens een ligplaats.

Ik liep eens een andere weg terug en dacht een stukje af te snijden van het fietspad, maar dat pakte toch verkeerd uit en verdwaalde zowat in het slingerende parkje.

Uiteindelijk belandde ik toch wel op de dijk, maar of dat nu zoveel korter was... maar we hebben weer pap en bananen...en het was heerlijk in de zon.

Ik zocht eigenlijk iets over de geschiedenis van het Tonnenmagazijn, het gebouw op de hoek van de tweede foto, dat nu gebruikt wordt als Dorpshuis voor feesten en partijen,  Daar kan ik niet veel over vinden, wel vond ik dit over de garnalenvisserij, ook een stukje geschiedenis. Mijn vader bracht ook weleens een zakje 'hornet' mee als de vissers net binnen waren gekomen.

Het middelste grote pand op de bovenste foto, was van het loodswezen. Ooit was er eens sprake van dat we daar zouden gaan wonen een paar jaar na de ramp, dat zagen mijn zus ik wel zitten, maar het ging niet door jammer genoeg.

En zo dwaalden mijn gedachten ook weer even af.

Ria Maandag 07 Februari 2022 at 7:06 pm | | Standaard

vier reacties

Ellen

Mooi dat die gebouwen er nog staan en nog een functie hebben. Op de laatste foto zie je dat het voorjaar er aan komt. Hier was wel zo’n maar een ijskoude wind. Maar vorig jaar werden we op 7 februari verrast met een dik pak sneeuw.

Ellen, - 07-02-’22 21:09
Sjoerd

Gisteren was het erg mooi, helaas is dat vanochtend weer omgeslagen in regen en zit weer alles dicht

Sjoerd, (URL) - 08-02-’22 07:38
John

Het was gister prima loopweer, al stond er hier toch nog veel wind. Interessant die geschiedenis. Loodswezen voor de Oosterschelde? Daar heb ik nooit van gehoord.

John, (URL) - 08-02-’22 07:38
Jan K. alias Afanja

Heerlijk zo’n dagje met zon en een blauwe lucht. Tot zo ongeveer halverwege de middag hebben we er hier ook van kunnen genieten. Vandaag is het gewoon weer grijs en grauw.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 08-02-’22 11:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.