Kennismaking

En toen ging de bel gisteravond. Joop deed open en er stond een meneer op de stoep. Ik was inmiddels ook beneden en de meneer zei, "hallo ik ben 'Diejean', we waren nu zo vlakbij dat ik het niet kon laten om even langs te komen". Ik prakiseerde me suf en dacht, ik ken geen Diejean. 

Nou dat heeft even geduurd eer dat kwartje viel hoor, ik zeg nooit Diejean, maar Dhyan (Dhiean), zoals je het schrijft.

Dhyan reageert al jaren, af en toe, hier en daar, maar niemand weet eigenlijk iets van hem, behalve dan datgene wat hij zo af en toe vertelt. Wel krijg je er op een gegeven moment een beeld bij en dat van mij klopte dus voor geen meter. 

We hebben maar heel even gepraat, dat is wel jammer, gelukkig dacht ik eraan om Joop een foto te laten maken, nu weten we in elk geval hoe hij eruit ziet.

Ik vond het heel leuk, dat je langskwam Dhyan en mocht je nog in de buurt zijn, kom gerust op de koffie met je vrouw! Je moet al wel de hartelijke groeten van Irene hebben, want die heb ik natuurlijke gelijk onze foto gestuurd.

Ria Zaterdag 19 Maart 2022 at 6:35 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

elf reacties

hanscke

Ja, zo af en toe kom ik die naam tegen. Wat een moed om zo maar aan de deur te verschijnen. Dat zou ik nu nooit durven.

hanscke, (URL) - 19-03-’22 20:28
ria

Oh ja, dat zou ik ook wel durven hoor, je kent elkaar toch al een beetje :-)

ria, (URL) - 19-03-’22 20:34
Sjoerd

Leuk toch zo’n ontmoeting.

Sjoerd, (URL) - 19-03-’22 21:32
Jan K. alias Afanja

Dat is wel een bijzondere ontmoeting op die manier. Leuk!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 20-03-’22 00:47
John

Ha, dat is pas leuk. Wat en verrassing voor jou :D

John, (URL) - 20-03-’22 08:15
Dhyan

Zo ik ben weer thuis na drie dagen Zeeland aangedaan te hebben. Ik voelde altijd al een band met Ria en wilde haar graag eens ontmoeten. Ook de omgeving waarover je door haar leest wilde ik graag zelf eens beproeven. Leuk dat de deur door iemand geopend wordt die jij heel goed lijk te kennen maar voor wie je zelf een volslagen vreemde bent. Joop en Ria waren precies zoals ik verwacht had. Voor Joop was snel duidelijk dat ik via het www binnenviel en hij riep dan ook meteen Ria erbij. Een innemende vrouw die met mijn voornaam bleef stoethaspelen. Erg leuk toch even, zei het maar kort, kennis te hebben gemaakt.

Dhyan, - 20-03-’22 11:34
ria

Is het je echte naam? En waar is thuis?
Nu wil ik natuurlijk ook graag weten hoe Zeeland beviel? Was je drie dagen op Schouwen of logeerde je ergens anders? Jullie troffen in elk geval goed weer!

ria, (URL) - 20-03-’22 11:56
Dhyan

Ik noem me graag Dhyan. Het is een naam die ik zelf heb gekozen en bij mij past. Thuis is in Nijmegen. Zeeland was wel erg vlak, ik ben hier het glooiende landschap van de eindmorenes van nog uit de ijstijd gewend. Meer bomen en bos. Genoten heb ik van de rust in vrijwel alle plaatsen die we bezocht hebben, beginnende in Yerseke (het Oosterschelde Museum met gedetailleerde uitleg over de oester en mosselcultuur, het verdwenen land Tolsende). Westkapelle waar ons hotel gesitueerd lag, langs de kust naar Domburg (museum Marie Tak van Poortvliet) museum Terra Maris en gewandeld bij Westhove Castle. Over de Oosterscheldekering naar Schouwen Duiveland en gegeten in Renesse. Jullie aan het schrikken gemaakt, een avondwandeling door Zierikzee gemaakt en over de Zeelandbrug terug naar ons hotel. We wilden de imposante Sint Lievensmonstertoren nog eens bij dag terugzien en dus de volgende dag opnieuw naar Zierikzee en daar een prachtige stadswandeling gelopen. Nog even naar het kitesurven op het Grevelingendam gekeken en weer naar huis,

Dhyan, - 20-03-’22 21:24
ria

Dat dacht ik toch al dat het niet je eigen naam was, ik hoorde ook je accent. In Nijmegen ken ik verder alleen Machiel Zwart http://www.machielzwart.com/blog.html
Hij kocht ooit, heel lang geleden eens een aquarel van mij, kwam ook een keer op bezoek toen hij zijn rijbewijs pas had en maakt nu zelf erg mooie torso’s en andere kunstwerken. Zijn vader was ook een bekend kunstenaar. Misschien ken je hem ik kan zijn voornaam niet zo gauw vinden

Fijn dat jullie je goed hebben vermaakt, jammer dat ik het niet wist dan hadden we samen iets kunnen ondernemen.
Zeker nu is het overal nog erg rustig en ja de polder is vlak, maar juist daardoor zo mooi. Ik hou niet zo van de bossen, wel van het strand, de dijken en de dammen. Als je nog eens komt laat het me dan weten, dan wandelen we samen door de polder :-)

ria, (URL) - 20-03-’22 22:23
Margo

He wat leuk een gezicht te zien bij een bekende naam! Maar net als Hanscke zou ik dat ook zomaar niet durven, ik zou eerst even bellen, haha, wat een tuttebellen zijn we toch! :-D

Margo, - 20-03-’22 23:05
Dhyan

@Margo, ik heb ook eerst gebeld, zei het aan de voordeur.

Dhyan, - 21-03-’22 10:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.