Hindernissen

Joop zit nu in de 'volgende week om deze tijd' fase. 

We hebben de omvormer verkocht. dat is weer eens een meevallertje. Vanmiddag zei iemand het nog tegen me, als je iets wilt kopen betaal je de volle prijs, maar als je zelf iets wilt verkopen lijkt het wel gestolen goed'.

Een middagwandelingetje met hindernissen. Er zat een schaap met zijn kop vast in het gaas. Op de heenweg zag ik het al en op de terugweg stond hij er nog steeds te roepen om hulp. Er was niemand op de boerderij, wel een kat die mijn wandelhondje aan wilde vallen, een echte waakkat, maar verder geen mens te bekennen, ik heb toen maar een schapenboer gebeld en die wist van wie ze waren, want schapen die bij de boererijen lopen zijn meestal niet van die boeren en in dit geval de camping zelf.

Een stukje verderop een losse hond op de dijk. Ze ging heel onderdanig liggen toen ik bij haar kwam en we zijn samen netjes naar huis gewandeld.

Daarna nog een praatje met Digna. Ik had op koningsdag haar zus ontmoet, niet dat ik haar kende maar ze lijken sprekend op elkaar, dus ik had het toen maar gevraagd. Digna gaf me ook de naam van een bloem die nu prachtig staat te bloeien en ik dacht 'die moet ik onthouden'. Toen ik thuiskwam wist ik hem nog steeds en ik dacht 'gelijk opschrijven, pen ligt nog op tafel'. Joop zei iets en ik was het kwijt. Ik denk ook niet dat het nog boven komt, daarvoor was het te kort.

Ria Zaterdag 30 April 2022 at 7:09 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

elf reacties

Sjoerd

Een spannende tijd voor Joop en mooie foto’s van jouw hand…

Sjoerd, (URL) - 30-04-’22 21:39
Margo

Het is toch geen Zeeuws Knoopje hè?

Margo, - 01-05-’22 00:17
ria

Nee Margo, dat bloeit nog niet en is veel kleiner, dat komt ook niet in het wild voor volgens mij.

ria, (URL) - 01-05-’22 08:48
Dhyan

Wat een mooie plant. Hij lijkt qua bloem op de zwanenbloem maar die groeit niet in zulke trossen.

Dhyan, - 01-05-’22 09:13
ria

Het is het soort blad van de berenklauw, maar het is veel kleiner, het zaad is ook heel mooi. Ik denk dat het de ‘gewone’ berenklauw is.

ria, (URL) - 01-05-’22 10:54
Dhyan

De gewone Berenklauw groeit meer in plakkaten, deze groeit in trossen. Maar de stam lijkt wel op die van de berenklauw. Hij heeft ook wat weg van de echte Valeriaan. Ben wel benieuwd welke dit nou is.

Dhyan, - 01-05-’22 11:22
ria

Valeriaan is het ook niet die ken ik, dat is fijner.

ria, (URL) - 01-05-’22 11:24
Jan K. alias Afanja

Mooie bloemen, maar ik kan ze via Google ook niet vinden.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 01-05-’22 14:51
John

Ja, met schapen kan er wel eens een en ander fout gaan. Hier ook regelmatig. Ik sta minstens een keer per week een schaap te helpen.

John, (URL) - 01-05-’22 15:21
Irene

Kan het een https://www.floravannederland.nl/planten/moerasspirea moerasspiraea zijn?

Irene, (URL) - 01-05-’22 15:58
ria

Nee dat is het zeker niet Irene

ria, (URL) - 01-05-’22 19:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.