van Katoen

Afgelopen nacht heb ik heerlijk geslapen onder mijn gisteren ontvangen nieuwe dekbed van katoen, dat toch weer heel anders voelt dan eentje gemaakt van gerecycelde petflessen. Nu maar afwachten of het enige invloed heeft op mijn nog altijd jeukende rug. Het petflessendekbed kocht ik vorig jaar maart en in mei viel het me op dat mijn rug steeds jeukte. Allicht duurt het ook weer een tijdje eer ik verandering zal voelen. Spannend!

Begin van de middag even naar Zierikzee voor een paar boodschappen. Donderdag is marktdag maar er was geen mens te bekennen op een paar op de markt na. Alle straten waren leeg, dus ik maakte eens wat foto's. Je hebt dan niet zo snel het gevoel dat je voor gek loopt als oud wijf met je cameraatje, de straten waren mooi leeg.

Nog even een voorval van gisteren toen de plastic bakken werden geleegd, ik vind het zelf wel grappig.

Er stopte een auto van Handhaving bij de rolemmer die ik net buiten had gezet, het plastic is woensdags aan de beurt. Toen ik nog even in de emmer keek, zag ik een klein bruin flesje, geen idee waarvan, maar ik liet het zo en dacht dat het wel van plastic zou zijn, want glas houden we ook apart.

De handhavingsmevrouw had in mijn emmer gekeken en pakte zo'n papier wat ze dan aan het handvat doen, als er iets niet goed is... ik rende naar buiten want ik had natuurlijk zo'n bruin vermoeden en vroeg wat er aan de hand was.

'Er zit glas in uw bak mevrouw'

'dat is geen glas maar plastic' zei ik op goed geluk, want ik had het ook niet gecontroleerd.

'nee hoor dat is glas' zei ze weer

'nee hoor' en ik pakte de emmer en kiepte hem ondersteboven zoveel zit er nooit in bij ons. En daar was het kleine bruine flesje van plastic! Ze keek wel een beetje op haar (bruine) neus en een ja-maar en dat het toch net leek, maar ook excuus. Ach ja, ik vind het zo kinderachtig, terwijl we meestal alles wel netjes apart houden, maar er kan eens een klein bruin flesje tussendoor wippen natuurlijk.

Ria Donderdag 02 Februari 2023 at 6:57 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

vijf reacties

Irene

Of een voorbijganger dumpt er wat glas in, kan ook gebeuren :-(

Irene, (URL) - 02-02-’23 22:22
John

Katoen is een natuurproduct. Ik zou zelf nooit onder een dekbedhoes van petflessenspul gaan liggen. Hopelijk gaat je jeuk over, en het zou zomaar 100% zo kunnen zijn.

John, (URL) - 03-02-’23 09:14
ria

John: Het was niet de hoes maar het dekbed zelf. Hoezen heb ik altijd van katoen.

ria, (URL) - 03-02-’23 09:50
Dhyan

Maar goed dat je het zag, met zo’n label er aan nemen ze het niet mee.

Dhyan, - 03-02-’23 10:25
Jan K. alias Afanja

Hier wordt het plastic opgehaald in doorzichtige plastic zakken. Twee huizen bij ons vandaan is het verzamelpunt voor ons deel van de straat. Als je ziet wat voor troep mensen er allemaal in flikkeren … niet normaal! De mensen van de gemeentereiniging laten het dan liggen en wij kunnen vervolgens weer bellen naar de ‘afd. Wijkbeheer’ om de troep alsnog op te laten halen. Van dat soort onverbeterlijke lieden die maar wat doen krijg ik dus jeuk.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 03-02-’23 11:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.