Opgeruimd

Vanmorgen maakte ik wat foto's van oude tekeningetjes van twintig jaar geleden ongeveer toen ik af en toe eens wat deed, vijf op een jaar ongeveer en dan heel klein, maar eigenlijk ook best leuk. Alles ligt door elkaar, gelijk maar eens uitzoeken en eigenlijk wil ik wel een paar houten lijstjes voor dat kleine spul bij elkaar.

Daarna eindelijk eens met een tekening begonnen, het kwam er gewoon niet van, ik kon het begin niet vinden.

Het regende bijne de hele dag, vanmorgen en vanavond na het eten een droog rondje.

 Morgen beter.

Ria | Dinsdag 16 April 2024 at 7:28 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Vroeger en nu weer een beetje

(geen insluitcode te vinden maar onder de foto vind je een polygoonfilmpje naar de opening van het Zweedse Rode Kruis Ziekenhuis in 1957 )

Joop had vanmiddag een afspraak met de neuroloog, dat kon gelukkig nog in Zierikzee, zo fijn dat we met dit weer niet naar Goes hoefden te rijden!  De eerste twee wachtkamers zaten bomvol, wij waren alleen bij de neuroloog, later kwam er nog iemand bij.

Het is nog maar de vraag of de Victoria Kliniek blijft. De huur is al opgezegd door het ADRZ. Er loopt een petitie tegen de sluiting die kun je hier tekenen graag! 

Taco Asma schreef er een prima brief over in de Wereldregio. (ik heb hem gekopieerd en onder lees meer gezet)

We waren dus bij de neuroloog en dat was best verhelderend allemaal, wij hadden ook de brief van het EMC niet goed begrepen, want voor haar was het meteen duidelijk dat e.e.a. toch blijkbaar een resterend gevolg is van de Sarcoïdose die hij in 1967 had. De laatste verhoging van de pijnstillers helpt nauwelijks of niet, de pijn is ook wisselend, dus die gaan weer een stap terug, ook de jichtpillen die hij laatst op advies van de reumatoloog kreeg kunnen uit de lijst. Nu eerst weer een afspraak en overleg met de reumatoloog over verdere behandeling/medicatie. Fijn dat het allemaal in elk geval wat duidelijker wordt.

In 1967 lag Joop weken in dat ziekenhuis, we waren pas getrouwd en ik was zwanger, niemand wist wat hij mankeerde, allerlei nare scenario's behalve die ene dan waar je tenminste niet aan doodging, waar onze huisarts dr. G.J.v.d.Waarden mee op de proppen kwam. Niemand had er nog ooit van gehoord. Besnier Boeck heette het toen.

Read More

Ria | Maandag 15 April 2024 at 6:07 pm | | Standaard | Zeven reacties

Proosten

Gisteren was een drukke dag. Eerst fietste ik naar Zierikzee, voor ons (mir en ik) dagelijks brood en daarna wandelen met de wandelclub, er was nu weer een leuk clubje. Het was heerlijk weer en de natuur prachtig. Mooie route ook, die Evert van de Smisse uitzet en halfverwege komt hij dan met water, met gisteren een appel erbij, lekker!

Eenmaal weer terug in het dorp drinken we dan met z'n allen nog een kopje koffie. Joop wachtte ons op, toen hij dacht dat we er bijna waren, hij kan dat zien, plakten wij er nog een vierkantje aan vast....

Janny werd vandaag 83, daar gingen we even op proosten, wel eerst koffie met zelfgebakken gebak hoor! Ze had voordat wij kwamen al een rondje met Ivo gelopen, zoiets als ik ook altijd doe, je komt dan vaak dezelfde mensen tegen en ze had tegen iedereen verteld dat ze jarig was... dat is wel een beetje raar hè ... :-D

Ria | Zondag 14 April 2024 at 6:43 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Dag Jaap

Afgelopen week overleed Jaap.

Een droevig bericht, maar toch ook weer niet onverwacht.

Ik ben vooral dankbaar dat ik Jaap in deze laatste fase van zijn leven nog wat beter heb leren kennen en hem ontmoet heb en dat hij me zo gestimuleerd heeft met mijn tekeningen.

Zonder Jaap was ik nooit geweest waar ik nu ben en door Jaap zal ik zeker nog verder groeien.

Dag Ria,

Dank je wel voor je bericht en je tekeningen. Hoe abstracter ze zijn hoe mooier ik ze vind maar daar moet je je vooral niets van aantrekken.

Ik voel me de laatste tijd steeds minder worden, vandaar mijn trage antwoord.

Hartelijke groet,

Jaap 

Ria | Zaterdag 13 April 2024 at 5:03 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Boteren

Het was heerlijk vandaag, bijna heel de dag lekker buiten in de zon met zonder jas, al was er wel veel wind. Vanmorgen de schilder, wandelen en was en vanmiddag even naar Brouw voor een ijsje en cermivelli of zoiets. Daarna een pan kippensoep gemaakt, daar had ik nu al dagen zin in. Joop houdt niet zo van soep dus die kreeg iets anders met kip, er is van allebei nog over, zeker nog soep voor een paar keer.. Lekker makkelijk, alleen mijn diepvriesbakjes zijn verdwenen, geen idee waaheen, dus morgenochtend ga ik weer eens naar de action want daar moet ik daarvoor zijn zegt Joop, daar had ik nog niet aan gedacht, eerder de HEMA...

Joop is inmiddels al weer penningmeester af van de imkervereniging (als hij het al was eigenlijk). Als ik vertel dat hij eraan begint moet ik natuurlijk ook vertellen dat het niet doorgaat. Hij was enthousiast genoeg zoals altijd als hij ergens aan begint. Maar de overdracht van het penningmeesterschap wilde maar niet lukken, normaal gesproken is dat een fluitje van een cent, daar heeft hij wel ervaring mee, het boterde gewoon niet tussen de penningmeneren en als het niet botert wordt het nooit wat. 

Het botert niet,

d.w.z. het gaat niet goed, gemakkelijk, voordeelig; syn. van dat hot niet, dat wil niet hotten1)hutteren (Opprel, 61), vlotten, wouten, wouteren2)het wil niet grutten (Harrebomée I, LI); niet vleugen (Boekenoogen, 1148; Sjof. 33); f(l)uteren (De Vries, 70); vgl. ook op Goeree en Overflakkee: Ik kan wel karnen, maar 't buttert niet, ik kan zoo hard mogelijk mijn best doen, maar voordeel levert het niet op

Ria | Vrijdag 12 April 2024 at 6:52 pm | | Standaard | Drie reacties

Donderdags

Ze zijn er weer, een hele dijk vol, op alle dijken, bermen, het wemelt ervan! Mooi!

Maar het regende ook vanmorgen, dus geen schilder, morgen wel, al is het vrijdag...

Ik rommelde wat met rommel en fietste naar de vleesboerderij en de biologische groentenboerderij.

Onderweg kom ik dan langs deze boom, een eenzame boom, ik kijk er altijd naar, soms zit er een roofvogel in. Eenzame bomen zijn een soort bakens, vanuit de verte is daar bij die boom het kruispunt.

Ik schreef al eens eerder over ook zo'n boom die ergens anders stond! 

Terwijl ik daar zo fietste bedacht ik dat als mijn eik goed groeit, dat ik hem dan ga planten op zo'n soort plek, daar ga ik eens over nadenken. Een naam heb ik inmiddels ook al, maar daarover later meer.

(klik voor meer) oh dat staat er al

Read More

Ria | Donderdag 11 April 2024 at 6:22 pm | | Standaard | Elf reacties

Op het gemak

De steiger staat. de schilder is vandaag begonnen, alles op het gemak. 's Morgens rond een uur of half negen tot een uur of drie en vrijdags vrij, ook schilders worden een dagje ouder natuurlijk.

Het was een prachtige dag en omdat de stoep achter op sommige plekken best glad was en ik natuurlijk niet wil dat de schilder onderuit gaat, begon ik de meest gladde plek in de loop te schuren. Ik dacht ik doe in elk geval dat stuk, ik weet wel dat het glad is daar, maar de schilder vergeet dat. Eenmaal bezig kon ik niet ophouden, dat is het leuke als er ook iemand anders in je buurt aan het werk ik, tenminste voor mij werkt dat zo. 

Heel de 'tuin' geschuurd! Tenminste het schaduwdeel met groene aanslag met mijn bezem met staaldraad, ik kan het iedereen aanbevelen, water gooien en schuren maar, goed voor lijf en leden en zonder rotzooi tegen groene aanslag, schuren moet je toch. Ook gelijk het afwateringsgootje schoongeschept. De schilder nam terwijl hij toch moest poetsen bij de dakkapel de goot aan de voorkant mee, we hebben een erg lieve schiilder ook. Joop had geopperd, omdat de steiger daar toch stond, hij daar zelf wel even op kon klimmen maar dat vond hij (de schilder) niet goed (gelukkig, ik durf niet zo hoog).

Hopelijk werkt het weer een beetje mee de komende weken.

Joop had zijn scootmobiel gepakt en deed een rondje Schouwen, met de temperatuur langs de Oosterschelde viel het nog wat tegen.

Nou en toen had ik nog een afspraak bij de kapper om vier uur! Nog steeds lekker weer, dus ik pakte de fiets! 

Maar nu zit ik wel een beetje in te kakken hoor, vroeg naar bed denk ik, maar ook daar is niks mis mee.

Ria | Woensdag 10 April 2024 at 7:25 pm | | Standaard | Zes reacties

Onrust

Vanmorgen vroeg een rondje, het was nog erg stil onderweg.

Weer een rare dag vandaag, het lijkt wel of er iets ligt te broeden. Ik kwam onderweg wel jonge poeletjes tegen, maakte nog een foto maar dat werd niets.

Nog wat gekleurd aan het kleine projectje dat ik alweer beu ben, misschien tegen het einde in mei nog wat. 

Nog even naar Scharendijke voor wat boodschappen, even bij Mir langs voor een praatje en een afspraak en eenmaal thuis weer wat gehangen en lekker vroeg gegeten, of gewone tijd eigenlijk. Gedoe met die klok ook, erg vroeg wakker nog steeds.

Ook nog een middagrondje door de storm en deels regen, niks an.

De viool staat voor wat ze is, dapper, strijdbaar.

Ria | Dinsdag 09 April 2024 at 6:19 pm | | Standaard | Drie reacties