Pruimenpret

Ongeveer 2 kilo pruimen, 6 ons suiker, een paar vanillestokjes, een paar kruidnageltjes en 2 liter jenever. En nu maar afwachten wat het wordt, het ziet er in elk geval erg mooi en lekker uit. Inmaakbrandewijn is duurder en er zit minder alcohol in, daarom heb ik de goedkoopste jenever genomen. De pruimen heb ik maar gehalveerd, volgens het recept moet je ze heel laten maar dat lijkt me niet handig eten. Ik ziet het gemodder al helemaal voor me na een paar wijntjes… en dan zo’n hele pruim in je mond, dat komt vast niet goed.
En nu natuurlijk dagelijks even proeven hoe de smaak is, dat is mij wel toevertrouwd hoor, ik houd jullie op de hoogte.

Joop kan ook weer lachen. De tandarts heeft vanmorgen een nieuwe tand geboetseerd. Met een malletje een tand gemaakt en die op de restanten van de oude geplakt. Er kan altijd nog een kroon op mocht dat nodig wezen.

Ria Maandag 24 Augustus 2009 at 5:59 pm | | Standaard

achttien reacties

Truus

Heel verstandig om die pruimen te halveren, zeker gezien de vallende tanden, dat moet je niet te vaak hebben, want dan heb je binnen no time een pruimenmondje.

Truus, (E-mail ) - 24-08-’09 20:28
sil

Wat is het toch een ge-wel-dige tandarts ….de goeiste!!
Ik hoop dat nu IEDEREEN snapt waarom ik nog in zeeland voor controle ga.

We nemen er een pruim op….proost!

sil, - 24-08-’09 20:56
Brillie

Pruimen op sap zetten heeft hier een geheel andere betekennis… Ik koop het daarom altijd in blik. Gewoon voor de veiligheid.

Brillie, (URL) - 24-08-’09 21:28
Truus

Oh,oh wie heeft er suiker in de pruimenpap gedaan alle…..etc. Bah:))

Truus, (E-mail ) - 24-08-’09 21:52
ria

Truus: Ik ken alleen de erwtensoep uitvoering. Brillie: blik kan ook erg scherp zijn hoor
@sil: nee, nee, nee, die potten moeten minstens zo een maand blijven staan, alleen ik mag af en toe even proeven.

ria, (E-mail ) (URL) - 24-08-’09 21:57
Marijke

Jammie jammie, dat wordt smikkelen en smullen daar in Scharendieke!!

Marijke, - 24-08-’09 22:02
Truus

Dan ben je een heel fatsoenlijke vrouw (maar wat is dat in de erwtensoepversie?) Ben niet nieuwsgierig hoor, blijf graag op de hoogte).

Truus, (E-mail ) - 24-08-’09 22:24
aargh

Mmmm lekker. En alleen al voor zo’n rijtje potten op de kast zou je het doen.

aargh, (URL) - 24-08-’09 22:25
ria

Aargh: ja hè, vind ik ook! Truus: http://www.youtube.com/watch?v=dCRXJcXta..

ria, (E-mail ) (URL) - 24-08-’09 22:28
ReneSmurf

Je kan altijd je eigen draai geven aan recepten, naar je eigen smaak! En zo wordt het wat unieks!
En Joop kan er weer even tegen!

ReneSmurf, (E-mail ) (URL) - 24-08-’09 22:57
Me!

Die pruimen kun je straks leegzuigen…

Me!, (E-mail ) (URL) - 25-08-’09 12:35
Tanya

Dat kan niet anders als héél erg lekker worden!

Tanya, (E-mail ) - 25-08-’09 14:11
joke

ze drieve…is dat wae goed?

joke, - 25-08-’09 19:41
ria

@Joke: jawo, derom mooje aalukkendag eeve roere angders oore de bovenste dongker, dat was vandeage a un bitje, te lang gewacht, ik mo dikkulster roere en dan tehlieke even proeve natuurlijk :-D

ria, (E-mail ) (URL) - 25-08-’09 19:48
joke

Goedzô der moguh geen rimpels opkomme è!

joke, - 25-08-’09 19:55
ria

@Joke: neeee ze motte hlad bluuve, ik gea nog mar us roere, ke der waark an ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 25-08-’09 19:58
joke

Snael opete dat waerkt ok!

joke, - 25-08-’09 20:00
RI@&BERT

Dit ziet er zo mooi uit zonde om op te eten!:-)

RI@&BERT, - 26-08-’09 12:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.