26-10-2003/01-11-2003

vrijdag, oktober 31, 2003

 
Nieuw linkje van Downer. Via JWeetje kwam ik bij haar terecht. Ik vind het een leuk log en omdat ik de laatste dagen geregeld bij haar ging kijken en dan steeds via JWeetje, heb ik haar bij mijn linken gezet. Ik ken haar voor de rest niet, weet alleen dat het ook een Zeeuwse is, en dat ze van "de overkant" komt. ;) dat wil zeggen van Zeeuws Vlaanderen, dus vroeger alleen bereikbaar per boot, maar sinds kort via de Westerscheldetunnel.
 

Door: ria 8:07 PM
 

Dit is een plattegrond van de kern van Scharendijke met "alle" winkels, eetgelegenheden en andere belangrijke zaken erop. Ik plaats dit omdat ik vandaag voor het laatst naar het post- VVV kantoor ben geweest. Het gaat sluiten per 1 november. Weer een pand dat leeg staat. De Rabobank staat ook al een tijd leeg, daar kan je alleen nog geld uit de muur halen. Het zijn allebei vrij nieuwe panden. Verder staat het oude gemeentehuis ook al jaren leeg, een lege kerk, die op afbraak wacht. Ik vind het maar niks. Als er nu nog iets anders voor in de plaats kwam, maar dat gebeurt ook al niet en zo klein is ons dorp nu ook weer niet, al lijkt dat op dit kaartje misschien wel zo. Hiernaast een kaartje van het hele dorp, heel veel vakantieparken en rekreatie, één van de grootste jachthavens van Nederland en dan moeten we het in het vervolg met een postagentschap in de supermarkt doen. Ben benieuwd hoe dat zal gaan volgend jaar als het druk is, dan mogen ze wel een extra juffrouw aannemen om achter die balie te gaan staan. Maar goed, wat maak ik me weer druk, ik kan voorlopig weer vooruit met mijn postzegels, ik vind het alleen jammer dat er weer iets verdwijnt.
 

Door: ria 2:46 PM

donderdag, oktober 30, 2003

 
KIJK!!! EEN MAANTJE!! en ook heel handig gelijk Teletekst bij de hand :D De zon en maanstanden zijn te vinden op de startpagina die aan "de maan" hangt, plus nog een heleboel andere leuke dingen. Teletekts is af en toe ook wel eens handig. Je kan zelfs favorieten toevoegen. Verder is gewoon zoeken ook mogelijk natuurlijk, misschien of je de lotto gewonnen hebt ofzo. Nu ben ik alleen nog benieuwd of het maantje, net als het weer, mee veranderd, maar dat zien we weer vanzelf. Als dat niet zo is haal ik het gewoon weer weg.
 

Door: ria 11:35 PM
 
 
Het is duidelijk najaar. Prachtige luchten weer. En hoewel ik me voorgenomen had niets te doen vandaag, kon ik het toch niet nalaten er even op uit te gaan vanmiddag, om een paar fotootjes te maken. Afgelopen nacht geen oog dicht gedaan. Armen, benen, alles deed en doet nog steeds pijn, dus vandaag maar een beetje rustig aan gedaan.
 

Door: ria 4:14 PM

woensdag, oktober 29, 2003

 
Eindelijk is het gras gemaaid!! Het ziet er weer een stuk netter uit ineens. Verder is Joop Bruno aan het helpen, hij is aan het verhuizen, dus kan wel wat extra hulp gebruiken. Ik heb gewandeld, ben 2,5 uur onderweg geweest en was blij toen ik weer thuis was. Heb wel hetzelfde rondje gedaan, maar onderweg Simba geborsteld en op het strand getreuzeld, het was er nog hardstikke druk, allemaal ouders met vliegerende kinderen. Het is nu bijna november en volgens mij is het nog niet rustig geweest. En nu ben ik stijf en moe en zit lekker te gloeien. Wat eten betreft heb ik een makje van de week. Ik had zondag een hele pan draadjesvlees gemaakt, maar toen gingen we toch nog uit eten. Sil heeft wel meegenomen maandagmorgen, maar wij eten er nu ook al 3 dagen van. Heerlijk hoor, met spruiten en boontjesecht ouwerwets, Joop schept hele borden vol op en de kilo's vliegen er volgens mij weer aan. Omdat mijn aardappelen op waren ben ik eventjes naar de boer gereden, dat is wel de moeite waard, ik had 5 kg aardappelen voor € 1.75 oftewel € 0.35 per kilo!!! En heerlijk vers natuurlijk. Ook gelijk uien meegenomen 2.5 kg voor € 1.00. Het is een echt etenspraatje vandaag en ik heb er ook weer het e.e.a. van geleerd door de linken op te zoeken. Mijn aardappelen liggen in de groentela, dat van die boontjes wist ik ook niet en geef mij toch echt maar een verse tomaat hoor...........en last but not least, ik maak draadjes vlees ook anders :) net als mijn moeder n.l. vlees gewoon kruiden met peper en zout, boter gloeiend bruin laten worden tot het schuim weg is, de lapjes goed eventjes aanbakken, niet alles tegelijk als je veel hebt, want dan gaat het koken, lapjes in de sudderpan, de boter afblussen met water, bij de lapjes doen en lekker een paar uur laten sudderen.........en een dag later zijn ze nog lekkerderder...........
 

Door: ria 6:29 PM

dinsdag, oktober 28, 2003

 

Vandaag heb ik ook mijn foto eens op schoolbank.nl gezet. Ik kreeg vanmorgen een mailtje dat er zich weer iemand had aangemeld voor "mijn" school en daar stonden ook foto's bij. Ik zag zelfs een paar bekenden, reden genoeg om ook eens in mijn fotoboeken te duiken. Jammer genoeg heb ik van die zes jaar ULO maar één klassefoto, maar goed beter wat dan niets. Ra, ra, ra, wie ben ik? Mocht je er niet uitkomen, dan maaktdeze versie het misschien iets eenvoudiger :)) Met dank aan Emmy!!
 

Door: ria 9:42 PM
 
Gepoetst en gewandeld maar het gaat niet echt van harte en ik loop ook niet te fluiten van blijdschap, nu hoeft dat ook niet altijd natuurlijk maar de zin van alles ontgaat me op dit moment een beetje. Joop heeft vanmiddag in de limo gereden, hij kwam er nog even mee langs, wat een eind auto, een meter of acht geloof ik. Donderdag moet hij ermee naar Schiphol. Het gras is nog steeds niet gemaaid, toen hij na wat aandringen toch eens wilde beginnen deed de grasmaaier het niet, accu leeg. Schiet ook niet op zo. Morgen gaat het weer regenen geloof ik. Vanmorgen is hij ook nog naar het ziekenhuis in Vlissingen geweest om zelf te leren prikken en zijn bloed te testen, wel handig dat hij het nu zelf kan doen. Een tas met atributen meegekregen en het doosje moet ook bewaard worden.........
 

Door: ria 5:37 PM
 

Het blijft leuk spelen met de mutsen en hoedenmand. Yara is er weer zoet mee geweest. Het is een grote mand met alleen maar petjes, hoedjes, mutsen, dassen en wanten, de pop moest er ook aan geloven. Van de rest van de foto's zijn er heel veel niet goed, veel rooie oogjes. Ik moet die mapjes ook allemaal eens nakijken, want je kunt natuurlijk niet alles bewaren en het neemt ook nog eens heel veel plaats in. Weer iets dat "nog eens" moet. Straks gelijk maar eens doen!! Ik stel ook veel te veel uit en dan blijf ik er maar tegenaan hikken.
 

Door: ria 4:57 PM

maandag, oktober 27, 2003

 

Gisteren zijn Silvia en Cor en de kinderen nog geweest. Bij het naar buiten kijken of ze al in aantocht waren zag ik een roodborstje heerlijk in een plas poedelen. Die heb ik toen maar even op de foto gezet. Morgen plaats ik wel een paar nieuwe foto's van de kinderen, daar heb ik nu geen zin in. We zijn nog uit eten geweest in de Surf Inn, dat was heel gezellig, maar ik heb wel een beetje kater vandaag. Ook slecht geslapen, want de kinderen werden wakker en omdat Sil en Cor in de caravan sliepen was oma de dupe. Eind van de morgen zijn ze weer vertrokken. Prachtig weer was het en dus heb ik een lange wandeling gemaakt. Voor de rest niets gedaan, heel erg, er ligt ook overal hondehaar, want Simba is vreselijk aan het verharen, dat ga ik morgen allemaal wel weer eens opzuigen en dweilen en zo, is hard nodig. Maar eerst maar eens een nachtje lekker slapen, ik denk niet dat het laat wordt vanavond.
 

Door: ria 6:12 PM
Ria Zondag 26 Oktober 2003 at 6:05 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.