Supporters

Vroeg op vanmorgen want we zouden Zonnemaire schoonmaken en omdat ik Didi daarbij niet kon gebruiken deden we eerst maar een rondje door de polder zonder zak.

Een man of twintig waren er toch wel en gewapend met opraper, handschoenen, zakken met houders en groene hesjes die voor geen meter zaten dus die deed ik niet aan ging ieder zijns weegs.

De gebruikelijke blikjes en flesjes, maar ook een wieldop of vier en zelfs illegaal gedumpt asbest. Alles bij elkaar zo'n kilo of zestig. Dat asbest niet meegerekend natuurlijk dat ruimt de gemeente op.

Eenmaal klaar werden we in de Smisse getrakteerd op heerlijke glühwein en soep, wat wil een mens nog meer.

Al met al een heerlijke en erg gezellige buitenochtend samen met Heleen!

Mocht je ook zin hebben eens zoiets in jouw dorp te organiseren dan kan dat hier.

De foto's heb ik deze keer niet zelf gemaakt, behalve die van de soep :)

Ria Zaterdag 15 December 2018 at 4:40 pm | | Standaard | Vijf reacties

Nog even

Zo lang het zo mooi blijft 's morgens blijf ik er maar foto's van maken, het is toch maar een korte periode dat mijn wandeling en de zonsopkomst samenvallen.

Vrachtwagens met suikerbieten rijden af en aan op de glibberige landweggetjes, we gaan maar goed opzij zodat ze niet uit hoeven te wijken.

Er was niets spannends vandaag, weinig te vertellen, dat kan gewoon gebeuren op vrijdag de veertiende in december.

Nog zeven nachten en het is de kortste dag,

Nog even doorbijten we zijn bijna op de helft

Nog even...

Ria Vrijdag 14 December 2018 at 6:41 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Verkiezingen

Als ik 's morgens mijn rondje ga doen is het al een tijdje licht en de zon misschien net een half uurtje boven water. Zo rond kwart voor negen komt hij op deze dagen en iets later wandel ik meestal.

Vanmorgen was het behoorlijk glad, er wordt hier lang niet overal gestrooid en dat is natuurlijk voor Didi heel fijn niet dat vieze zout aan je poten. Ik loop dan meestal ook maar in de berm, gewoon af en toe even voelen of het kan op de weg. Toen ik de foto nam was het goed te doen op het middenstuk.

Gisteravond waren we in het Dorpshuis 'de Maire'. Daar waren de verkiezingen voor de nieuwe dorpsraad, er hadden zich veertien nieuwe kandidaten aangemeld want het scheelde niet veel of we hadden geen dorpsraad meer en dat kan natuurlijk niet. Veertien nieuwe kandidaten en maar zeven nodig voor het nieuwe bestuur, er werd gestemd door ongeveer vijfentachtig mensen uit het dorp een klein deel, maar het zaaltje was behoorlijk gevuld. Nu ja kort vehaal lang, of andersom, Joop had zich ook aangemeld en werd als zevende gekozen. Leuk toch! Nu maar afwachten wat het verder met zich mee gaat brengen.

Didi heeft gelukkig geen diarree of wat dan ook overgehouden aan haar rare gedoe van gisteren.

Ria Donderdag 13 December 2018 at 7:06 pm | | Standaard | Vijf reacties

File

Het was prachtig vanmorgen! Zulk weer is wel aanleiding voor grote drukte in de Korteweg 's morgens, we liepen er wel met z'n vieren.

Ik was nog even bij de dierenarts eind van de morgen, want alle ochtenbrokjes kwamen eruit bij Didi plus een plas bloederig vocht. Ik schrik niet zo snel als de brokjes er een keer uitkomen maar dat vocht daar schrok ik van. Nu had ik haar een keer iets zien eten gistermiddag, ik was te laat om het af te pakken, geen idee of het daardoor kwam natuurlijk. Ik had een monstertje meegenomen er zat ook haar bij, maar de dierenarts vond verder ook niets verontrustends. 

Verder was ze gewoon opgewekt en eenmaal weer thuis ging een verse bak brokjes er alweer snel in. Nu maar hopen dat ze niet aan de diarree raakt.

Ria Woensdag 12 December 2018 at 5:35 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Mankementen

Gisteren was er blijkbaar weer iets met de link in de feeds aan de hand. Ik heb geen idee hoe dat komt, zelf heb ik die dingen al lang en breed afgeschaft en ga dagelijks mijn lijstje af. Niet op gezette tijden, maar als het mij uitkomt en als ik eens oversla haal ik in.  

En wanneer ik dat doe erger ik me dagelijks aan de overal verstopte commentaar bakjes, meerdere klikken voordat je er bent en geen controle of het er ook werkelijk staat, nee daarvoor moet je eerst weer opnieuw in de bak bij sommigen dan.

Is het mode? Moet het perse zo? Waarom kan het gewoon niet zo blijven zoals het altijd was? 

Je gaat naar een weblog, leest een verhaaltje, opent het bakje, geeft commentaar en ziet ook gelijk of het er werkelijk staat, net als hier. Zo hoort het! 

Gisteren, onderweg naar het mos merkte ik het al, Didi had geen zin en liep wat mank. Ik kwam met moeite bij de weegbrug wat toch maar een kilometer of anderhalf is, dus vandaag deden we rustig aan. Vanmorgen tenminste. Vanmiddag liep ze weer als een jonge blom (lichtelijk overdreven).

Ria Dinsdag 11 December 2018 at 6:36 pm | | Standaard | Tien reacties

Goede sier behoeft geen krans

 Vandaag moest het toch wel gebeuren vond ik en dus deed ik het. 

Lichtjes in de gang die ik laat knipperen deze keer, daar zie je binnen niets van.

Het boompje kreeg naast de lampjes ook nog een paar sterrenslingers, we zien wel hoe lang de sterren blijven schijnen, ze zijn niet echt voor buiten geloof ik.

Op de paal een oud wijndoosje dat ik bewaard had met de gedachte dat ik dat misschien nog weleens zou kunnen gebruiken... en jawel. Ik haalde een beetje mos daar waar ik wist dat het stond en zo maken de Ikea kerststerren toch weer goeie sier.

In de kamer helpen onze trouwe engeltjes ons door de donkere dagen heen.

Geen idee meer waar ik ze ooit eens kocht, maar ik ben er intussen erg aan gehecht. Ze zijn van schuimrubber en er zit een stokje in zodat je ze ergens in kunt prikken, behalve de grootste die heeft een lusje aan haar hoofd maar ze mag van mij ook gewoon met beide benen op de grond.

Boven nog een snoertje voor het raam en dat was het dan. 

Al met al ben je dan toch een tijdje zoet natuurlijk. Ook nog blaren geschept (dat doe ik altijd met twee blikken zonder veger, erg handig) en wat onkruid getrokken.

Ria Maandag 10 December 2018 at 6:50 pm | | Standaard | Zes reacties

Winters

Koud, buiig en veel wind.

De wintertarwe staat alweer boven de grond en in een zonnig moment op een beschut stukje kan ik ook best al knoppen aan de vlieren fantaseren, dat duurt helemaal niet lang meer eer ze er echt zijn.

Veel land ligt er kaal bij, dat moet nog even rusten, misschien eerst een beetje vorst eroverheen, tot de aardappels en de uien er weer in kunnen, of het vlas... witlof, selderijknollen, suikerbieten, winterwortels, mais... dat is het wel zo'n beetje geloof ik.

Lekker gebreid, ik heb alweer een mouw. Joop puzzelt. Op de achtergrond wordt er door de blubber en over kasseien gefietst ergens in België. De soep smaakt goed na het wandelen. Joop hoeft geen soep, die heeft liever koffie met speculaaskoek. We komen de dag wel door.

Straks 'Heel Holland bakt', kijken jullie ook?

Ria Zondag 09 December 2018 at 6:10 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Pompidom

Een nieuw breiwerkje opgezet vandaag.

Ik was ook al met een nieuwe tekening begonnen gisteren maar die mislukte. Het overkomt me eigenlijk nooit, maar ik pakte een verkeerde kleur en had het te laat in de gaten. Morgen weer vrolijk opnieuw beginnen.

Vanmiddag pompoensoep gemaakt en een rondje gewandeld.

Er was teveel wind en ik vond het te koud om met lampjes aan de slag te gaan, dus dat hou ik nog tegoed.

Joop wandelde ook een rondje, het gaat steeds beter met zijn voet. Volgende week zijn de nieuwe zooltjes klaar.

Ria Zaterdag 08 December 2018 at 6:44 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Dag dag

'Jeetje al half negen' dacht ik vanmorgen toen ik uit bed stapte, 'veel te laat'.

Eenmaal beneden bleek het al half tien te zijn, dat komt er van als je 's nachts uren wakker ligt en dan toch weer in slaap sukkelt.

Het komt zodoende niet goed vandaag, heel de dag regen ook, een dag van niks.

Ria Vrijdag 07 December 2018 at 4:44 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Passen en meten

We verdiepten ons nog eens in de klerenkasten vandaag, want dat moet toch ook nog gebeuren, maar zin om naar Ikea te rijden hadden we niet, dat wordt misschien wel januari, we redden ons aardig zonder.

Het is de bedoeling dat links en rechts ter hoogte van de spiegel twee kleinere kasten komen. De kledingrekken verdwijnen dan maar gedeeltelijk achter de kast, maar dat vind ik niet storend, juist wel fijn want dan kan je er beter bij. De kamer is lang genoeg, onze garderobe klein. 

Sint is vertrokken, dus ik keek vanmiddag eens in de kerstspullenzakjes die ik vorige week van de zolder haalde of ik de lichtjes zag. Niks! Nog eens op de zolder gekeken ook niks... er begon me iets te dagen. 

Twee jaar geleden had ik toch dat ongelukje en vorig jaar bij het opruimen ging het verbandje weer los, ik besloot toen om het weg te gooien en in januari bij de opruiming nieuwe te kopen, dat is dus niet gebeurd en nu heb ik het vanmiddag gedaan, plus nog wat roods als versiering en nog wat andere lampjes die op batterijtjes werken. 

Nu nog in het boompje.

En omdat ik toch onderweg was ook maar gelijk de rest van de boodschappen, want morgen regent het zeggen ze.

Ria Donderdag 06 December 2018 at 6:22 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Exclusief

Al jaren verstuur ik geen kerstkaarten meer, maar er zijn toch altijd van die volhouders die maar blijven sturen. Afgelopen weekend met het etentje werd ook al mijn naam gebruikt en nu weer, ik vind het wel grappig.

Van Felius van Blog, het heeft iets sjieks, bijna adelijks vind ik...

woonachtig in Zonnemarie, mooier kan het toch bijna nie.

Ik kreeg hem van Sir Adriaan waarvoor mijn hartelijke dank.

De trui was gisteren al af, maar vandaag deed ik er nog iets leuks mee wat hem net dat beetje extra geeft en exclusief maakt. Op zoek naar een ander restje wol vond ik nog een klein bolletje paarse mohair, toen kreeg ik het idee van de streepjes.

Wat huishoudelijke klusjes gedaan vandaag, dat komt ervan als je alleen maar zit te breien.

Ria Woensdag 05 December 2018 at 7:16 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Spannend setje

Wat was het heerlijk vandaag! Prachtige luchten vanmorgen in allerlei tinten.

Hetzelfde rondje natuurlijk, maar zo'n verschil met gisteren weer.

Daarna begon ik met het in elkaar naaien van mijn trui, dat is nog niet af, er kwam teveel tussen.

Samen met Joop het koffieapparaat ontkalkt, hij weet nu ook hoe dat moet...

Ik wilde het onderhoudssetje erbij pakken, dat had ik niet zo lang geleden ook gebruikt en ik wist dat ik het binnenkort weer nodig zou hebben als Joop er bij was. Dat was hij nu, maar nergens dat setje meer te vinden natuurlijk. Ik weet nog dat ik dacht ik leg het hier... dan kan ik het zo pakken....

Daarna een rondje met Heleen we dachten onderweg dat de forsythia al bloeide (was het maar waar), maar het waren nog gele blaadjes.

Een kopje thee in de Veerhoek en onderweg naar huis begon het alweer te schemeren.

Ria Dinsdag 04 December 2018 at 7:06 pm | | Standaard | Vier reacties

December

Lekker gebreid, de panden zijn klaar dus morgen kan de boel in elkaar en het boordje erop. Wol genoeg, ik hou zelfs nog over denk ik.  Van de andere nieuwe wol ga ik een vestje breien en dat doe ik dan weer op het gemak, al is breiwerk dat je snel achter elkaar breit altijd wel regelmatiger.

Gewandeld en even op de uitkijk gelegen, ze zei toch dat ze zo kwam... wel een staafje gescoord gelukkig, de baas liep buiten.

Waterkoud was het en om vier uur begint de schemer, de ellendigste maand van het jaar is er weer. BaH!

Ria Maandag 03 December 2018 at 6:58 pm | | Standaard | Zeven reacties

Wie wat waar?

Wij aten gisteravond een hapje bij 'd Ouwe Smisse en bespraken vast voor de eerste Kerst. Tweede Kerst buiken we uit en eten soep.

Na het eten gisteravond nog even naar het Cafe geweest, er speelde een band dus het eten kon nog lekker even zakken. Om half twaalf weer thuis en heerlijk geslapen.

Een beetje regenachtig vandaag, maar vanmiddag kwam ook nog even de zon erdoor.

"Daar komt het zonnetje!" roep ik dan. Reden voor Didi om overeind te springen want wie zegt ze dat er komt?? Draaiend met haar kop van het ene raam naar het andere, maar nee... niets...

Ria Zondag 02 December 2018 at 6:36 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Binnen

Ik heb alweer een hoop trui, nog één pand. En al wordt hij kleiner, toch gaat er meer wol in. Gelukkig had ik bij de vorige versie een bol over die nu denk ik goed van pas komt.

Het is nergens anders weer voor, vanmorgen nog wel droog gewandeld maar vanmiddag was het regenjassenweer, ook leuk. Verder lekker binnen.

Ria Zaterdag 01 December 2018 at 5:20 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: ,