Feest

Wij gingen eens naar de snoepwinkel in Zierikzee, want als je jarig bent mag je iets lekkers uitzoeken.

Heerlijk!

En toen zat er ook nog een verassing in de brievenbus! 

Feest man!

En weer een tekening af. 

Het zijn kleuren die ik niet zo snel zelf zou kiezen, maar dit waren de kleuren uit mijn nieuwe doos die ik nog niet gebruikt had en dan ga ik op mijn manier de uitdaging aan.

Zo'n tekening groeit en ik heb er nu ook best lang over gedaan omdat het niet lekker liep. Het begin was moeizaam dat is het bovenste 'hoofd'. Ik gebruikte de vorm van het hoofdje waarvan ik een tijdje geleden zo onder de indruk was en dat nu dient als bureaublad...

De lichtblauwe lijnen naar rechts dienen als uitlaat en het hoofd kijkt sip. De hoofden daaronder zullen de kinderen zijn, niet bewust maar er moesten daar rondjes voor mooi vond ik en toen maakte ik daar ook maar weer hoofden van met soortgelijke vorm, daarna ging het wel makkelijker dat zie je ook aan de tekening.

Het zijn toch de constante zorgen die je hebt, ik tenminste, over het wel en wee van je kinderen. Je wilt ze zo graag gelukkig zien. Daar heb ik dan die strepen voor dan kunnen ze eruit, die zorgen ;)

Toch wel leuk om te vertellen hoe het groeit en nu ga ik weer een trui breien.

Ria Dinsdag 14 Augustus 2018 at 3:12 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Tussen de buien door

Lekker hoor laat het nog maar even regenen, af en toe een buitje zodat we droog een rondje kunnen doen. De boeren zijn er vast nog blij meer.

We waren gisteren nog even op Scharendijke en daar was iemand die dacht dat Joop een kluizenaar aan het worden was op Zonnemaire, hihi. Niets is minder waar. De jicht is weer over, voet is nog wel een beetje dik maar daar moet hij vrijdag voor verder onderzoek en vandaag alweer gewandeld. 

Eenmaal weer thuis aten we een sateetje bij Cafe Bommenede op het terras, ook lekker en altijd gezellig daar.

Inmiddels weer al wat gereedschap lichter, de kast in de garage wordt leger en leger en als je het niet meer hebt kan je er ook niet meer mee werken eej en dat is een fijn gevoel.

Gisteren bericht dat tantje Jaantje is overleden. Ze zat in het bejaardenhuis. We kwamen er nooit, er was één neef die zich over haar ontfermde. Ook nog geen kaart gezien, als die al komt. Ze was al bijna honderd denk ik.

Ria Maandag 13 Augustus 2018 at 6:36 pm | | Standaard | Twee reacties

Oenoe

Vrijdagsavonds gaat Joop nog steeds naar Zierikzee om de duiven in te korven, zo ook afgelopen vrijdag. Ik deed ondertussen een rondje met Didi maar was blij dat ik voor de bui weer thuis was, want het begon net te spikkelen. Alleen waar had ik nou mijn sleutels, die maak ik altijd vast aan mijn tasje en daar zaten ze niet, oenoe. Ik hoefde niet lang na te denken en maakte gelijk maar rechtsomkeert naar d'Ouwe Smisse, daar staan parasols genoeg.

Toen ik eenmaal zat en een wijntje had besteld, voelde ik nog eens in de zakken van mijn vest en daar zaten ze hoor, maar ja, wijntje was al besteld en het was best lekker om daar even te zitten ook al regende het, dus ik wachtte rustig het telefoontje af dat Joop thuis was en ik ook weer naar binnen kon :-)

Tot 14 september elke vrijdagavond lekkere pizza's bij de Pizzafabriek

Ria Zondag 12 Augustus 2018 at 10:01 pm | | Standaard | Drie reacties

Normaal

We hebben weer normale temperaturen, normale luchten en we kunnen ook weer gewoon buiten lopen zonder levend te verbranden. Er is wind en er is zon, want regen moet natuurlijk ook weer niet te lang duren.

Er staan zelfs plassen hier en daar.

Didi vond zeker dat ze te schoon was geregend met de regen en rolde nog maar eens door de dit keer natte aarde, dat is in elk geval minder stoffig.

Het vlas ligt te roten en volgende week is er weer de jaarlijkse Vlasdag het enige evenement waar we nog naar toe gaan, elk jaar hetzelfde, maar kleinschalig en gezellig en het is tenslotte mijn geboortedorp.

Geen Burghsedag, geen palinggerook, geen havendagen, al die drukte ik heb het wel gezien. Filelopen, meer is het niet en vooral veel eten en drinken, leuk voor de toeristen dat dan weer wel natuurlijk.

Ria Zaterdag 11 Augustus 2018 at 6:10 pm | | Standaard | Twee reacties

Tekeningen

Weer eentje klaar.

Ruim twee volle dagen werk.

En als ze dan klaar zijn vind ik ze zelf vaak ook erg leuk, hoe erg ik daar tijdens het maken soms ook aan twijfel. En deze vind ik ook leuk! En in het echt zijn ze nu eenmaal nòg leuker 42x60 groot.

Daarom verkoop ik ze niet meer onder de € 60,-

Ik maak ook geen tekeningen meer op aanvraag, er is nu best een flinke stapel waar uit gekozen kan worden.

De pagina heb ik wat aangepast en de opbrengst is nog steeds voor Rita.

Ria Vrijdag 10 Augustus 2018 at 4:21 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Mals

Alles is heerlijk opgefrist naar een paar uurtjes een mals regentje, geen onweer, geen windstoten, gewoon alleen maar regen, heerlijk!

Dat zal vanavond wel wat anders zijn wordt er voorspeld, het begin is er al verder wachten we het maar rustig af na een dagje kleuren en een beetje rommelen. Inmiddels heb ik al wel sokken aan.

Joop puzzelt, op tafel, in de krant en op zijn tablet, puzzels zat overal, gelukkig geen Candy Crush meer. Helemaal afgekickt.

Nu heeft hij ook weer jicht, hij heeft 'nooit niks' zegt hij altijd, maar dat is volgens mij hetzelfde als 'altijd wat'.

Ria Donderdag 09 Augustus 2018 at 6:48 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

De achtste.

Veel regen is er nog niet gevallen, maar toch wel wat en het is heerlijk afgekoeld. Eindelijk weer eens een stukje kunnen wandelen vanmiddag al moet de zon er dan weer niet teveel doorkomen, die hoef ik even niet.

We zitten alweer een stukje in augustus en zo ruikt het ook buiten, heerlijk! Lege stukken land worden alweer bemest, met ploegen zal nog wel even gewacht moeten worden.

Om precies te zijn de achtste vandaag, toch een datum om weer even bij stil te staan. Vijfenvijftig jaar geleden de eerste kus op een mosselschip. het was toen ook een prachtige zomer.

Liefde is... vijfenvijftig jaar samen de krant lezen ;-)

Ria Woensdag 08 Augustus 2018 at 6:23 pm | | Standaard | Zeven reacties

Met zonder..

Soms valt het ineens op dat er geen auto's staan, zoals vanmorgen. Fotomomentje, denk ik dan. Wel jammer van de verkeersborden en de hond natuurlijk, maar je kunt niet alles hebben.

Na de poep gelijk weer rechtsomkeert, ik vond het best. Ik heb er zo genoeg van. Het is niet alleen de warmte, dat zou misschien best nog wel gaan, maar de droogte, het dorre, het stof. Ik pulk hele korsten uit mijn neus, hebben jullie daar geen last van? Of mag daar niet over gepraat worden?

De pruimen waren ook al op en de Reine Victoria's nog niet rijp, het is armoe troef.

Wat wel heel leuk was, was dat er gisteravond ineens een buurvrouw begon te zingen. Wij dachten eerst dat er een bandje speelde bij d' Ouwe Smisse, maar nee hoor, gewoon vanuit haar tuin, mèt microfoon en zonder bijbehorend feest. Erg apart en ook erg leuk, want het klonk goed!

En weer een tekeningetje af met de Polychromos van Faber Castell, gewoon omdat ik daar meer kleuren van heb. Nu ga ik er weer eentje met de Luminance van Caran d'Ache doen, om en om, zo merk je het best de verschillen, die weet ik nu wel, maar toch.

Ria Dinsdag 07 Augustus 2018 at 3:38 pm | | Standaard | Zeven reacties

Teveel

Bloeiende witlof, ook al van die prachtige blauwe bloemen. Vorig jaar, of is dat nu alweer twee jaar geleden had ik ze in de bloembak, ik ga kijken of ik dit najaar ook weer een paar wortels kan bemachtigen.

Vanmorgen nog wel een rondje kunnen doen, maar 's middags komen we met moeite het dorp door. We keken eens op de achterweg vandaag, hopend nog wat in de schaduw te lopen maar dat viel tegen. Er werd volop gedorst en dat gaf een hoop stof.

We keken even bij de molen en daarna weer gauw terug naar huis, naar de schaduw.

Geen idee hoeveel graden het was, maar het waren er in elk geval teveel.

Ria Maandag 06 Augustus 2018 at 5:58 pm | | Standaard | Vier reacties

Gangetje

Soms valt je oog opeens op iets dat je denkt, oh wat leuk!

Dat had ik vandaag met 'het gangetje'. Ik liep er langs zoals elke dag wel een paar keer en het zal vast wel vaker zo zijn, maar nu was het hele gangetje van begin tot eind verlicht door de zon, meestal is het er donker door de schaduw.

Zoals vanavond toen ik een foto van de ander kant nam.

De foto hieronder maakte ik in 2010 halfverwege het gangetje, toen het voor de helft verlicht was. Ik moet vast nog wel meer foto's hebben ook vanaf de dijk, ik zal nog eens zoeken.

Het gangetje loopt vanaf de ring naar de dijk waar een trap is, de dijk op.

De boom bovenop de dijk is inmiddels ook acht jaar verder.

Vanmiddag trok ik per ongeluk mijn sokkenlaatje open, 'oh heerlijk, dacht ik... sokken!'

Ria Zondag 05 Augustus 2018 at 6:43 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Floeps

De Tibouchina bloeit eindelijk weer, vol met knoppen en dat duurt en dat duurt eer ze open gaan, maar vanmorgen was er eindelijk eentje open gefloept. Mooi hè!

Ik heb hem nu al een jaar of vijf en het is elk jaar weer feestelijk zo'n mooie kleur.

Ria Zaterdag 04 Augustus 2018 at 4:39 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Te vroeg

Als je zomaar stilletjes in de schaduw in je stoel zit zie je zulke kleine ieniemienie beestjes vlugger dan dat je er langsloopt natuurlijk. Hoewel ik eigenlijk weinig gezeten heb vandaag.

Er waren wat klusjes te doen en wat huishoudelijke dingen zoals het bed verschonen en het koffiezetapparaat ontkalken een mens kan het maar ergens druk mee hebben en het tempo ligt laag met die warmte.

Joop was onderweg voor de duiven, ergens halfverwege het land, het was druk onderweg zei hij en warm, maar gelukkig airco aan boord. Cabrio rijden is met dit weer ook geen pretje, we zijn blij dat we de zorg voor de Spit niet meer hebben voor die twee keer op een jaar dat het echt leuk is.

We namen de goeie beslissingen op het juiste moment. 

 

Vroeg met het eten begonnen want dat moest op tijd klaar zijn omdat hij daarna weer naar Zierikzee moest voor het inkorven, meestal belt hij dan onderweg hoe laat hij ongeveer thuis is. Half zes zou het zijn komt hij om kwart over vijf al aanzetten, veel te vroeg natuurlijk!

Ria Vrijdag 03 Augustus 2018 at 6:14 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Jota

De Suzanne met haar mooie ogen was heel het kerstboompje aan het verstrengelen, ze pakte hem helemaal in, aan één kant tenminste. Ik trok het steeds wel een beetje los maar nu kreeg ik het idee dat het boompje het niet prettig meer vond, ook al stond het best leuk van die zomerse bloemen in haar haar.

Dus Suzanne mag nu op de stoep verder of waar ze het dan ook maar leuk vindt om naar toe te kruipen als het maar niet meer in het boompje is want die moet zich vast klaarmaken voor kerst.

De eerste tekening met de Lumiance potloden is af. Stom om gelijk zo'n grote te doen met zo weinig keus aan kleuren en toen begon ik ook nog eens met groen, dus ja, eigenlijk wilde ik halfverwege al stoppen maar ik heb hem toch afgemaakt. Aan de keurtjes moet ik erg wennen, ik ga er nu weer eentje doen met de Polychromos, die zijn iets harder en werken iets preciezer, maar vullen niet zo snel natuurlijk, kortom je bent er langer mee bezig.

Er was iets vanmorgen, ik weet niet meer waar ik aan dacht, maar mijn eerste gedachte was dat ik er geen jota van snapte, dat zei mijn moeder geloof ik ook weleens, of misschien wel altijd...

Mijn volgende gedachte was toen natuurlijk 'waar zou het vandaan komen', dat Jota.

Ik zie nu ineens wel waar mijn tekening over gaat, tenminste ik denk dat dat het is....

Ria Donderdag 02 Augustus 2018 at 6:00 pm | | Standaard | Zes reacties

Begrip

De autobanden zijn uitgelijnd, dat kost best nog wat en je merkt er niets van, toch was het nodig zeiden ze. Ik weet me niet ter herinneren dat mijn vader zijn banden weleens uitgelijnd moesten worden, het is vast weer zo'n verzinding om geld in het laadje te brengen. Dat is een grapje hoor, want ik begrijp best dat het goed is dat het gebeurt, de boel moet in balans en gestroomlijnd zijn.

En dan even het volgende: 

Er was ergens een blogje over Feedreader dat niet werkte en de reacties daarop.

xxxx op 19 juni 2018 om 23:54 schreef:
Ik gebruik dat allemaal niet. Zo eens in de zoveel tijd denk ik: eens kijken of die en die weer eens heeft geblogd. Of ik krijg per mail een bericht.
Vroeger wel gebruikt, ik dacht dat het niet meer bestond.
En wie blogt er tegenwoordig nog?
(Ik nog maar heel af en toe).
 
yyyy
op 20 juni 2018 om 13:15 schreef:
Er wordt nog heel wat geblogd en zeker niet door de minsten. Het gaat mij niet om de frequentie maar wel of het een leerzaam, interessant of amusant stukje uit het leven van iemand is. FB is hiervoor echt geen concurrentie. Dat is leuk voor lui die niet kunnen schrijven en/of lezen en die graag fotootjes maken/bekijken. ‘Kijk eens, we eten vandaag spaghetti’ *rilt even*
 
xxxx op 21 juni 2018 om 12:31 schreef:
Ik denk dat je een verkeerd beeld van Facebook hebt. Het is niet te vergelijken met bloggen via een weblog, maar Fb is altijd actueel en veel meer dan wat jij schetst. Natuurlijk zijn er mensen die graag hun fantastische leven inclusief al hun successen en hun ‘prachtige’ kinderen en de successen daarvan breeduit in geuren en kleuren aan iedereen willen tonen. Maar je bepaalt zelf wie je volgt, en wie alleen succesverhalen inclusief bijbehorende ‘big-smile’ foto’s post hebben mijn interesse niet. Verder is de vergelijking blog/ Facebook appels met peren vergelijken.
Je wordt hoe dan ook, overal, op blogs en op Fb doodgegooid met meningen, en ik geloof dat inmiddels wel een beetje.
 
yyyy op 21 juni 2018 om 12:52 schreef:
Ja, ik snap het. Gewoon niet meer langskomen zou ik zeggen. Doe je mij nog een groot plezier mee ook.
 
?
 
Even voor de duidelijkheid Y heeft geen FB... X wel.
 
Na een paar keer om uitleg gevraagd te hebben vanmiddag de volgende mail:
 
yyyy
Ik weiger om wat dan ook aan wie dan ook uit te leggen.
 
Jullie zijn kennelijk ontzettend kwaad op mij.  Ik haal mijn schouders op over dit soort dingen, maar ik vind het altijd wel jammer dat mensen zich zo enorm opwinden. Het leven is er – naar mijn mening – veel te kort voor, maar boosheid over wat dan ook staat een ieder vrij natuurlijk. Ik reageer na deze mail niet meer, maar ik wou jullie toch even laten weten dat ik e.e.a. heb gelezen en heb begrepen.
 
?
 
Spreekwoorden: (1914) Hoogmoed komt voor den val,
d.w.z. hoovaardij gaat aan verderf vooraf; na den hoogmoed komt de val; ondergang en ellende zijn de onvermijdelijke gevolgen der trotsch-heid (vgl.
 
 

Ria Woensdag 01 Augustus 2018 at 6:21 pm | | Standaard | Vijftien reacties
Gebruikte Tags: , ,