Nog meer wit

Tot een uur of twee viel het allemaal nogal mee, vanmorgen was bijna alles verdwenen, maar toen het eenmaal weer begon kwam er toch flink wat uit de lucht vallen.

Nog even over Peter Noordermeer, de pottenbakker van eergisteren. Hij gaf vroeger Ongevraagd Advies op zijn Weblog het OAB, juist ja web-log van Sanoma dat zo droevig aan zijn eind kwam en ook de Flora van Dreischor overleefde dat niet.

Hij heeft daar nog steeds vreselijk de P. over in zal ik maar zeggen.

Tegenwoordig bakt hij potten om iets om handen te hebben en wekelijks verschijnen zijn stukjes in de Wereldregio. waar laatst ook een boekje van is uitgebracht.

Wat zou het leuk zijn hè, een nieuw Ongevraagd Advies Bureau! Volgens mij wil hij best.

Ondertussen is Zonnemaire weer wit geworden.

Ria Maandag 11 December 2017 at 3:22 pm | | Standaard | Geen reacties

Wits

Toen ik vanmorgen voor het eerst naar buiten keek regende het nog gewoon, niks beloofde sneeuw. Maar na de thee op de dijk werden de druppels wit.

Gauw weer naar huis, want het waaide ook nog eens behoorlijk.

Een onbevlekte Bermweg met de prachtige nieuwe rolemmers, we worden er onder bedolven.

Vanmiddag nog even naar de camping en toen hadden het wel weer gehad. Het heeft vanmiddag ook alweer een tijdje geregend dus het is een bende van jewelste, nu voorlopig liever maar geen vorst.

Op naar januari! Of nog liever februari!

Ria Zondag 10 December 2017 at 4:18 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Onweerstaanbaar

Er was kerstmarkt in de kerk van Dreischor, mijn geboortedorp en ik zou bij bij de potten van de P. (tegenwoordig pottenbakker P.) gaan kijken. 

Hij bakt er lustig op los, mooie schalen en kruiken, vazen en raspjes en ook vogelhuisjes en daar had ik een oogje op.

Ik zocht een leuke uit en eenmaal thuis zat het stokje er niet meer in, dat was balen natuurlijk.

Eerst maar een wandeling en daarna nog even terug, ik was ook vergeten foto's te maken en dat kon dan gelijk.

Met het gaatje naar het noordoosten gericht moet het toch voor de mezen een onweerstaanbaar huisje zijn. Wordt vervolgt.

Ria Zaterdag 09 December 2017 at 6:36 pm | | Standaard | Zeven reacties

Blauw van de kou

De stukjes brood van gisteren zijn nog keurig opgeruimd vandaag. Toch wel makkelijk als je kostje zo voor het oprapen ligt vond deze merel. Voor de vetbolletjes zie ik nog weinig klandizie, ze zijn ook nog van vorig jaar misschien zijn ze wel over de datum en smaken ze nergens meer naar.

Een lekker rondje gewandeld vanmiddag, dan lig en zit je daarna weer extra lekker. Het was erg koud door de toch wel stevige bries en ik was vergeten een muts op te zetten, brrr, het water zag er ook al blauw van. Het laatste stuk met tegenwind mijn sjaal maar een beetje over mijn oren getrokken.

Af en toe vallen er een paar hagelstenen, serieuze wittigheid heb ik hier nog niet gezien.

Verder lekker zitten breien.

Ria Vrijdag 08 December 2017 at 6:12 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Huis en tuin

's Zomers staan er plantjes op of iets anders vrolijks, deze winter doet hij voor het eerst dienst als vogelhangplek, want zomaar nutteloos in een hoekje staan is natuurlijk ook niets. Erg handig vind ik zelf, al is het brood er inmiddels afgewaaid en ligt te soppen op de grond, maar eigenlijk geef ik ook nooit brood.

Vanmorgen werden de zakken aarde bezorgd, daar ben ik een tijdje zoet mee geweest. De bak zit vol, de kerstboom staat en brandt, als hij aanslaat laat ik hem staan. Er zitten ook wat bolletjes in met pot en al, dus komend voorjaal al iets bloeiends in elk geval.

Inmiddels regent het pijpestellen, ik heb nog net op tijd een rondje kunnen lopen.

Update:

Ria Donderdag 07 December 2017 at 4:55 pm | | Standaard | Zeven reacties

Dank u Sinterklaasje

Er zaten vanmorgen chocolaatjes in de brievenbus, lekker! Sinterklaas had nog wat over zeker en heeft dat op de thuisreis maar zo hier en daar in de brievenbus gedaan.

Het paard van eergisteren was in de sloot gevallen en had zijn rug gebroken hoorde ik vanmorgen, het was wel het paard van de foto. Toevallig dat ik daar dan nog een foto van nam een dag of wat voordien. Ik zet eigenlijk nooit paarden op de foto, ik vind ze groot en onberekenbaar ik heb er niet zoveel mee, behalve die van Irene natuurlijk, maar dat zijn dan ook heel bijzondere.

Ook de dokter eens gebeld hoe het met mijn stukje hoofd afgelopen was. Goed. Het is/was zonneschade. Zulke plekjes moeten wel weggehaald worden want dat kan op den duur wel kwaadaardig worden, maar ja dat wist ik al. De boel een beetje in de gaten houden en niet in de felle zon, of anders beschermen.

Een mailtje van het bedrijf waar ik eergisteren mijn twintig zakken tuinaarde kocht voor de nieuwe bloembak. Ik vroeg of het bezorgd kon worden en dat kon, dat kostte dan wel €5 extra, nu ja ik hoefde dan niet met die zakken te sjouwen en het zou gisteren of vandaag bezorgd worden. Vanmiddag nog niets dus ik belde eens... nou dat kon diegene nooit gezegd hebben want... weet ik veel wat voor praatje, maar ze komen nu morgenochtend. 

Update:

Hoi Ria. Ik begrijp dat het verwarrend is dat er voor het een wel en het ander geen bezorgkosten moet worden betaald. De regel is dat onder de € 100  bezorgkosten gerekend worden. De kerstbomen echter vormen daar weer een uitzondering op die bezorgen we altijd gratis.Ik zal daarom de € 5 in een envelop stoppen en met de chauffeur meegeven.

Kreeg ik als antwoord op mijn mailtje. Daar kan ik dan weer wel mee leven. Ik heb de €5 als fooi aan de chauffeur gegeven.

Een warme douche voor de Groenevakwinkel zullen we dan maar zeggen ;-)

Ria Woensdag 06 December 2017 at 3:36 pm | | Standaard | Zes reacties

Geluk

Zoek het ijsvogeltje! Ik weet zeker dat het erop staat maar was te laat met de foto en omdat ik er verder geen foto nam is dit hem voor vandaag. Het was somber donker weer.

Joop ging sporten vanmiddag, vrijdag weer, wordt vervolgd dat zeker!

Ik plakte zegeltjes die in mijn portemonnee zaten op de daarvoor bestemde zegelplakpapiertjes en vergat daarna mijn portemonnee weer in mijn tas te doen, waardoor ik even later bij de kassa op Scharendijke zonder pinpas stond, erg vervelend. Teneinde raad vroeg ik of er iemand zo vriendelijk wilde zijn het voor te schieten zodat ik niet nog een keer heen en weer hoefde te rijden en jawel hoor, gewoon de mevrouw die na mij stond. "Ik vertrouw u op uw blauwe ogen... " zei ze nog en betaalde mijn boodschappen. Na het noteren van haar rekening nummer naar huis en thuis gelijk het geld weer overgemaakt.

Zo kan het ook. Er bestaan nog zat aardige, vriendelijke, behulpzame mensen. Ik ben haar erg dankbaar dat vergat ik bij het overmaken te vermelden.

Ria Dinsdag 05 December 2017 at 5:37 pm | | Standaard | Zeven reacties

Eén plus één

Een paar dagen geleden maakte ik nog deze foto, er liepen daar altijd twee paardjes, maar een paar dagen geleden lag er een zeil met de vormen van een paard eronder en het andere paard was weg en vanmorgen werd het paard vanonder het zeil opgehaald zag ik. Er moet er dus nog eentje over zijn, maar of dat deze is, of de kleinere, die er nog maar sinds vorig jaar bij liep en als 'opvoedpaard' gediend had in een natuurgebied in de Westhoek geloof ik, het is me weleens verteld, dus zo jong zal die wel niet meer geweest zijn. Ik hoor het vast nog wel een keer.

De stenen voor nog een plantenbak kwamen vandaag binnen, leuk!

Ik hoopte al dat het één dezer dagen zou zijn, zodat de kerstboom erin kan, ook leuk!

Nog geen idee of ik die erin laat staan en wat ik er in ga planten, iemand suggesties? Morgen of overmorgen komt de aarde.

Heerlijk weer weer vandaag!

Lees verder »

Ria Maandag 04 December 2017 at 4:27 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gedruil

Dit kunnen we toch met goed fatsoen geen zondag meer noemen, ik heb hem tenminste niet gezien.

Eind van de middag werd het een beetje droog en deed ik snel een rondje met het hondje vlak voordat het donker werd.

 De dagen zijn kort, nog even doorbijten en dan keert het licht langzaamaan weer.

En zolang het een beetje zonnig weer is heb ik er ook eigenlijk helemaal niet zo'n last van, maar dat gedruil, daar kan ik niet goed tegen...

Ria Zondag 03 December 2017 at 5:52 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Doorgeschuif

Een grijze boel vandaag en daar kwam weinig verandering in. Jammer genoeg nog geen wittigheid in de vorm van rijp, misschien morgenochtend, want dat vind ik toch altijd wel erg mooi.

We gingen even naar Zierikzee voor een paar boodschappen. Joop heeft komende dinsdag een proefles bij Laco en omdat ik (bijna) alle sportbroekjes en ander versleten spul met de verhuizing had weggegooid, moest hij toch wel iets hebben om aan te doen. Hopelijk bevalt het en wordt het iets met dat sporten, hij gaat het in elk geval proberen.

Vanmiddag een rondje door de kou, ik heb mijn bonkertje maar eens opgezocht, een oude jas die ik al jaren niet gedragen heb, maar nu lekker warm is, hij is misschien al twintig jaar oud. Vorige week mijn groene jas aan Silvia gegeven, ze zat er al lang op te azen en had de hare aan Yara gegeven. Zo hebben we allemaal weer eens iets anders. Mir had ook al het e.e.a. doorgeschoven naar haar, toch makkelijk dat we zo'n beetje dezelfde maat hebben. Alleen bij Mir heb ik een foutje met de voeten gemaakt, gevalletje jammer...

Ria Zaterdag 02 December 2017 at 6:07 pm | | Standaard | Vier reacties

Zonnig haantje

Wat een heerlijke dag was het weer vandaag. Het haantje van de kerk in Brouwershaven fonkelde in de zon en toen ik eens inzoomde leek het net een hartje.

Na mijn wandeling ging ik naar de dokter, de hechtingen konden eruit, de uitslag was nog niet binnen. Gelijk even wat boodschappen op Scharendijke.

Vanmiddag nog een fijn rondje in de zon, lekker op het gemakje.

Joop liep even de dijk op en reserveerde  voor eerste kerst, dan is dat alvast maar geregeld.

Ria Vrijdag 01 December 2017 at 5:14 pm | | Standaard | Acht reacties