Concert at Sea



Morgen is het zover Concert at Sea 2007.
De voorbereidingen zijn in volle gang en aan de zeekant kom je de Brouwersdam niet meer op met de auto, vanaf 3 uur morgenmiddag is de hele dam afgesloten. Inmiddels klaart het een beetje op, de vooruitzichten zijn niet al te best en hopelijk blijft het een beejte droog. Morgen is ook het feest van Kees en Truus, het zal geen zwoele zomeravond zijn, maar lekker warm aangekleed wordt het vast gezellig daar.

Ria Vrijdag 29 Juni 2007 at 7:12 pm | | Standaard | Elf reacties

Scharendijke



De oude haven was lekker leeg vanmiddag, meestal ligt er een joekel van een boot daar bij die palen rechts.
Ik heb inmiddels een mapje Scharendijke aangemaakt en ga alles eens netjes bij elkaar zetten, handig voor de Scharendijkenaars, er staat nog wel niet veel in, maar dat komt vanzelf zullen we maar denken.

Joop was een dagje naar Niijkerk om daar de ketel te verhangen i.v.m. een vaste trap naar de zolder, zodat ook daar geslapen kan worden. Hij is net terug en verzuchtte dat hij blij was niet meer elke dag de weg op te moeten, één en al file en dat al rond een uur of vier.
Ik heb gewandeld, foto's gemaakt en gepoetst, we hebben weer een lekker schoon, in de buitenlucht drooggewapperd, bed.

Ria Donderdag 28 Juni 2007 at 6:46 pm | | Standaard | Zes reacties

Knipwerk



Ze zaten gezellig op de bus te wachten en omdat ze er zo vrolijk uit zagen vroeg ik of ik een foto mocht maken, ze moesten er om lachen, vonden het wel grappig geloof ik. Ik heb hem bewerkt en deze versie op fotoo.nl gezet. Nu wil ik wel eens weten welke jullie leuker of beter vinden en waarom, gewoon zomaar.

Eindelijk weer eens een heerlijke lange wandeling gemaakt vanmiddag, prima wandelweer, de hondjes en ik hebben genoten. Daarna de tuin ingedoken om een begin te maken met het jaarlijkse knip- en snoeiwerk. Het eerste hoopje ligt er alweer.

Ria Woensdag 27 Juni 2007 at 6:36 pm | | Standaard | 24 reacties

Woei!


klik

't Ging behoorlijk tekeer hier afgelopen nacht en vandaag. Gelukkig had ik gisteravond gewaarschuwd door het weerbericht, mijn potten met bloeiend spul een beetje beschut weg gezet en daar staan ze nog, want erg rustig weer is het nog steeds niet. Wel nog wat foto's gemaakt, zo'n donkere lucht doet het ook wel aardig. Verder niets noemenswaardigs gedaan, dus ik ben snel klaar met mijn verhaal.

Zojuist kreeg ik nog wel een mailtje van Robert terug:

Hai Ria It was nice to meet such an original personallity cherio,Robert

Leuk hè.... toch?
Dattie terugmailt bedoel ik hoor, niet dat ik zo origineel ben.... [-(

Ria Dinsdag 26 Juni 2007 at 7:54 pm | | Standaard | Acht reacties

Bijen en buien


klik

Er was er weer eentje vandaag en nog een flinke ook en omdat hij zo goed te benaderen was kon ik makkelijk een foto maken. Ze hebben nog een plekje gekregen van Joop, maar nu is hij wel aan het eind van zijn Latijn, zegt hij....



Zulke luchten hadden we hier af en toe vandaag, vandaar dat er niet van een wandeling gekomen is, wat een flapdrol hè, maar ik had ook geen zin eigenlijk, de meeste tijd achter de pc doorgebracht, het was er echt weer voor.

Ria Maandag 25 Juni 2007 at 6:59 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Alle mensen 2



Er valt best veel te zien op zo'n parkeerplaats bij de Lidl hoor. Deze man bijvoorbeeld, die eerst op zijn gemakje een shagje ging draaien voordat hij de boodschappen in de auto ging laden , alles op het gemak, heerlijk om te zien. En toen ik wegreed zag ik deze twee, een oud klasgenoot met een bekende, samen op weg naar de auto. Onherkenbaar zo, moet ik dan stoppen om te vragen of ik de foto mag plaatsen?
Maar nu ben ik weer even door mijn voorraad heen hoor, eerst weer eens wachten tot ik onder de mensen ben, in de polder valt niet zoveel te beleven. Alhoewel, vanmiddag een paar Duitse meisjes, ik schat een jaar of tien, aardappelen aan het rooien waren, ik vroeg wat ze deden en als antwoord kreeg ik dat ze een oorbel aan het zoeken waren, Ik vroeg: "onder de planten?" (dit alles in het Duits hè). Ja, nou, ze hadden ook een paar aardappelen, maar er was toch echt ook een oorbel kwijt...... aan m'n hoela! Ik heb gezegd dat het diefstal was wat ze deden, het zou een mooie boel worden als alle eilandbewoners maar aardappels uit gingen doen, plus dat ze nog helemaal niet volgroeid zijn en dus nog behoorlijk groen. Zulke meisjes doen dat toch niet uit zichzelf denk ik dan...

Ria Zondag 24 Juni 2007 at 7:14 pm | | Standaard | Achttien reacties

Alle mensen



Bij deze visboer haal ik 's zaterdags weleens een visje in Zierikzee, hij staat bij het parkeerterrein van de Aldi. Ik ben aan het oefenen eens wat mensen op de foto te krijgen. Hij zei er niets van. Zo heb ik ook bij de Lidl de kassajongens (ja wel een stuk of vier) genomen, maar die is niet goed gelukt, dat moet volgende week nog een keer. Ik vind het best eng, mensen vragen zich toch al snel af waar het voor is denk ik dan. Het is ook wel een schroom die je moet overwinnen. En ik vind het leuk! Niets leuker dan mensen kijken en dat dan ook nog vastleggen.
Verder was er hier een wielerronde, ik heb toen ik terugkwam uit Zierikzee ongeveer een half uur bij de rontonde gestaan, driehonderd meter van huis...

Ria Zaterdag 23 Juni 2007 at 8:43 pm | | Standaard | Zestien reacties

Groenst



Prachtig groen overal! Iedere dag wel een paar flinke buien en tussendoor een lekker zonnetje, wat wil een mens nog meer. 't Was weer even spannend of ik het droog zou houden onderwerg, maar er is geen druppel gevallen.
Nog even over de bijtjes. Gebrek aan woonruimte wil zoiets zeggen als dat de kasten op zijn. Therese had het wel bij het goede eind, door te zeggen dat je er gewoon een kast bij kunt zetten, maar dan moet je die wel hebben natuurlijk en Joop vindt het ook weg genoeg zo. Voor de komende winter kunnen er dan weer wel een paar zwakkere volken bij elkaar gevoegd worden, maar dat kan nu niet en de stal is zo langzamerhand ook te klein, er staan nu al kasten naast.

Ria Vrijdag 22 Juni 2007 at 6:51 pm | | Standaard | Elf reacties

Overbevolkt



Beetje bedompt vandaag. Niet zo heel ver gewandeld want de hondjes begonnen al snel te hijgen en ik had ook niet zo'n zin. Ik kwam nog wel bloemetjes en hommeltjes tegen, waarvan ik het niet na kon laten ze vast te leggen.
Vanmiddag kwam Ed, de broer van Joop gezellig even langs en terwijl we koffie zaten te drinken zagen we opeens een zwerm bijen boven onze hoofden hangen, niets van gemerkt tot dan toe. Volkje nr.14, we raken zo langzamerhand vol, gebrek aan woonruimte dreigt.

Ria Donderdag 21 Juni 2007 at 7:22 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Activiteiten



Die fladderende dingen een hele tijd nalopen heb ik even het geduld niet voor, maar deze zat ineens op mijn vingers vanmiddag en dan moet je wel natuurlijk, wat een kleintje hè, hij/zij was een beetje suf denk ik, genoeg tijd om foto's te maken.
Niet veel gedaan vandaag, ik had wat last van mijn rug, wegens het aannemen van vreemde poses tijdens het fotograferen, gelukkig zakt het al er was iets verdraaid denk ik. Wel gewandeld natuurlijk.



Ik ben wat aan de late kant, maar de Kunstschouw is deze week en komend weekend Artic Picnic. Klik de plaatjes maar aan voor de linken.
Leuk voor de liefhebbers.

Ria Woensdag 20 Juni 2007 at 8:24 pm | | Standaard | Zes reacties

Heemtuin



Het is overal prachtig en dan maak ik met plezier een rondje eiland door allerlei binnenweggetjes. Uiteindelijk na lang zoeken, ik was er al een keer of vier langsgereden kwam ik dan toch terecht bij de Heemtuin in Ouwerkerk terecht. het is er prachtig, wel klein, maar voor vandaag groot genoeg. Ik heb wat foto's gemaakt, die staan hier.
Het was een vreemde dag vandaag. Wakker gebeld door de meneer van Zeelandnet, die de digitale telefoon aansluiting alvast in orde kwam maken en daarna ben ik op stap gegaan. Al met al moet ik zeggen dat de ontmoeting in Zierikzee, toch een behoorlijke indruk gemaakt heeft....

Ria Dinsdag 19 Juni 2007 at 10:38 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Ontmoeting



Het was een beetje vreemde ontmoeting vanmiddag in Zierikzee, ik had een ijsje gekocht en zat dat lekker in de auto op te eten. De heren uit de auto naast mij waren me al opgevallen, de één zag er vermoeid uit en de ander had al aan me gevraagd waar ik mijn ijsje had gekocht, hij ging er ook halen. Even later kwam de vermoeide man van de foto naar me toe, of ik even op de auto wilde passen, hij kreeg de deur niet op slot en hij moest naar het toilet. Natuurlijk wilde ik dat en toen hij terugkwam zei hij dat hij de kleur van mijn autootje zo mooi vond.... geel was zijn lievelingskleur en vroeger in zijn studententijd had hij ook eens een auto geel geverfd. Daarna vertelde hij dat hij vorige week nog op sterven lag, zijn hart vertoonde mankementen en sinds een paar weken was hij al heel veel afgevallen, vandaar dat zijn kleren rond zijn lijf bungelden. Afijn na nog wat heen en weer gepraat, besloot ik te vertrekken, we wensten elkaar nog een goed leven toe.
Bij het wegrijden bedacht ik dat ik best kon vragen of ik een foto mocht maken, hij vond het prima en poseerde graag, de vriend kwam inmiddels ook met de ijsjes. Ik vroeg of ik ze op mijn weblog mocht zetten en hij vertelde toen dat hij een beroemd man was, op Google was hij te vinden onder "Bolleurs Leonardo", ik kom dan hier uit.
Als ik het goed begrijp is hij de man die een schilderij kocht voor 1000 pond, dat waarschijnlijk een Da Vinci is, dat vertelde hij ook, de regering zou er blij mee zijn als het waar was en hij ook natuurlijk. En nu ben ik nog niets wijzer, maar apart was het wel, daar op het Havenplein.
Ik heb beloofd de foto's te mailen, dat ga ik eerst maar eens doen.

Ria Dinsdag 19 Juni 2007 at 5:11 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Voetengym



Er is een Belgisch spreekwoord dat zegt, "ge zit toch niet met mijne voeten te spelen", wat zoiets betekent als, "je houdt me toch niet voor de gek".
Natuurlijk was het het eerste dat ik aan Joop vertelde toen ik thuis kwam gisteravond, ik kan toch mijn mond niet houden. Hopelijk is er ook niemand die gelooft dat ik het echt niet zou vertellen. Ik heb dus een beetje met jullie voeten gespeeld, flauw hè.
Joke begon over de foto die ik gisteren bij Fotoo plaatste, vandaar dat ik hem ook hier zet. Kunnen jullie ook zo'n leuk waaiertje van je tenen maken?
Vandaag viel er niet veel te zonnen jammer genoeg.

Ria Maandag 18 Juni 2007 at 8:03 pm | | Standaard | Vijftien reacties

In de hand



Soms lijk je alles onder controle te hebben, maar een minuut later kan alles zomaar anders zijn. Dat realiseerde ik me vanmiddag weer eens toen ik lekker even in de zon lag en een beetje met mijn fototoestel lag te spelen. Gebakken lucht, zeggen ze ook wel eens, voor iets wat echt lijkt, maar het niet is.
Niet dat ik zo ineens voorbeelden bij de hand heb, maar ik moest er wel aan denken.
"t Was een drukke nacht moet ik zeggen. Ik heb nog opgepast tot een uur of drie. Mir kwam nog even langs en die wilde muziek, nou mooi niet, want dan hoor ik de kinderen, die een paar meter verderop in de caravan liggen helemaal niet meer. En toen paps en mams eenmaal aardig aangeschoten thuiskwamen werd ik nog blij verrast met een bedgenoot, die mijn sokken op de grond voor zoete koek aanzag en zodoende trek kreeg in gebakken eieren... (echt, je wilt niet weten wat er hier zich soms allemaal afspeelt). Ik heb maar niet al teveel meer gezegd, met het idee dat ze dan wel snel het eigen bed op zouden gaan zoeken, wat gelukkig het geval was. Even later kwam Joop alweer thuis van een taxinacht. Gelukkig gebeurde het wakker worden ook een paar meter verderop, zodat ik nog wel een paar uur geslapen heb.

Vanmiddag hebben we samen gewandeld en daarna ben ik lekker in de zon gaan lliggen met bovenstaande foto als resultaat. Als afsluiting van het weekend hebben Joop en ik heerlijk bijSalud gegeten, samen met de Goudoevertjes die ook toevallig langskwamen.
Joop was al eerder op de fiets gegaan om even op het terras te zitten, terwijl ik met de wolken lag te spelen. Ik was later met de auto gegaan en had hem netjes op het Zwarte Plein geparkeerd. Bij het naar huis gaan reed ik achteruit en mijn trekhaak had toen even contact met een andere trekhaak, wat een hoop kabaal maakte, ik heb veel getuigen, ik kan het niet verzwijgen, maar eigenlijk mag Joop dit niet weten dus...

Ria Zondag 17 Juni 2007 at 10:44 pm | | Standaard | 21 reacties

Duiken met paps



Het moest er een keer van komen, duiken in de Grevelingen. Joop kreeg het alvast voor vaderdag en nog een andere te bewijzen dienst van Silvia en Cor. Ik heb op de kinderen gepast. Even leek het erop dat het niet door kon gaan vanwege een behoorlijke donderbui, maar gelukkig dreef die snel over. Het was een proefles want geen van drie had het eerder gedaan. Al met al een aparte ervaring al was het water, ook al vanwege het onweer, niet erg helder.
De kinderen en ik hebben ons prima geamuseerd. We hebben gewandeld en een veldboeket geplukt, we zijn naar het strand geweest en hebben daar schelpen verzameld, in de haven naar krabben gezocht, ijs gegeten, naaktslakken geteld en natuurlijk ook nog naar papa, mama en opa gekeken tussen de buien door.

Mocht je ook eens een poging willen wagen kan je bij Peter Duik terecht, dit is zijn website.

Ria Zaterdag 16 Juni 2007 at 9:23 pm | | Standaard | Zeven reacties

Voorbereidingen


klik

Zo, de uitnodigingen zijn de deur uit. Klik op de foto voor de echte.
Mocht je er geen ontvangen hebben en denken, "ik hoor er toch ook bij...." dat kan, ik ben tenslotte ook geen twintig meer (wel wat lijf en leden betreft natuurlijk, maar mijn geheugen laat het soms afweten). Geen probleem! Mail me dan wel even. zodat we in elk geval genoeg te eten in huis hebben, water zit er genoeg in de kraan :-D

Ik vroeg gisteren aan Joop: "hoe zal ik ze eens laten afdrukken", want we hebben geen kleurenprinter.
Hij zei: "Drukken deden ze vroeger hoor, tegenwoordig hebben we email".
Hij heeft ook wel gelijk, al blijft er toch eentje over die ik er eigenlijk wel bij wil hebben, maar waar ik geen email adres van heb....die krijgt zodoende een zwart wit uitgave in de bus.

Ria Vrijdag 15 Juni 2007 at 9:19 pm | | Standaard | 26 reacties

Vuuf uure


klik

Ik dacht een onkruidje uit de grond te trekken vanmiddag, maar er bleek een hazelnootje aan te zitten, een nieuwe hazelaar. Ik heb er genoeg dus deze zal niet groot worden.
Wat was het warm en klam vandaag. Toch behoorlijk druk geweest met vanalles, soms gaat het zomaar lekker hè. Veel beddegoed gewassen, de caravan is ook weer klaar voor komend weekend als Sil en Cor met de kinderen komen. Boodschappen gedaan en weer vier knikkers gescoord. Joop was druk met de bijtjes, er was weer een zwerm, zodoende dijt het aantal volken aardig uit. Ik heb zelfs mijn tv zenders op de goede plek gezet, wat een gedoe hè, je moet wel bij 1 beginnen anders komt het niet goed, maar de meesten staan goed nu.

Verder om een uur of vijf vreselijk gelachen, zodat ik me in een kers verslikte...
" 't Is à vuuf uure" (dat is toch niet moeilijk hè)
"Wat zeg je?"
" 't is à vuuf uure"
"ik versta het niet hoor"
" 't is à vuuf uure!!" (hier schoot de kers verkeerd en ben ik maar even weggelopen)
even later toen ik wat bekomen was ging ik weer terug...
"weet je't noe à?"
"nee"
"dattut à vuuf uure is!!!"
"ooooh..."

Ik praat toch geen buitenlands.... ;-)

Ria Donderdag 14 Juni 2007 at 9:13 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Kadootje



"De tvtjes zijn weer in de aanbieding bij de Aldi" kwam Joop vanmorgen vertellen, "ga er nou maar eentje halen, dan is dat vast voor je verjaardag".
Goed, snel gedouched en òp naar de Aldi. Eenmaal daar gekomen was er geen tv te bekennen en op mijn vraag waar ze stonden, keken ze of ze water zagen branden. Raar hoor, 't stond toch heus in de krant. Afijn, ik naar de Micro, want ik was nu toch in Zierikzee en daar was er ook eentje in de aanbieding, groter beeld en zonder DVD voor € 299 (€ 20 meer dan die van de Aldi) en die heb ik nu, wat een weelde en wat een ruimte!
Maar nu kan ik niets meer vinden, automatisch geprogrammeerd, alles staat door elkaar en Joop zegt dat ik het maar zelf moet doen.... daar moet ik nog eens een nachtje over slapen, niets voor mij zulke dingen.

Vanmiddag het terras klaar gedingest, netjes hoor ;-)

Ria Woensdag 13 Juni 2007 at 8:39 pm | | Standaard | Zeventien reacties

Dingesen



Zat er toch vanmorgen ineens zomaar een dinges van mijn orchideeën te eten. Een rups..... maar waar ik ookzoek deze is dan weer nergens te vinden, net als die van Irene, die had ook al een nog veel knapperdere dinges. En nu weet ik niet of ik ze nog wel hebben wil, stel je voor dat deze alleen maar orchideeén eten, dat moeten we niet hebben natuurlijk. Ze waren nu al met z'n tweeën....

Verder ben ik heel de dag druk geweest met het dingesen van het terras. Jullie weten nog wel van het mos en de spuit en het zag er nu toch eigenlijk niet meer uit, vandaar dat Joop met de hogedrukspuit begon te dreigen, hij weet natuurlijk dat ik dat niet wil en zodoende ben ik met de lange schrepel aan het dingesen. Het schiet wel op hoor, de achterkant is al klaar, morgen de rest.
Joop heeft een rolemmer waterplanten uit de vijver gevist, we denken dat het nog niet genoeg is, al zien we nu zo af en toe wel eens visje zwemmen.

Ria Dinsdag 12 Juni 2007 at 7:52 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Beetje scharrelen


klik

Een pot met geraniums die de winter overleefd hebben, wel niet zo vol in het blad, maar toch weer mooi in bloei.
Heel de dag druk in de tuin bezig geweest, heerlijk, het was niet al te warm en geen zon, in tegenstelling tot de rest van het land geloof ik. Wandelen ging niet, Simba heeft een wond aan haar poot en dan is dat pijnlijk natuurlijk, al maakte ze vanmiddag toen ik even een klein stukje met haar liep weinig aanstalten om te draaien, misschien valt het mee. Vanmorgen vloog er een nestje staartmeesjes uit, schattig om te zien.
De tuin is prachtig, tijdens het scharrelen geniet ik van alles wat er groeit en bloeit.

Ria Maandag 11 Juni 2007 at 8:19 pm | | Standaard | Negen reacties

Rondje Nederland



Gisteren net na de middag met de Spitfiire afgereisd naar Enschede, voor een barbeque bij Ruud, de broer van Joop die afgelopen week jarig was. Ergens in de buurt van Utrecht hadden we afgesproken met Ina en Martin, zij durfden vanwege het buiïge weer niet met de cabrio (wat een watjes hè)... We hadden wel de pech dat het in de buurt van Apeldoorn behoorlijk begon te plenzen, zodat we toch maar even gestopt zijn om het dakje omhoog te doen. Even later was het weer droog zodat het dakje al rijdend weer naar beneden kon, waarbij we behoorlijk gevaarlijke capriolen uithaalden volgens Ina en Martin. Gelukkig liep alles goed af en haalden we heel de finish in Enschede, alwaar we heerlijk gegeten, gedronken en geslapen hebben. Vanmorgen na het ontbijt weer richting huis en natuurlijk hebben we even de afslag Nijkerk genomen, nadat we eerder nog ergens in de buurt van Enschede op een (verhoogde) busbaan terecht waren gekomen, Joop dacht even van baan te wisselen zonder dat hij stoeprand zag, oeps, dat was ff schrikken (heeft u beeld?).

Levi was nog behoorlijk onder de indruk van het gebeurde, slaapt moeilijk, want draaien gaat natuurlijk ook niet makkelijk met zo'n arm, maar ook dat zal wel weer wennen, hij moet nog een beetje van de schrik bekomen.

De rest van de reis verliep vlekkeloos. Geen regen meer gehad en het was ook een stuk warmer dan gisteren.
De logees waren inmiddels vertrokken en als dank lag er een bon voor de overbuurtjes, daar ben ik natuurlijk reuze blij mee, ook al is het niet nodig.
En nu weer even bijkomen hoor. Pffff.....

Ria Zondag 10 Juni 2007 at 7:47 pm | | Standaard | Tien reacties

ff weg



Mooi hè! De akkerranden bloeien weer volop en vanmiddag een rondje door de polder gedaan. Jammer dat het zo heiïg was, zodoende kon ik niet echt mooie foto's maken, maar aan de ander kant heeft het ook wel weer iets en bij bovernstaande foto zie je er ook niets van.
Het is een beetje bedrukt weer en 's morgens zelfs koud, echt weer om ziek te worden en daar heb ik toevallig geen zin in, vandaar dat ik meestal met een body warmer of een fleece rondloop en af en toe is er dan een onweersbui.
Vanavond hebben we een pizzaatje in het dorp gegeten, we hadden een leuk bericht van de belasting gekregen, dus dat moest gevierd worden. Het gaat niet zozeer om het eten, maar meer om het even onder de mensen zijn, natuurlijk is het wel makkelijk dat ik niet hoef te koken :-)
En zoals gebruikelijk ook nog even bij Salud langs.
Morgen ben ik er even niet, waar ik dan wel was komt misschien later nog en misschien ook niet.
Onze logees passen op het huis, dat is een fijne gedachte.
Tot zondag zal ik dan maar zeggen,ijs en wederdienende ...

Ria Zaterdag 09 Juni 2007 at 12:57 am | | Standaard | Zeventien reacties

Zielig!

Levi heeft gisteravond zijn arm gebroken bij het trampoline springen. Zodoende heeft hij een nachtje in het ziekenhuis doorgebracht omdat hij gisteravond niet meer geopereerd kon worden, samen met zijn mama natuurlijk. Vanmorgen geopereerd en er zitten nu twee pennen in. Wat een toestand weer. Dat wordt weinig zwemmen komende zomer...

Ria Donderdag 07 Juni 2007 at 11:43 pm | | Standaard | Zestien reacties

Nieuws van Rabin



Onderstaande een kort briefje van Rabin.
Voor degene die het steenkolen engels niet goed kunnen begrijpen geef ik een vertaling.
Humraj( de vader) begint met te zeggen dat hij op dit ogenblik geen werk heeft omdat het in Nepal nu laag seizoen is wat betreft toeristen en dat zijn zoon op dat ogenblijk bij hem is.

Rabin schrijft dan:
Namaste ( Nepaleese groet) aan mijn leer papa en hij vraagt mij de dank over te brengen aan zijn donateurs. Hij is erg gelukkig een kans te hebben om op deze school te leren lezen. Hij kent inmiddels zijn onderwijzers en nieuwe vrienden. Hij maakt ook al flinke vorderingen. Hij heeft inmiddels zijn bed, kleding, boeken, schijfgerij enz. ontvangen. Nogmaals hij is erg gelukkig met deze school. Hij bedankt nogmaals zijn donateurs en tot de volgende keer.


Dear Joop

Namaste
I dont have any work now ,because now is low season.Today ,my son is along with me .ok more from Rabin.

Namaste,My education papa and said my donater that i thanks many times. I am

so happy because I get chance to read in this school. I am knowing teachers and friends. In my education I am doing hard progress. I have already taken my bed, dress, book, pen etc. Anyway, I am happy from this school. I am going to say again thanks you and my donater. See you next time.


De donaties komen nu regelmatig binnen en in dit tempo is er een goede opleiding voor Rabin mogelijk. Er zijn eenmalige donaties en maandelijkse donaties. Om voor de komende jaren verzekerd te zijn van voldoende donaties is het natuurlijk altijd welkom als er nog wat donateurs bij komen. Kijk nog eens rond in jullie vrienden kring of er kennissen zijn die Rabin een goede toekomst willen bezorgen.

Met vriendelijke groet,

Joop Kristelijn

Ria Donderdag 07 Juni 2007 at 5:30 pm | | Standaard | Zeven reacties

Wuiven



Iris en Pascal zijn even over voor een paar daagjes strand met de kinderen, al is het hier niet echt strandweer.
Gezellig gewandeld daarna, het was een echte kletswandeling, er liep iemand een stuk met me op en ik had ook nog een paar stops, ook al om gezellig te kletsen, zodoende lekker lang onderweg geweest. Niet veel foto's gemaakt, wel van het wuivende gras, ik vond het wel mooi. Klik op de foto voor het normale plaatje.
De bijen hebben niet gezwermd vandaag, Joop heeft ze vanmorgen allemaal even gedag gezegd.

Ria Woensdag 06 Juni 2007 at 8:33 pm | | Standaard | Elf reacties

Weer thuis



Joop is ook weer thuis, hij kreeg last van zijn knieholtes en wilde natuurlijk ook weer graag naar mij :-)
Vanmiddag heb ik hem weer in Goes opgepikt, altijd prachtig om te zien hoe blij Simba dan weer is, het is altijd een heel weerzien op het perron, ook al heeft het maar een paar dagen geduurd. En ik ben natuurlijk ook weer blij, kunnen we weer normaal eten en ook al zijn we nooit zo druk tegen elkaar het is toch een stuk gezelliger samen. Ik ben benieuwd wat de bijen morgen doen, ze gingen elke morgen een stukje vliegen met z'n allen, dat deden ze vast om mij te pesten....

Ria Dinsdag 05 Juni 2007 at 9:25 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Schelphoek



Zo leuk als ik het gisteren vond in het natuurreservaat 'de Schelphoek', zo weinig vond ik er vandaag aan. Eigenlijk ben je er toch zo uitgelopen, een rondje maken kan blijkbaar wel, maar dat heb ik nog niet ontdekt en 4km is wel erg kort natuurlijk. Verder hoor je altijd het autoverkeer van de weg die er langs loopt. Dat weet ik dan ook weer. Het is wel een fijne uitwijkmogelijkheid als het erg warm is, want je loopt meestal lekker in de schaduw. (nog een link)
Wel heel leuk dat ik de orchideeën die bij mij in de tuin groeien nu ook in het wild heb gezien. In de tuin duiken ze nu trouwens ook op andere plaatsen op, een stuk of vijftien bloeiende nu.

Ria Maandag 04 Juni 2007 at 7:26 pm | | Standaard | Tien reacties

groeten van Joop




Vanmiddag eens naar het strandje bij Serooskerke geweest en het daarachter liggende natuurpark. Het is er prachtig en veel groter dan ik eigenlijk dacht, als je er langs rijdt lijkt het zo klein, maar dat valt alles mee, je kunt er behoorlijk uit de voeten. De orchideeën die ik in de tuin heb, groeien daar in het wild, erg leuk om te zien. Net toen ik bovenstaande foto genomen had belde Joop, ik ben altijd te laat met het opnemen van de telefoon, ik kan dat ding nooit gelijk vinden, ook al stop ik hem altijd op dezelfde plek. Hij had het leuk, het was daar ook lekker weer, maar wel bewolkt, nu is dat om te wandelen niet zo erg natuurlijk.

De bank is gewassen en alweer netjes aangekleed en ik heb vanavond lekker een pizzaatje gehaald.

Ria Zondag 03 Juni 2007 at 7:21 pm | | Standaard | Zestien reacties

Vreemde vogels

Vreemde vogels, wat zijn het?

Ria Zondag 03 Juni 2007 at 01:06 am | | Standaard | Twaalf reacties

Dreutelen enzo



De laatste van de acht kamergordijnen zit in de wasmachine (met elastiek, de gouden tip van Papoe), het ruikt weer lekker fris, Morgen de bank. En natuurlijk heb ik tussendoor ook wel van het mooie weer genoten hoor, de wasmachine doet tenslotte het meeste werk. Ook nog even naar Zierikzee geweest want mijn lampje begaf het gisteravond, het hele spul maar meegenomen, ik wist niet of het nu het lampje was of de lamp zelf. 't Was al de tweede keer dat het stuk ging, die dingen hebben blijkbaar maar een beperkt aantal branduren, maar het was een aardige knul daar bij de Praxis, ik kreeg het gratis.

"De bijen kunnen niet zwermen hoor, ik heb alles nagekeken", zei Joop voordat hij wegging en natuurlijk was er vanmiddag weer een zwerm(pje). Het gebeurde net voordat ik wegging, onze bijengoeroe had geen tijd om te komen, dus ik ben maar gewoon weggegaan, toen ik terugkwam hingen ze er nog en weer even later waren ze verdwenen.... geen idee waarheen.

En zo dreutel ik maar wat, slecht geslapen, want ik moet toch altijd weer even wennen aan het alleen zijn, of was het nou de volle maan...

Update:
Trouwens, dat van die gordijnen is wel een soort van trauma hoor. Mijn moeder had vroeger oranje velours gordijnen, heel mooi vooral in het begin, naarmate de jaren verstreken werden ze bruiner en bruiner en viezer en viezer en ik heb één keer voorzichtig gevraagd of ze ze niet eens moest wassen.... dat was niet nodig volgens haar, ze zagen er toch nog mooi uit...? Ze hebben een jaar of vijentwintig in dat huis gewoond en volgens mij zijn die gordijnen nooit gewassen, terwijl mijn vader een stevige zware shag roker was. Later, toen mijn moeder al lang was overleden, heb ik zelf die gordijnen gewassen, ik wist niet wat ik zag, prachtig waren ze weer, want ze kochten wel altijd kwaliteit....zodoende heb ik mij toen voorgenomen nooit mijn gordijnen zo vies te laten worden. Ja, ja... en zo is 't gekomen.....

Ria Zaterdag 02 Juni 2007 at 7:50 pm | | Standaard | Acht reacties

Rust roest.



Zo, Joop is weer even de deur uit. daar was hij aan toe zei hij en ik vind het ook wel even lekker. Een stukje Drenthepad staat er op het programma, het westelijke stuk, richting Haren. Ik heb hem vanmiddag in Goes gebracht, waar hij op de trein is gestapt. Eenmaal thuis ben ik lekker aan de huishoudgymnastiek gegaan (die houden we erin Aargh). Ik heb ook zo mijn plannen, rust roest tenslotte. Ik ga de gordijnen wassen en de bank, dat zijn van die klussen die doe je niet zo gauw met een man om je heen, die begint dan al snel te mopperen en te vragen of dat nu echt wel nodig is en na twee jaar (de bank) is dat best wel weer eens nodig.
Vanmiddag ook al de ramen gezeemd, gelukkig ging het vanavond weer regenen... en eind van de middag nog even naar Renesse, waar ik twee nieuwe broeken vond en ook nog twee shirtjes. Tja, mijn broeken worden vies op den duur, met vet, chloor of verfvlekken, of ze zijn gewoon verwassen. Shirtjes idem dito, al zitten die oude wel het lekkerst.

De foto is een samenstelling van drie verschillende foto's van de ribbels op het strand waar het water overheen spoelt.

Ria Vrijdag 01 Juni 2007 at 7:22 pm | | Standaard | Tien reacties