Groen bezig

De groene kliko was aan de beurt vanmorgen, dus het was best een goed plan nog eens even wat blaren te verzamelen na de wind. De nu nog kleine bomen op de dijk zijn aan het uitvallen, dat wordt wat als ze later groot zijn. Ik kijk ernaar uit!

Het was koud maar al doende werd ik toch lekker warm en van het één kwam ook weer het ander. De tegels achter werden glad, je moest echt oppassen met lopen, dus best gevaarlijk. Joop haalde azijn en ik maakte ondertussen het afvoergootje schoon. De azijn mengde ik met heet water en sop en nog een beetje Blue Wonder, als je er maar genoeg in doet werkt het allemaal het best denk ik zo.. En dan maar vegen tot je er bijna bij neervalt. Ik heb nog maar een klein stukje gedaan, wel het ergste stukje, binnenkort als de zon weer eens schijnt nog eens een stukje, enzovoort.

Vanmorgen en vanmiddag lekker gelopen, de boeren rauzen weer door de polder met peeën, suukerpeeën, winterpeeën, alles moet eruit voordat de hemel weer openbreekt.

De kerstman heb ik samen met zijn ballen en wat lampjes opgesloten op zolder.

Ria Dinsdag 10 December 2019 at 6:38 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gewoon niet gewoon

Kijk het vogelhuisje dat ik gisteren kocht, ik heb nog geen vogel gezien, maar dat kan ook aan het weer liggen natuurlijk. Gisteren waren de mussen nog lekker aan het badderen.

Het was heel gezellig met Ina en vanmorgen na de koffie is ze weer vertrokken. Daarna valt er dan een stilte, dan kruipen we alledrie op onze plek om even bij te komen en omdat het zulk vreselijk rotweer was duurde dat eigenlijk de hele dag. Niet dat Ina zo vermoeiend is, we zijn het gewoon niet gewoon.

Tot twee keer toe heb ik me helemaal ingepakt, maar Didi vond het ook niets dus ik kwam niet ver. Vanmiddag leek het even open te breken, maar ook dat duurde niet lang.

Het wordt natter en natter.

Een nieuw kleurwerkje opgezet, een bestellinkje gedaan, een stukje gebreid en een restje gegeten, morgen weer een dag.

Ria Maandag 09 December 2019 at 6:10 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Getoeter

Vroeg op vanmorgen het was nog donker, maar ja wakker is soms ook gewoon wakker. Het was nattig, van die vervelende miezer. Met windje mee is het nog wel te doen, maar met wind tegen word je er toch nog behoorlijk nat van. 

Vanmiddag klaarde het op. Ina is er nog en we deden een rondje Schraphage. 'Waarom heet die boerderij zo?' Dat wist ik niet, misschien ooit een polder met die naam of een boer met een krappe heg, veel huizen hebben namen daarvan weet ik ook niet waarom ze zo heten. Oude boerderijen heten vaak naar de vroegere polder waar ze in staan/stonden.

"Dat boompje is dood. Waarom zou dat boompje dood zijn en waarom hebben ze nog geen nieuw boompje geplant? Deze is zeker al twee jaar dood'.

Ze kan er wat van hoor! Na de wandeling keken we eens bij het tuincentrum in Renesse. Nipten aan een gloeiend heet gluhwijntje en keken meer naar de kandizie dan naar de kerstspullen. Toch kwam ik met een leuk vogelvoederhuisje thuis, ik was al een tijdje op zoek naar iets dergelijks zonder poot en nu ben ik toch vergeten een foto te maken! Dat komt morgen, dan heb ik weer tijd voor zulke dingen. 

We aten preischotel, ik denk dat het goed gelukt was, want alles is op.

Verder toeterde ik eens onderweg, ik dacht dat ik bekenden zag, maar nee dat was weer een andere bekende, eentje waar ik niet zo snel naar zou toeteren, maar ze zwaaiden wel terug zonder te weten naar wie denk ik.

Ria Zondag 08 December 2019 at 6:27 pm | | Standaard | Vijf reacties

Smoesjes

Een appje vanmorgen: de appeltaart komt er aan!

Ina kwam de nieuwe auto bewonderen. Dat was een smoes natuurlijk, ze had gewoon zin in kibbeling, of mossels, of gekookte worst... nou ze kreeg het allemaal hoor.

De mossels zijn net op, Joop kreeg tongetjes die doet altijd net of hij geen mossels lust.

Vanavond gaan we breien, Ina heeft ook een breiwerkje meegebracht, de tijd van stappen is voorbij!

Ria Zaterdag 07 December 2019 at 7:11 pm | | Standaard | Vier reacties

Bezig blijven

Vanmiddag waren we weer eens even in Numansdorp, want we wilden toch onze nieuwe auto wel even laten zien, ook al was het er eigenlijk geen weer voor, maar een stukje rijden was ook leuk natuurlijk.

Gezellig koffie gedronken en even boven in Janny haar hobbykamertje gekeken naar de nieuwe kunstwerken.

Ze nemen in elk geval niet zoveel ruimte in want de productiviteit is hoog. Ze kunnen gewoon op een stapeltje net als mijn tekeningen, ze liggen vooraan op de tafel.

De rest van het kamertje staat en hangt vol met schilderijen, erg kleurrijk, maar ik zou eerst eens op gaan ruimen voordat ik wat kon doen, een stoel zie ik ook niet, haha, we zijn toch wel heel erg verschillend als ik dat dan weer zo zie. 

Ze heeft er veel plezier in en de meesten zijn erg leuk, daar komt vast nog veel meer leuks uit.

Het was weer een gezellig zussenmiddagje.

Ria Vrijdag 06 December 2019 at 7:04 pm | | Standaard | Drie reacties

Zat!

Soms zit je een beetje vast, dan duurt het te lang, zit je er teveel naar te kijken hoe en wat, wil je te netjes.... daar moest ik even vanaf, dus ik begon eens met een vierkantje en kleurde vooral snel achter elkaar door, niks nadenken, hup! Dan duurt het nog wel drie dagen eer je vel vol is, maar ik ben tevreden. 

Nou en dan krijg je een virus, of duiven, sokken al of niet in de wasmachine (via facebook). Zeg het maar!

De zon scheen vanmorgen nog dus ik klom eens naar de zolder en pakte de tas met kerstspullen zoals die daar sinds januari klaar stond, het moment was gekomen vond ik. En nu brandt het, als het hangt vind ik ook dat het moet branden. Eén buitensnoertje, één kleintje in de kamer en eentje op zolder. Zat! (foto volgt vast)

Elk jaar een beetje minder lijkt het, er zijn ook nog kaarsen en waxinelichtjes voor even iets extra, maar ik maak er vooral geen drukte van.

Ria Donderdag 05 December 2019 at 5:51 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

O o oranje

Alweer zo'n prachtige zonsopkomst. Meestal ben ik net te laat, maar soms tref ik het.

Ik ga er ook niet eerder mijn bed voor uit.

De zwanen hoor je al van verre aankomen door het aparte geluid dat ze maken, dat hoor je ook op het filmpje van eergisteren.

En vanmiddag dansten de muggen... oh nee iets anders, een soort slome bijen, die 's zomers ook vaak in de 'tuin' te vinden zijn, ze doen niets maar ik heb ze toch liever niet te dichtbij. Het wemelde ervan in de achterbuurtuintjes. Een mooi gezicht dat wel.

Vanmiddag deed ik boodschappen in Scharendijke, we hebben een heerlijk autootje! Ik zie echt veel meer dan in de Golf, ik snap eigenlijk niet dat ik nooit ergens tegenaan gereden ben. En iedereen zwaait al van verre natuurlijk... haha :)

Ria Woensdag 04 December 2019 at 4:32 pm | | Standaard | Zeven reacties

Momenten

Het was heerlijk vandaag! De hele dag zon! (bij de volgende kruising rechtsaf naar camping Veerhoek)

Op het dorp weer even een fotomomentje vanwege geen auto's, alleen jammer dat ik zo laat was, schaduw is ook niet leuk.

In het middelste pand was vroeger de winkel van Jan Smit en zijn vrouw. Een kruidenierswinkel. Je kon in de loop van de week je boodschappenboekje bij Jan brengen en hij bracht dan 's zaterdags de boodschappen thuis op de fiets met een grote mand voorop  Betaling bij aflevering, of het werd even opgeschreven tot volgende week, of de week daarop... of er werd een deel betaald.

Het winkeltje kijkt uit op dit huis. Ik heb geen idee wie er vroeger woonde, raar eigenlijk, maar vast een belangrijk, of tenminste toch rijk persoon. 

Linksonder op de laatste foto stond vroeger de muziektent waar op mooie zomeravonden de Harmonie een concert ten gehore bracht, ik heb daar nog mooie herinneringen aan.

Uit circa 1870 dateren twee gepleisterde, éénlaagse villa's met eclectische details, te weten Oostweg 4, met kroonlijst en rijk gesneden consoles, en Dorpszicht (Zuidweg 1), met hoog opgaande brede dakerker en getoogde vensters met wenkbrauwen.

Ria Dinsdag 03 December 2019 at 5:42 pm | | Standaard | Vier reacties

Blehdag

De zon kwam net op vanmorgen toen we op de dijk liepen.

Het leek zo koud toen ik nog thuis was, maar dat viel reuze mee en het was een heerlijk ochtendrondje met veel gegak, het wemelde van de ganzen en een paar zwanen.

Ze hebben een gezamenlijk ontbijt en gaan daarna weer hun eigen weg, geen idee waar ze de rest van de dag uithangen.

 De ochtendrondjes zijn het fijnst en het mooist, vanmiddag was het somber, na een periode van regen.

Geen fijne dag, gewoon niks an, een bleh dag.

Oh ja en hier is het:

 Ellen en Sjoerd hadden het goed.

Ria Maandag 02 December 2019 at 5:47 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Zondags

Tekening weer klaar. Het breien wil niet erg lukken met mijn zere schouders, kleuren gaat beter gelukkig.

Op fb kwam ik deze foto tegen van ons durp. Ons huis staat er ook op, benieuwd of jullie het kunnen vinden. Ik heb netjes aan DVDV fotografie gevraagd of ik hem mocht gebruiken en dat mocht.

Ja en nu ik weet dat het erop zit laat ik het ook zien natuurlijk. Toch een mooi maandtotaal dacht ik zo van de gelopen polderkilometers.

Ria Zondag 01 December 2019 at 4:43 pm | | Standaard | Negen reacties