Gewoon fijn

Weinig woorden bij de foto's, wat een heerlijke dag.

Joop fietste en ik wandelde een uurtje of twee, we kwamen tegelijk weer thuis.

Lekker op het gemak, Didi nam nog een duik bij het haventje.

De rest van de dag ook grotendeels buiten, bijen voor Joop, bloempotten voor mij, een beetje scharrelen en af en toe koffie.

Ria Zondag 15 September 2019 at 6:05 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Voorpret

Kannie beter eigenlijk, wat een lekker dagje. Rondjes in de zon met Didi, niet te ver, maar wel een lekker stukje, net goed. En vanmiddag samen met Joop op de fiets naar Brouw, dat was weer nieuw en best leuk. We gingen om een makreel en een ijsje bij Oud Brouw, maar die was nog niet open, we besloten om in plaats van ijs een haring te nemen.

Ik moest best lang wachten, het was druk bij de visboer, zoals altijd eigenlijk en de haring wordt gekaakt waar je bij staat. Er was nu een meisje dat het nog moest leren blijkbaar en ik wachtte samen met een meneer. Iets waar je lang op moet wachten is veel lekkerder, smaakt ook veel beter dan dat je het gelijk maar voor het pakken hebt natuurlijk, zo zeiden wij om de tijd te doden en zo is het ook natuurlijk.

Eindelijk waren ze klaar en ik naar buiten met mijn harinkjes en makreel. Nergens Joop, ook niet bij de fietsen, dus ik riep eens voluit "JOHOOOP!" over het plein. Niets. Geen Joop nergens, de harinkjes lachten me breeduit toe en ik probeerde het nog eens iets harder, het was niet erg druk dus eigenlijk best raar, maar nee, geen Joop. Ik begon maar eens te lopen en vroeg me af hoe lang het eigenlijk duurde eer zo'n haring bedorven zou zijn, het was best warm en het is rauwe vis..... maar hee... daar was Joop en hij riep me.

De harinkjes waren heerlijk! 

En kijk eens hoe een perfect gerookte makreel eruit ziet. Helemaal netjes van de graat, dan is schoonmaken ook zo gepiept, ook die was heerlijk met een stokbroodje erbij vanavond.

Onze auto wordt 24 september in productie genomen zo werd ons gisteren meegedeeld en dat gebeurt dan helemaal in Zuid Afrika. Dus ja, geen idee hoelang zoiets duurt, maar het zou zomaar eind oktober kunnen worden.

Ach ja, 't bezit van de zaak is het eind van 't vermaak, zoals en oud Zeeuws spreekwoord luidt, lang leve de voorpret.

Ria Zaterdag 14 September 2019 at 6:13 pm | | Standaard | Twee reacties

Oude damesdagje...

Dit moet hem dan zijn, die grote veelvraat waar de buxusliefhebbers zo bang van zijn. Hij is best mooi! Ik heb geen buxussen meer.

Op Scharendijke had ik twee mooie bolletjes bij het poortje, die zullen inmiddels ook wel opgevreten zijn. Ach ja volgend jaar weer een andere plaag want dan zijn de buxussen op.

Joop ging naar Goes voor het hartfilmpje en de scan, zijn bloeddruk was te hoog, terwijl het vorige week bij de dokter nog uitstekend was, dus daar zullen we maar niet teveel drukte van maken.

Ik deed een vrijdagrondje door het huis en draaide een wasje.

Vanmiddag een wandelingetje, niet te ver want het was warm, vanmorgen was het er ook al niet van gekomen want gisteren hadden we ruim 10 (TIEN) kilometer op de teller, dan is een dagje rust best goed voor oude dames.

Ik had het eigenlijk wel verwacht en dacht na het rondje wandelen op de fiets een paar boodschappen te doen, mijn voornemens zijn echt goed, maar het lijstje was inmiddels zo gegroeid dat zou nooit in mijn fietstas passen, erg jammer natuurlijk nu moest ik wel met de auto. 

En omdat het dan toch met de auto moest deed ik gelijk maar alles, de PLUS voor de wijn en het brood, de vleesboerderij voor de kip, kaas en beleg, Bolle voor stokjes voor Didi, de Lidl voor nootjes, dadels, groente en koekjes en Joppe voor thee. Nu kunnen we er weer even tegen.

Voordat alles dan ook weer op zijn plaats ligt inclusief wasje van de lijn ben je toch weer even verder. Veel tijd voor ontspanning was er daarna ook niet want voor Joop stonden de duiven, nu echt voor het laatst op het programma. Er moest eten op tafel en wel voor half zes. Alles op en de wasmachine draait, ben ik toch nog vaatwasblokjes vergeten bij de Lidl....

Even uitblazen nu met een wijntje.

Ria Vrijdag 13 September 2019 at 7:04 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Met de bus

Vanmiddag kwam ineens de bus aanrijden toen ik bij de bushalte liep, zo'n ouwe, het was bijna vroeger, alleen de regen ontbrak. Oh nee het was middag dan scheen de zon vaak alweer.

Als het 's morgens regende, flink regende, niet van die miezer, dan mocht ik met de bus van mijn ouders. Heerlijk! Dan zat je met z'n allen in zo'n dampende naar natte kleren stinkende overvolle bus, want iedereen mocht dan bussen. Vaak moest je ook nog langer wachten omdat er een extra bus werd ingezet, nat werd je sowieso toch, alleen niet op de fiets. En 's middags als je dan weer naar huis moest scheen vaak de zon alweer, dan vond ik het weer zonde dat ik met de bus was.

Deze bus vol passagiers ging op de koffie of misschien wel een borrel bij de Smisse.

De RTM begon als Tramweg Maatschappij, die tijd heb ik niet meer meegemaakt.

RTM staat nu voor Rijdend Tram Museum.

Ria Donderdag 12 September 2019 at 6:03 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Niks te klagen

Kijk, daar staat de kast sinds zaterdag toen Joop nog een volkje ophaalde, met een kersverse hare majesteit. Zondag was het een gezoem van jewelste en Joop dacht dat ze verstoten was dat gebeurt weleens maar eigenlijk niet om deze tijd. Toen hij maandag weer ging kijken was er eindelijk rust onder het volk, de koningin was geaccepteerd en alles zoemde tevreden zoals het hoort. Daarvoor had hij ook al bij het andere volk gekeken, daar gaat alles voorspoedig.

We denken nu dat er toch eentje aan zijn broek is blijven hangen, misschien een die al op de grond lag dood te gaan, want ook bijen gaan gewoon dood na een tijdje en dat die er op de stoep bij de achterdeur weer af is gevallen. Dat ik daar dan precies met mijn grote teen op moet gaan staan is natuurlijk bizar. Zo'n groot terras, zoveel ruimte, 1 bijtje op de grond en 1 grote teen en dat ik het gewoon ook niet eerst zie liggen, ik zie altijd alles....

De foto is niet scherp, maar er is zichtbaar waar het om gaat en dat is een rode grote teen. Rood en ook best dik en hij jeukt ook, maar ik neem nu de pilletjes en ik heb zalf, dus eigenlijk valt het mee zeker als je het vergelijkt met mijn vinger. Ik kan lopen, mijn schoenen passen nog, dus ja, niks te klagen eigenlijk.

Ria Woensdag 11 September 2019 at 6:47 pm | | Standaard | Vier reacties

Alweer een prik

Een heerlijke nazomerdag vandaag. We pakten gelijk een fijn ochtendrondje, Didi had zin gelukkig en vanmiddag nog steeds!

Wel op het gemakje want als de zon achter de wolken vandaan kwam was het gelijk warm natuurlijk, maar we hebben het volbracht.

Daarna fietste ik een stukje, we hadden zelf al geprobeerd het stuur wat meer mijn kant op te zetten maar dat lukte niet, alles zat te vastgebakken. De fietsenmaker kreeg het gelukkig wel voor elkaar en hij monteerde gelijk het grotere dikkere comfortabelere zadel dat inmiddels binnen was en dat ging ook niet vanzelf. 

Toen het eenmaal zat, zat ik ineens een stuk hoger en lager kon niet, als de trapper beneden was was mijn been gestrekt dat is ook niet fijn. Zadel weer eraf, ik weet nu dat het niet kan en zal moeten wennen aan dit, dat houdt dus in dat ik veel moet fietsen volgens Dhyan.

Vanmiddag fotografeerde ik nog de nieuwe bijenkast die nu ergens in de polder staat, inmiddels ben ik weer een keer geprikt, in mijn teen dit keer. Ik heb gelijk een pilletje ingenomen die ik nog had van de vorige keer en zalf erop gesmeerd.

Het was gewoon hier achter, ik liep op mijn blote voeten even naar buiten, prik zei hij in mijn teen. Joop denkt dat het niet kan, maar ik denk dat hij ongemerkt toch iets meegebracht heeft toen hij vanmorgen in de bijenkasten keek, we zullen het nooit weten, maar pijn deed het en ik hoop dat het niet al teveel gaat zwellen dank zij de pilletjes en dat ik morgen gewoon kan lopen. Zijn angel had hij nog, hij heeft geleden, ik heb hem heel langzaam dood laten gaan met de snoeischaar op zijn lijf, dat zal hem leren....

Ria Dinsdag 10 September 2019 at 6:44 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Gewoon goed

Joop had vanmorgen om twaalf uur de vervolgafspraak bij de neuroloog voor de uitslag van het Duplex onderzoek. Natuurlijk maak je je best wel zenuwachtig van tevoren vooral toen ik zat te wachten tot hij terug was, maar de aders zijn in orde, geen verkalking of vernauwing van welke aard dan ook.

De neuroloog  denkt dat het een Tia in het oog geweest moet zijn. Aanstaande vrijdag wordt er nog een hartfilmpje en een CT scan gemaakt en eigenlijk verwacht ik daar ook niets van, maar natuurlijk is het goed dat het gebeurt. De week daarop dan weer de uitslag.

Zodoende was het alweer zo'n rare gebroken dag, alles staat in het teken van... de uitslag.

Vanmiddag gezellig nog even bij Heleen op de thee, het was heerlijk wandelweertje.

Tekening afgemaakt vandaag. Het is een zogenaamd therapie kleursel, zo eentje waar je gedachten onder het kleuren egens anders dwalen terwijl je af en toe eens kijkt of de kleuren nog een beetje in verhouding zijn.

Lees verder »

Ria Maandag 09 September 2019 at 6:32 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Zon en zand

Ina en ik keken na de mossels en het avondrondje nog wat tv op mijn pc gisteravond, wij kozen voor Dancing with the stars, leuk! Volgende keer weer, het wordt winter dus af en toe wil ik wel iets ontspannends te kijken hebben en Joop vindt nu enmaal zulke programma's niets. De tijd dat je samen een spelletje ging doen is ook voorbij blijkbaar.

Vanmorgen deed ik eerst een rondje alleen en daarna zaten we lekker in de zon om de appeltaart op te maken toen het plotseling begon te regenen.

We verhuisden naar binnen en verzonnen waar we 's middags een wandelingetje zouden gaan maken, Ina vindt het leuk ergens anders te lopen, dus toen het droog was reden we naar de Heerekeet. Het was er frisjes en eenmaal een stukje onderweg begon het weer te regenen, maar in de verte scheen de zon en daar zijn we toen weer maar naar toe gereden. 

De Schelphoek. Daar is ook een stukje zand en Didi vindt dat heerlijk, ze gaat dan altijd lopen rennen. Met Simba ging ik vroeger altijd naar het strand, maar omdat Didi vroeger toen ze pup was vaak last van haar poten had, snel mank liep, hoewel er niets met haar heupen aan de hand was, vond de dierenarts het toch beter voorzichtig te doen, geen balspelletjes en los zand is ook niet goed om in te rennen. Ik vond het best, de polder is ook heerlijk en natuurlijk ging ik ook af en toe weleens naar het strand met haar en gooide ik heel af en toe best eens voorzichtig eens met een balletje.

 Ina is na een heerlijk soepje nmiddels alweer thuis.

Ik heb nu het probleem dat als ik het filmpje aanklik mijn scherm zwart wordt, dat overkwam me ergens anders ook al. Ik moet er nu nog achter zien te komen waar dat aan ligt, want volgens mij ziet iedereen het wel gewoon, zo niet dan hoor ik dat graag.

Ria Zondag 08 September 2019 at 4:24 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Druk druk

Zo daar is Ina ook weer eens, mèt zelfgebakken appeltaart. Het was alweer een tijdje geleden, druk druk hè, dan komt het er niet van.

Dus ja, ik maak het kort.

We wandelden wat tussen de buien door, aten een ijsje in Brouw en namen mossels mee naar huis. Mir schoof ook gezellig aan. 

Joop haalde een nieuw bijenvolkje op dat nu ergens in de polder staat, die kijken toch raar op morgenochtend als ze wakker worden...

Nu nog even een wijntje om het af te leren.

Ria Zaterdag 07 September 2019 at 9:17 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gewoon

Alles lijkt weer zo goed als bij het oude. Joop ging eens bij de bijtjes op bezoek, morgen komt er nog een nieuw volkje bij, en hij fietste heen en weer naar Brouwershaven.

Ik rommelde wat hier en daar, lekker bezig en af en toe een stukje lopen daar voel ik me het fijnste bij. Niet gefietst want het waaide veel te hard, het moet wel leuk blijven natuurlijk met dat fietsen. Mijn nieuwe zadel heb ik ook nog niet en al vind Joop zo'n zadel onzin want zadelpijn heb je toch in het begin zegt hij, ik neem het lekker toch!

Een karretje voor Didi kan natuurlijk ook nog ;)

Ria Vrijdag 06 September 2019 at 6:40 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Van korte duur

Heel vroeg op omdat we om negen uur al aan de beurt waren in Goes. Ik ging mee, we waren allebei zo gaar als wat na een slechte nacht en ik rijd nu eenmaal beter als ik gaar ben.

Joop was gelijk aan de beurt, het zou ruim een half uur duren dus ik ging benenden om een bakje koffie en sneller dan ik dacht kwam hij er alweer aangelopen. De dokter had niets losgelaten dus nu is het wachten tot maandag voor de uitslag. 

Op wat boodschappen na niet veel gedaan tot nu toe, het is nog vroeg maar ik ben ook niet veel meer van plan. Ik hou niet van zulke dagen en het is ook nog rotweer. 

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen angsten, niet alleen herseninfarcten kunnen terug komen, ook kanker staat er om bekend en een ander heeft misschien weer depressieve klachten of andere psychische stoornissen, allemaal niet leuk, je kunt ze beter maar geen van allen hebben. 

De bloemen in de bak zijn omgewaaid afglopen nacht, de bloei was zodoende van korte duur.

De bijgaande foto's maakte ik gisteravond en die staan nog overeind zag ik net.

Ria Donderdag 05 September 2019 at 3:05 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Alles kits

We hebben lekker geslapen, alles is 'gewoon' zou je denken, maar toch blijft het vervelende gevoel dat er iets rottigs gebeurd is. Binnen twee dagen zouden ze bellen stond er op het papier en vanmiddagl werd er gebeld, dat is fijn en morgenochtend krijgt hij een Duplex halsslagader onderzoek in Goes. Ze kijken dan of je misschien aderverkalking hebt, wat natuurlijk het risico van een herseninfarct met zich meebrangt. Er moet natuurlijk toch ergens iets gebeurd zijn als je even niets meer ziet, maar of dat aantoonbaar is.

We zullen het zien. Maandag is er dan al de uitslag. Lekker snel allemaal.

Verder maken we ons niet druk. Ik heb gebreid en getekend. Joop keek tv of zat achter zijn pc.

 Vanmorgen nog lekker droog, de boeren pakten dat ook nog even mee, maar vanmiddag een natte boel.  Al met al toch nog zes kilometer op de teller met nog een kilometer te gaan.

Update:

Als je eenmaal één keer een beroerte of herseninfarct gehad hebt blijft er altijd de angst voor herhaling. Je slikt je leven lang pillen ter voorkoming maar toch is altijd de kans aanwezig. Je bent niet alleen zelf veranderd, maar ook je leven. Hoe vaak we al niet vooral 's nachts 112 gebeld hebben in al die jaren dat het nu geleden is weet ik al niet eens meer, meestal voor niets maar dat risico kan je niet nemen. En nu weer dit, het kan een lichte TIA geweest zijn zegt de dokter, maar dat moet dan een oorzaak hebben, vermoeidheid of stress, zeg het maar...

Ria Woensdag 04 September 2019 at 5:54 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Uit zicht

Eindelijk bloeien de bossen met blaren, gele bloemen die daar vorig jaar ook stonden en uitgezaaid zijn. Ik heb er inmiddels al een boel weggehaald en nog is het een grote groene bos, te groot vind ik eigenlijk voor de bak, kleinere dingen staan in de verdrukking, maar goed het mag natuurlijk even bloeien.

De bakken zijn best mooi op het ogenblik, de paarsblauwe najaarsbloemetjes beginnen ook pas, de grotere paarse bloeien al een tijd.

Bijna dezelfde kleur als de Tibouchina, prachtig! Ik bracht ze mee van Scharendijke.

We waren alweer vroeg op en omdat we maar een kort rondje deden, Didi laat het 's morgens tegenwoordig nogal eens afweten, was het een lange ochtend, eigenlijk een hele lange dag. Ik heb hard gewerkt en vanmiddag wel lekker gewandeld met Didi en een zak rommel opgeraapt ook nog. 

Bijna thuis belde Joop, er was iets met zijn linkeroog geweest, hij kon er seconden lang even niets mee zien en omdat er toch al een afspraak stond ging hij naar de dokter. Zicht was terug, maar ja toch even eng en weer maar een afspraak met de neuroloog maken, wel met spoed, ze bellen nog terug... zeggen ze.

Ria Dinsdag 03 September 2019 at 5:15 pm | | Standaard | Eén reactie
Gebruikte Tags: , ,

Afdakje

Het was weer een beetje rare dag vandaag want Joop moest weer naar de oogarts in Goes en dacht dat hij weer druppeltjes zou krijgen, dus moest ik mee. Wel eerst een lekker ochtendrondje gelopen, de bomen beginnen al te verkleuren het is duidelijk september en dat vind ik best fijn, zeker met zulk weer. Joop fietste ondertussen weer een rondje.

Daar zaten we dan weer, ik verwachtte eigenlijk niet dat hij weer druppels zou krijgen, we wedden om een ijsje en ik won! Er werd gekeken welke sterkte en welke lenzen het beste zouden zijn, dat duurde best lang, we waren er ook veel te vroeg dus dat ijsje daarna smaakte prima! Zeven oktober gebeurt het slechtste oog en dan een paar weken later nummer twee. Dat doen ze in Zierikzee, fijn!

Op de terugweg reden we eens langs de VW garage want onze nieuwe auto komt ook een dezer dagen is de bedoeling, dat was tenminste de verwachting. De verkoper was op vakantie zijn collega kon niet in de kijkcijfers, dus daar schoten we niets mee op, wel hadden we nog bijna een aanrijding bij het wegrijden.... het liep gelukkig goed af.

Eenmaal weer thuis hebben we onder het afdak wat opgeruimd zodat de fietsen daar goed kunnen staan zonder allerlei rommel in de weg, want afdakjes zijn wel fijn maar vaak al snel rommelhokjes.

Ria Maandag 02 September 2019 at 6:41 pm | | Standaard | Eén reactie
Gebruikte Tags: , , , ,

Gewoon puur

Joop pakt iedere morgen met plezier zijn fiets en gaat elke dag een stukje verder, geen last van voeten of andere ledematen en dat is natuurlijk fijn. Zo kan hij zijn conditie weer een beetje op peil brengen. 

Ik heb gisteren ook vijftien kilometer gefietst voor een paar boodschappen, dat ging ook goed alleen heb ik één probleem... mijn muts valt in slaap. Dus ik pas even. Het zadel dat ik wil hebben is er dinsdag pas weer. Eigenlijk zou ik gewoon liever een stoel hebben, maar het zadel dat ik op het oog heb moet goed zijn zegt Mir, zij heeft er ook zo een.

Verder had ik gehoopt dat het nog een beetje kouder zou zijn vandaag, ik had lekker mijn dichte wandelschoenen aan gedaan en een lange broek, maar dat was best nog warm. Gelukkig was er een verfrissend windje.

Gisteravond eindelijk eens mossels gegeten voor het eerst dit jaar. We hebben lekker op het terras gezeten bij de Ouwe Smisse. Joop houdt niet zo van mossels en om ze voor mezelf alleen te koken vind ik dan ook weer zo wat. Restaurantkoks willen er vaak iets speciaals van maken, gelukkig viel het mee, maar eigenlijk hebben mossels niets nodig, gewoon puur de mossel zonder iets, zo willen de meeste mosselliefhebbers ze ook. Zonder sla, patat en sausjes een pannetje mossels, dat zou het best verkopen.

Ria Zondag 01 September 2019 at 6:02 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,