Groente en gras

De bloemen van de zwarte toorts van gisteren, ik vind ze prachtig met dat paars en rood erin.

Lekker gewandeld vandaag. Ik hield weer eens een dag over, dat gebeurt regelmatig hoor niets ernstigs, maar eigenlijk had het dus zaterdag moeten zijn en het was nog maar vrijdag, fijn!

Vanmiddag eigenlijk alweer te warm, niet voor mij maar voor Didi, maar we liepen toch lekker naar de groenteboer op Noordgouwe op het gemak, en als het meezit voor Didi even een praatje met deze of gene zodat ze even lekker in het gras kan liggen en dat kon.

Joop is weer druk in de weer voor de duiven. Gisteren heel de dag onderweg, overleg hier, vergadering daar, prijzen uitzoeken en zorgen dat alles er netjes op komt qua naam, het is weer een heel geregel. Vanacht pas tegen eenen thuis en dan nog even bijkomen en zitten met een wijntje dan is het zo halfverwege de nacht.

Nog een week geduld en dan is er de uitslag van de mri, we kijken er naar uit het is toch fijn als je weet waar je aan toe bent en of er iets aan te doen is. Gelukkig hebben we een automaatauto, want schakelen zou ook niet fijn zijn.

Ria Vrijdag 19 Oktober 2018 at 6:19 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Zwart en wit

Hij bloeit al een tijdje op de dijk en vandaag eindelijk eens een foto gemaakt al stond er eigenljk teveel wind. 't Is ôk oaltiet wat.

Een zwarte toorts denk ik, niets bijzonders staat er, maar daar ben ik het niet mee eens hoor, hij is toch prachtig!

Als er morgen minder wind is de bloempjes eens wat beter op de foto zien te krijgen.

De schilder is klaar en het stof alweer netjes opgeruimd. Alles is mooi egaal wit. De schilderijtjes hangen weer, al was er net wel een grote klap of meer een dreun...  toen ik ging kijken bleek er een grote spiegel van zijn spijkertje gevallen en wonder boven wonder was hij gewoon nog heel... gelukkig.

Ria Donderdag 18 Oktober 2018 at 5:49 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Vleugellam

Het kost even wat moeite maar dan heb je ook wat. 

Boven is de schilder klaar wat mij betreft. Joop begon op het laatste moment nog over een 'randje', ik liet het even voor wat het was, lette niet op, was het een randje in de technische ruimte, waar alle spullen stonden, netjes stofvrij achter de deur, dacht ik! In plaats dat ze dat dan even zeggen, dan had ik er een lap overheen gegooid, lappen zat, maar nee hoor, mannen!

Nu ja ik moet niet zeuren, het is heel mooi geworden, morgen nog het halletje en de wc. 

Ik zet (bijna) alles gewoon weer terug, het is ook zo gebeurd om het weer weg te zetten, ik heb geen zin in twee weken ongemakkelijk en schilderijtjes kunnen toch gewoon blijven hangen als de zeilenlegger komt.

Ik voel me altijd een beetje vleugellam met werkmensen in huis, je kunt niks doen behalve koffie schenken en wachten tot het karwei geklaard is.

Ria Woensdag 17 Oktober 2018 at 6:40 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Soms zit het mee en soms niet

En wanneer zou dat dan moeten gebeuren, vroeg de zeilenleggerplanner van Paauwe. Vrijdag, hoorde ik mezelf zeggen, tja.. hij vroeg het toch. Nou dat lukt dus niet, 5 november op zijn vroegst, dan pas is het zeil er ook want dat was niet op voorraad. We moeten dus even geduld hebben.

De schilder was er vanmorgen netjes op tijd en hij begon met de slaapkamer, die was gelukkig al ruimschoots klaar toen hij vanmiddag niet lekker werd en naar huis ging, hij zag behoorlijk witjes. Gelukkig voelt hij zich al beter en morgen komt hij gewoon weer. Raar warm weer ook, de verflucht blijft ook hangen er staat geen wind.

De slaapkamer is alweer aan de kant, alles inruimen doe ik niet, we moeten maar even behlepen.

Vanavond een rondje Korte Weg rond zonsondergang met een opkomend maantje, heerlijk!

Verder stopte ik de bolletjes in de grond, nu maar weer wachten op de dingen die komen.

Ria Dinsdag 16 Oktober 2018 at 8:06 pm | | Standaard | Vier reacties

Leeg

Morgen komt de schilder. Zodoende heb ik vandaag heel de bovenverdieping leeg gemaakt op de grote stukken na, die moeten heen en weer geschoven worden. Alles staat in de technische ruimte en ook nog wat in de badkamer. Kleden liggen klaar, hij kan zo beginnen. 

Ook Paauwe gebeld want ja, de schilder komt nu zoveel eerder, dus kan het zeil ook eerder, dan hoef ik niet nog eens alles leeg te maken. Ze hebben nog niet terug gebeld. Duimen maar.

Vanmiddag de achtertuin opgeruimd en een rondje rond Keesje dat gaat nog net met de warmte.

De tekening is therapeutisch :) Net op tijd klaar ook want tekenspullen zijn ook weg, alles leeg.

Ria Maandag 15 Oktober 2018 at 5:12 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Oud of jong groen

Met een beetje fantasie en dat heb ik, kan je je zomaar voorstellen dat de lente eraan komt, want is dat nu oud of jong groen blad...

En zijn dit nu laatbloeiers of vroegbloeiers, je zou de kluts er van kwijtraken.

Heerlijk was het vanmorgen weer en zo stil ook op de zondagmorgen, zo hou ik het nog wel even vol en vanmiddag was er een fijn windje uit het zuidwesten. Prima!

Eind van de middag dronken we een wijntje bij het cafetaria en aten patat met sate en croquetjes, erg lekker! 

In de Smisse was er cabaret vanmiddag, dat is voor ons niet te doen. Joop zal er geen woord of tenminste toch weinig van verstaan en ik word ook alsmaar dover merk ik en zeker met geroezemoes erbij is het dan niet leuk meer.

Ria Zondag 14 Oktober 2018 at 3:55 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Groen

Kijk, dit heet nu groenbemesting. Geel paars of wit, maar vooral niet groen natuurlijk. Het lijk wel zomer in de polder. De boeren rijden af en aan want de aardappelen moeten er nu uit blijkbaar. Het is er ook weer voor natuurlijk, eindelijk eens een keer geen grote blubberpoel, maar droog en nu weer te kleine aardappels? Ik koop ze bij een boer hier in de buurt, maar dat zijn mooie aardappelen, die joekels hoef ik toch niet.

De bloembakken op de stoep kregen een grote beurt vandaag, wat dingen eruit, nieuwe aarde erbij, paar dingen verplant, het is nog niet goed, maar nu toch weer wat netter. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen Suzanne helemaal te rooien, ik heb haar wel flink gekortwiekt. Foto komt nog wel een keer.

Na mijn middagwandelingetje dronken we een biertje op het terras van de Smisse. Er was een opa die zijn verjaardag vierde met familie, best gezellig. Op een gegeven moment kreeg ik door van de familie dat opa mij herkende, dus ik informeerde eens, maar blijkbaar had opa tegenwoordig veel bekenden.

Weer terug op mijn plek bedacht ik toch dat het misschien niet eens zo gek was, mijn zus en ik lijken veel op elkaar en ik wist dat ze ooit bekenden hadden met dezelfde naam. Dus toen we weggingen informeerde ik nog eens of ze mijn zwager kenden en jawel.... 

Dus ook al is iemand ziek, vergeetachtig, of denk je zelf ojee hij ziet weer een bekende, dan kan dat best ook eens waar zijn. Kinderen weten ook niet altijd met wie pa of moe contact had, het wordt dan maar al te vaak op de ziekte afgeschoven.

Ria Zaterdag 13 Oktober 2018 at 6:43 pm | | Standaard | Acht reacties

Knop om

De foto's van zonsopkomsten en ondergangen zijn de laatste weken niet van de lucht, het is ook wel mooi natuurlijk, maar ik vind dat er overdag ook genoeg moois te zien is, alleen kwam het daar vandaag niet van.

Waar het dan wel van kwam weet ik ook niet en waarom er opeens op een heel oude post gereageerd werd weet ik ook al niet. Het is te warm, ik ben er klaar mee, ik wil een frisse neus als ik lekker buiten ben geweest.

Morgen nog warmer, toemaar, van mij mag de knop om en de verwarming aan. Bontlaarzen doe ik stiekum 's avonds al aan :-D

Ria Vrijdag 12 Oktober 2018 at 8:48 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Poeh!

De dag begon met een paar druppels regen, maar de rest van de dag werd het alweer snel warm, poe poe. De hortensia hangt alweer slap zag ik vanavond, we blijven water gieten zodoende. Lekker weer is fijn maar de natuur heeft ook af en toe wat water nodig. 

Alles bij elkaar toch een paar fijne rondjes gewandeld, vanavond ook nog Didi had er ook zin in gelukkig.

Vanmiddag op de thee bij een dorpsgenootje, we leerden elkaar kennen op de burenbbq van een paar weken geleden. We hebben gezellig gebabbeld en doen dat vast nog weleens een keer, denk ik.

En nu ben ik er moe van, die warmte is ook niet gewoon vind ik.

Volgende week komt de schilder al, vroeger dan gepland, joechei... ik ben blij!

Met Ina gaat het heel goed, na onderzoek blijken er geen 'vreemde' cellen meer aanwezig! Dat is ook al fijn! Voorlopig revalideert ze in een daarvoor geschikt hotel.

Update: 

Ik snap niet waarom iedereen op een heel oude post reageert.

Ria Donderdag 11 Oktober 2018 at 8:00 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Kort en kleurrijk

De boeren doen aan groenbemesting zo hier en daar en met een beetje geluk blijft dat wel een tijdje bloeien. Zo komen wij de winter wel door.

Het is ook weer tijd om de bollen te planten, dus dat ga ik morgen denk ik eens doen, of overmorgen...

Ik kocht gisteren een zakje rode tulpen want tulpen had ik nog niet.

Vanmorgen de tekening afgemaakt.

Vind er maar iets van, of niet. Kleurrijk is hij in elk geval.

Kort maar krachtig vandaag, dat moet ook eens kunnen.

Ria Woensdag 10 Oktober 2018 at 6:21 pm | | Standaard | Vier reacties

Winterklaar

Mijn nieuwe zolen zijn binnen en de andere retour. Er ligt nu echt Continental rubber onder, ik ben benieuwd, het voelt in elk geval al veel harder aan dan de vorige.

En omdat we toch maar weer niet gaan overwinteren in Spanje bestelde Joop lekkere verwarmde handschoenen zodat hij toch gewoon naar buiten kan zonder dooie vingers te krijgen, best spannend ook want het is altijd in een mum van tijd raak. Hij heeft niet gefietst of gelopen vandaag, want de pijn was ook weer terug na het fietsen van gisteren. Gelukkig heeft hij een fijn nieuw bureau en is er genoeg werk te doen voor de duiven. Voor de afleiding is er dan af en toe wat puzzelwerk.

Ik kleur. wandel en doe af en toe iets huishoudelijks, het is zo lekker buiten!

Ria Dinsdag 09 Oktober 2018 at 6:46 pm | | Standaard | Vier reacties

Beter te laat

Het is een beetje raar en eigenlijk weet ik ook niet goed of ik het er wel over moet hebben, maar ik doe het toch. Dat ik twijfel ligt alleen maar aan wat ik verwacht dat er gezegd (of gedacht) gaat worden.

Het gaat erom dat ik eigenlijk sinds een week of twee pas weet dat ik in een hokje pas, bij een groepje hoor, het is maar hoe je het ziet. Natuurlijk weet ik allang dat ik al die eigenschappen heb en dat ik ben wie ik ben, maar ik vind mezelf wel vaak heel kinderachtig en een zeur en vooral dat dat eigenlijk niet kan en dat ik het ook niet mag laten blijken.

"Ria, die loopt altijd te brullen" zei mijn moeder eens tegen mijn zus toen ze naar mij vroeg. Niet alleen als ik verdriet heb hoor, ook uit kwaadheid, of bij iets moois en dat kan dan gewoon een bloemetje zijn, of als ik aan iets of iemand denk en dat is soms best vervelend ook. 

Ik vind het een opluchting voor mezelf dat er nu een verklaring is dat ik daarom zo ben, maar verder kan ik er ook niets mee. Wel had ik het liever wat eerder geweten, het is ook erfelijk.

Het is net als ADHD denk ik, dat bestond vroeger ook niet, je had drukke en rustige kinderen en nog wat er tussenin. Ik denk dat ik een gevoelig emotioneel kind was, er zijn me ook dingen overkomen waarvan ik nu denk dat ze veel meer met me deden dan ik toen besefte en dat ik daardoor nu ook kan verklaren waarom ik geen zin meer heb energie te steken in sommige zaken en dat ik zeker geen dingen meer doe waar ik tegenop zie.

Heerlijk gewandeld vandaag, het was een fijne dag!

Ria Maandag 08 Oktober 2018 at 7:03 pm | | Standaard | Negen reacties

Kwaliteit

Vijf weken heb ik ze nu en ik was/ben erg tevreden, ze lopen heerlijk.  Gisteren bekeek ik de zolen eens en daar schrok ik toch wel van, zulke grote afstanden loop ik nu toch ook weer niet, dus ik nam eens contact op via de chat en vertelde mijn verhaal. 

Excuses excuses dat is niet de kwaliteit waar Adidas voor staat, een foto toesturen ging niet, maar dat hoefde ook niet binnen zo'n korte tijd.  Als ik ze retour stuur, waarvoor ik een nieuw retouretiket kreeg, krijg ik het totale aankoopbedrag terug, of ik kon ook kiezen voor een kortingscode van 30% op een nieuw te bestellen iets.

Ze gaan dus terug en ik bestel dan de iets duurdere waar 'continental' rubber zolen onder zitten eens kijken of die sterker zijn en zo niet dan ga ik ze dat weer vertellen, zo moeten ze er toch achter komen. 

Op de koop toe kreeg ik ook nog een nieuw te besteden kortingscode van 10% 

Een stuk kouder maar toch nog best lekker vandaag.

Joop fietste alweer een rondje en doet het rustig aan.

Ria Zondag 07 Oktober 2018 at 6:38 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Uitetentje

Sil en ik wandelden een rondje of twee. Het was heerlijk weer alweer.

Daarna zeemde Sil de ramen van de kapsalon en vanmiddag verhuisde ze naar Haamstede. Joop had verzonnen dat het misschien leuk was met z'n vieren een hapje bij de Surf te eten en na wat vijven en zessen werd het toch uiteindelijk de Surf. Zo tegen zessen had Mir tegen Joop gezegd, maar ja daar was een kleine spraakverwarring bleek later, iets met een uur.

We hebben lekker gegeten, al wil ik nu tijdens het eten er liever nog niet over praten wie er later mijn luiers gaat verschonen... als dat al zou moeten gebeuren, maar het schijnt dat dat een normaal gespreksonderwerp is tijdens het eten, iedereen praat daar tegenwoordig over onder het eten. 

Gisteren is Joop zijn voet door de mri scan gegaan en nu mag hij weer tot de 28ste wachten op de uitslag. Hij heeft vandaag wel weer voorzichtig een stukje gefietst.

Ria Zaterdag 06 Oktober 2018 at 10:27 pm | | Standaard | Twee reacties

Vijftig

Ons kind werd vijftig vandaag dat gaat ook gewoon door terwijl wij alsmaar ouder worden. Wij feliciteerden haar even in de middagpauze en namen haar cadeautje mee. 

Jaren heeft ze erom gezeurd. "Mama mag ik je vlinderbrosje lenen, je krijgt het heus weer terug". en steevast was mijn antwoord, "nee hoor, wacht maar tot ik dood ben dan is 'alles' voor jullie". 

Ik heb bijna niets van sieraden en die paar dingen die ik dan heb daar kijk ik dan af en toe naar, dragen doe ik ze bijna nooit. De verrassing was dus best groot vanmorgen toen het doosje open ging.

Het 'brosje' van mijn moeder met veel gevoelswaarde. Ik vind vijftig een mooie leeftijd om zoiets cadeau te doen en hopelijk heeft ze er nog veel plezier van.

De foto's op oudere posten 'doen' het weer even niet, Photobucket doet zijn best alles weer in orde te krijgen zeggen ze, het komt dus best weer goed al kan het even duren.

Ria Vrijdag 05 Oktober 2018 at 3:56 pm | | Standaard | Zeven reacties

Enig

Vanwege dierendag een overdosis Didi en ondergetekende.

De trui in beeld. Deze keer wat minder groot dat is fijn voor onder de winterjas, dat propt niet zo. Ik had ook maar vijf bollen van elke kleur en in strepen had ik geen zin, dus lostte ik het zo op en maasde de love, peace en happiness afbeeldingen er op voor de aardigheid. Zo'n trui heeft niemand.

Didi is vandaag op de kop af negen jaar bij ons en hopelijk blijft dat nog even zo. Ze begint de dag altijd lui, op het gemak wakker worden en na de thee gaan we dan de dijk op en kijken we hoever we vandaag komen.

's Middags een flinke wandeling met daarna wat lekkers.

's Avonds meestal nog een rondje rond het dorp en halfverwege de avond gaat de deur dicht als ze in haar mand ligt. Wij zijn van de vaste gewoontes dat bevalt het best.

Ria Donderdag 04 Oktober 2018 at 3:53 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Brokkelkaas

Vanmorgen twee wortels uit Joop zijn hoofd gepeuterd door de kaakchirurg. Het was net oude kaas zei hij, ze brokkelden steeds af een heel gedoe dus, maar het zit er weer op. Hij moet dan ook dagen van te voren al stoppen met de bloedverdunners anders wordt het een bloedbad. Twee achterste kiezen waar één impantaat voor terug komt volgend jaar.

De pijn valt mee tot nu toe en ik heb pap gehaald vanmiddag, dat krijgt hij anders nooit.

Terwijl hij weg was heb ik gestofzuigd, of stof gezogen kies maar wat, dan hoefde ik daarna geen herrie meer te maken. Mijn trui afgemaakt en heerlijk gewandeld, zo en dan tot eind december ongeveer, ik ben voor.

Ria Woensdag 03 Oktober 2018 at 7:06 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Herfst

Het wordt nu ook hersft in mien tuun, de wingerd wordt rood en de trompetbloem geel, er zijn nog bloemen, het is een fleurige boel en wat was het heerlijk vandaag! 

Lekker gewandeld en de trui afgebreid en in elkaar genaaid, nu ga ik er nog iets leuks mee doen, denk ik, als het lukt. Dat wordt nog een verrassing.

Mir kwam ook gezellig even op de koffie, ze had een vrije dag. Een lekker lang weekend mag ook weleens als je niet op vakantie gaat vond ze en gelijk heeft ze.

Ria Dinsdag 02 Oktober 2018 at 8:02 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Klaar

Ik kwam weer langs de schaapjes vandaag en nu kwamen ze me weer wel al blatend tegemoet. Didi vinden ze ook leuk en Didi de schapen ook, tot op zekere hoogte. Op het eind kwam daar abrupt een eind aan en of het nu de schrik was of iets anders, maar er gebeurt daar toch iets raars met dat ene 'schaap'.

Zo, nu ben ik even klaar met de schapen hoor.

Ria Maandag 01 Oktober 2018 at 4:19 pm | | Standaard | Vier reacties