Tandje bij

Vanmorgen ging de telefoon.
Er klonk een juffrouw aan de andere kant, die netjes vroeg of ze wel degene had, die ze graag wilde spreken, dat was het geval.
Toen barste ze los, een heel verhaal en werkelijk ik verstond er niets van, laat staan dat ik begreep waar ze het over had. Ik hoorde wel dat ze het over een ww uitkering had en CWI ving ik op.
Toen ze klaar was zei ik dus maar dat ik er niets van begreep, ze zal me wel heel dom hebben gevonden, maar ze heeft het toen iets langzamer en duidelijker uitgelegd. Het gaat weer om een reïntegratie toestand. Dat heb ik al eens gehad, dus dat zei ik, maar nee, dit is nieuw, beter, ik heb nu een afspraak met de "manager" en echt, die kan ervoor zorgen dat ik zo snel mogelijk weer aan het werk kan....

Ps: wel voortaan je gebit indoen hoor, als je ons via de webcam welterusten zoent! 

Liefhebber

Ik wil er wel even iets over kwijt eigenlijk.
Al een jaar of 34 heb ik nu een gebit. Toen ik zwanger was van Silvia trok mijn tandvlees terug, kiezen waren wel goed onderhouden, maar vol met vullingen en allemaal al zenuw behandeld.
Als je de tijd achter elkaar zet, heb ik denk ik weken in die wachtkamer gezeten, ik haatte die man.
Zijn advies was toen, trekken die handel, dus heb ik tijdens mijn zwagerschap al mijn tanden en kiezen laten trekken, zo ging dat toen nog. De voorste vier bleven staan, ik was dus net een konijn en na de bevalling kreeg ik een gebitje aangemeten.
Twee keer vernieuwd geloof ik en toen ik een jaar of acht geleden weer over een nieuwe dacht, wilde ik graag gelijktijdig implantaten laten plaatsen.
Je kan dan je gebit daarop vastklikken zodat het muurvast zit.
Ik werd doorverwezen naar de kaakchirug. Er werden foto's gemaakt en zo bleek dat ik zeker vanonder te weinig bot over had om implantaten te kunnen plaatsen.
Er was wel een oplossing voor, er zou dan een stukje bot uit mijn heup in mijn kaak geplaatst worden. Dat moest dan eerst goed vastgroeien en er zou dan daarna nog een tandvleescorrectie volgen, allebei onder narcose en dan konden de implantaten erin gedraaid worden.
Ik heb dus het hele verhaal doorstaan, dat was alleen nog maar de onderkant.
Toen dat helemaal klaar was begon de kaakchirurg over de bovenkant, hij gaf me een kleine kans dat ze daar wel in één keer geplaatst konden worden, zo niet dan moest ook daar alles van het begin af aan. Dat is gelukkig gelukt en alles zit er nog keurig in.
Ik heb alles vergoed gekregen van het ziekenfonds, alleen het gebit moest ik een deel van betalen.
Als ik alles van tevoren geweten had, weet ik niet of ik eraan was begonnen, het is nogal wat hoor, ben er al met al een jaar of twee mee bezig geweest. Maar ik ben er nu wel blij mee en heb er iedere dag plezier van, ik durf zelfs weer met mijn mond open te lachen, dat heb ik jaren niet gedaan.
Maar zondagavond zaten ze er wel in hoor Liefhebber.

Ria Dinsdag 13 April 2004 at 12:42 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.