Rust en restjes

Ik heb Joop net in Goes gebracht, zodat hij daar op de trein kon stappen en eindelijk aan zijn reis beginnen.
De telefoonlijnen en email werken weer daar, ik hoop dat hij even kan laten weten of hij goed aangekomen is. De wegen zijn ook weer allemaal open, dus geen obstakels meer voor de uitvoering voor plan A, mocht er iets tussenkomen dan heeft hij altijd nog plan B en mocht dat ook niet lukken, plan C (de kroegen in).
We zullen het wel horen.
Hij heeft een stapel T-shirts meegenomen die hij toch niet meer droeg, van die reklame dingen die je krijgt na een hardloopwedstrijd, daar zijn ze daar wel blij mee. En ook zijn laptop heeft hij meegenomen om aan een school te schenken, hij kwam op het idee doordat hij las dat iemand anders dat ook had gedaan. Een goed plan, want hij gebruikte hem toch nooit meer.

Zijn verjaardag was heel gezellig.
Iedereen was er behalve één broer en zijn zus, die op wintersport waren.
Ik heb geen foto's gemaakt, want ik zie mezelf soms ook gaan met dat ding en niet iedereen zit daar ook op te wachten en het blijven toch dezelfde soort foto's dan, Jantje op een stoel en Pietje naast Greetje op de bank en Joop in zijn stoel, daar heb ik er ook al honderd van.
De meesten waren er 's middags al en bleven tot 's avonds, ik had een grote pan "spul" gemaakt, rijst erbij en klaar was Ria, het viel goed in de smaak geloof ik.
Kees en Truus bleven in de caravan slapen en Sil, Cor en de kinderen hebben bij Miriam geslapen.
Begin van de middag, na de soep, ging iedereen weer huiswaarts en ving het grote wachten aan.
Joop moest nog het e.e.a. inpakken, maar nadat dat gebeurd was zag ik hem maar kijken op die klok, het schoot niet echt op....

Van tevoren maak ik dan een supergrote pan "spul" en een supergrote pan "oma" soep, maar als het er dan eenmaal de tijd ervoor is denk ik dat niemand er zin in heeft of zo, er waren al zoveel hapjes.

Dan moet echt iemand me influisteren, "zet het nou maar op, je hebt het toch gemaakt!" en dan doe ik het en dan gaat het gewoon toch bijna op. Net als vanmorgen de soep.
"Truus, ik ben je eeuwig dankbaar, dat ik niet drie weken soep en spul hoef te eten!"
Truus leest ook nooit mijn log.
Soms vind ik het jammer dat mensen die me dierbaar zijn daar niet de tijd voor nemen, maar ik respecteer ook dat het hele internetgebeuren aan hun voorbij gaat.
Er zijn gewoon nog mensen die daar geen zin in hebben, of geen zin hebben om er tijd voor te maken en daar is zij er één van.
Af en toe krijg ik een mailtje van haar en ik weet dan dat ze ook af en toe weer kijkt of ze al een mailtje terug heeft, maar websites bezoeken en dan ook nog reageren, dat is teveel gevraagd.

Goed, de zakken chips die open waren zijn inmiddels leeg. De paaseitjes zijn ook bijna op.
Het stuk "Old Amsterdam" is ook weer iets kleiner. Een zakje nootjes dat niet in beeld kwam gisteren is intussen open, ik heb nog een flesje wijn opengetrokken en echt......er ligt nog meer lekkers in de kast hoor, gelukkig is het gebak keurig opgegaan, al was dat vandaag geen probleem geweest denk ik.

Ria Zondag 27 Februari 2005 at 11:09 am | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.