Spechten en mieren

Gisteravond maakte een medehondenuitlaatdorpsgenote me er op attent dat er in een boom langs "ons" weggetje een groene specht een nest aan het maken was.
Ze wees me ook op een oud nest van vorig jaar.
Ze vertelde ook dat je kon voelen als de specht aan het hakken was.
Leuk hè. Klinkt misschien gek, maar ik heb nog nooit zo'n gat van zo dichtbij gezien, zo mooi rond ook, knap hoor. Er zit er vaak eentje in onze tuin op het gras, een maaltje bij elkaar te zoeken, mieren of miereneitjes denk ik.

Onze jaarlijkse jacht op de mieren is ook weer begonnen.
Ik moet nu niet per ongeluk iets zoets op het aanrecht laten staan, zoals vanmiddag een paar rotte druiven in het bakje dat ik net gekocht had bij AH, want in een mum van tijd komen ze met hele hordes, netjes in het gelid, aangelopen.
Het is ook alleen maar als het op het aanrecht staat, op de tafel is er niets aan de hand.
Ik ben dus alweer druk met mijn bus vergif aan het strooien geweest, de enige manier om ze buiten te houden, ik hoef geen mieren, de specht mag ze van me hebben.

Adressen

Na mijn crash van vorige week, ben ik dus nog steeds al mijn email adressen kwijt.
Niet dat ik zo vaak mailtjes stuur, maar het is toch onhandig.
Dus ik zou willen vragen of iedereen die in mijn bestand stond (of er in wil staan) mij even een maitlje wil sturen, of het in het reageerding zetten en dan bedoel ik niet de hotmail adressen, maar de gewone, die van hotmail raak je zomaar niet kwijt.

Joop heeft vanmiddag de oude harde schijf terug gebracht naar de winkel, die gaat retour richting Ierland, waar hij blijkbaar vandaan komt, misschien krijg ik de nieuwe wel vergoed.
Ik ben benieuwd.

Ria Vrijdag 22 April 2005 at 8:07 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.