Verslag

In dit Château hebben we drie nachtjes geslapen

Maandag langs de Belgische kust afgezakt richting Calais. Het was prachtig weer dus volop genieten. Af en toe even stoppen voor koffie of een biertje. Zo zagen we gelukkig nog net op tijd dat de voorste nummerplaat er bijna afviel. Rond een uur of vijf op zoek naar een kamer, dat viel niet mee, want veel bleek nog bezet te zijn. Eindelijk dit gevonden in Ardres. Een prachtig verbouwd kasteeltje. De eigenaars hebben het vijf jaar geleden gekocht, nadat het zeventien jaar leeg had gestaan. 's Avonds heerlijk gegeten in een hotelletje in het dorp.

Dinsdag na het ontbijt weer in de auto gestapt en verder langs de kust naar beneden, alweer schitterend weer. Ik was dan ook blij dat ik ook nog een luchtig hoedje bij me had, want heel de dag die warme zon op je bolletje is niet zo fijn. 
's MIddags iets vroeger begonnen met het zoeken naar een kamer. In Citerne ter hoogte van le Tréport vonden we bovenstaand kasteel, schitterend! En wat een rust! Gelijk maar besloten daar een paar dagen te blijven. 

Woensdag naar Eu en le Treport geweest, daar wat rondgelopen en veel in de schaduw gezeten, heet!
In de auto was het ook niet te harden en we waren blij als we even langs een bomenrij reden, zodat er wat schaduw was, Simba had het ook erg warm, we waren dan ook blij toen we weer bij ons kasteel waren en hebben daar heerlijk in de schaduw gelegen met een stokbroodje en een wijntje.

Donderdag was het lekker afgekoeld omdat het 's nachts geonweerd had, een verademing. De auto gepakt en afgezakt naar Dieppe. Daar weer wat rondgelopen, terasjes gepakt en 's middags weer naar "huis". In Blangy sur Bresle wat gegeten. Er was maar één tentje open, dus veel keus hadden we niet, erg ongezellige gastvrouw, zelfs Simba had het in de gaten, ze kwam binnen met twee borden eten en de deur sloeg een beetje hard achter haar dicht, waarop Simba opeens begon te blaffen (dat doet ze anders nooit hoor), ze schrok zich kapot, gelukkig liet ze de borden niet vallen.
In het donker weer richting Citerne, wow, wat een sterrenhemel, nieuwe maan, dus aardedonker.

Vrijdag. Onze drie nachten in het kasteel zaten erop en eigenlijk was ik het alweer beu. Frankrijk is niets veranderd en ik ook niet, ik wilde naar huis. Joop was niet van plan te wandelen, daar was het ook te warm voor, dus we besloten richting huis te rijden, de groene route, lekker op het gemakje.
Bij Steenvoorde in de buurt, we hadden net een weggetje met Belgische kasseien gehad, ineens een hoop gerammel, de uitlaat lag los aan de achterkant. Gelukkig had een boertje een mooi ijzerdraadje voor ons, ik moeilijk met het woordenboek, fil de fer moest ik hebben, het boertje op z'n Frans terug, tot hij vroeg waar we vandaan kwamen, "aah, ons spreken Vloams éé" was zijn antwoord, dat maakte het een stuk makkelijker. De uitlaat vastgemaakt en in volle vaart richting huis. 
De pizzeria in Frankrijk was gesloten, dus gisteravond eerst maar een lekker pizzaatje gehaald.

Update.
Nog even vertellen dat een hond geen probleem is ook al staat er in het boekje dat ze liever geen honden hebben, tenminste dat is onze ervaring. 
Bij het eerste kasteeltje stond er ook een streep door het hondje, maar met een eigen kleed in de badkamer slapen vinden ze goed. Dat was ook bij het volgende adres het geval, ze zijn natuurlijk ook al lang blij dat ze de kamer nog een paar nachten kunnen verhuren. € 55.-- per nacht is toch mooi meegenomen. Wat een prijzen hè. Aan de kust is het nog gekker € 65.-- tot € 75.-- is heel gewoon daar.


Ria Zaterdag 03 September 2005 at 8:48 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.