Boos

Rare dag vandaag. Ik ben opstandig en voel me op alle fronten aangevallen. Er worden me steeds maar dingen kwalijk genomen, of daar nu de draak mee gestoken wordt of niet, het steekt.
Als Joop hier al niet met me wil wandelen, als ik hem tegemoet wil lopen en er dan gezegd wordt "als je maar niet denkt dat ik dan mijn tempo aan ga passen" en als hij dan ineens weer een ingeving heeft dat hij in Ierland wil gaan wandelen en vraagt of ik mee ga, zeg ik ronduit nee, want wat is er in Ierland anders dan hier? Natuurlijk is het landschap anders, de natuur, noem maar op, maar ik wandel hetzelfde als hier hoor, ik ga me echt niet uit de naad lopen in Ierland. In Frankrijk van hetzelfde laken een pak, al was het daar te warm natuurlijk, maar ook al was het niet te warm geweest, dan hadden we ook niet gewandeld. Ik ben gewoon boos. En zulke gesprekken vinden alleen plaats als er anderen bij zijn, "Ria wil niks", kortom, Ria is een trut en het is haar schuld dat ik nergens kom. 
Vorige week kwamen de gratis treinkaartjes ter sprake, die krijg je als je 60 bent. Het is zo leuk met de trein, plaatsen bezoeken waar je nog nooit geweest bent. Ik zie het al helemaal voor me, wij 's morgens vroeg op stap naar Goes, want van daaruit gaat de trein, op naar de plek die we uitgezocht hebben, laten we zeggen Utrecht, want daar is het leuk, mooie stad ook, dus we doen een dagje Utrecht. Joop haat winkels kijken, oude gebouwen en musea vindt hij ook niks, dus we gaan op zoek naar een terras, het wordt dus een soort van terrashoppen, mij niet gezien hoor, een lange wandeling door Utrecht zou ik dan weer wel leuk vinden, maar dat is niet echt, daar kan je geen tempo maken.
Eind van de middag kwamen Elly en Cor even langs. Cor kwam om een "lekker" wijntje, zei hij. Ik weet dat het een grapje is, maar toch gaan mijn haren overeind, want wij maken toch wel uit wat voor wijntje er gedronken wordt. Na een goedkope fles van de Lidl zijn er nog wel een paar "goeie" opengetrokken, we zaten lekker buiten bij het kacheltje en het was gezellig, maar het rek is bijna leeg, en eigenlijk zal ik blij zijn als het op is, want daarna drinken we alleen nog maar Lidl wijntjes, dan hebben we geen keus meer, misschien krijgen we dan minder bezoek, maar alleen de goeie blijven over hè.

Update: Wat en mopperkont ben ik toch....

Ria Zondag 25 September 2005 at 10:53 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.