RotdijkDe reconstructiecommissie deed de aanbeveling om op het ’Platte van Schouwen’ een stelsel van binnendijken aan te leggen zodat compartimenten zouden ontstaan als extra beveiliging bij nieuwe rampen. De aanleg van de ’Delingsdijk’ dwars door Schouwen is daarvan het markante resultaat.

Ik vind er niks markants aan, aan die hele dijk niet. 
Vandaag met mijn gedachten bij het verongelukte meisje een rondje Delingsdijk gelopen. Hier moet ze gestaan hebben, vlak voordat de auto haar schepte, kilometers ver zie je de auto's al aankomen en net nu er volop fietspaden aangelegd worden gebeurt er dan toch weer zoiets.

De Delingsdijk werd aangelegd in 1956-1957. Ik weet nog goed hoe ik er de eerste keer overheen fietste met mijn moeder. Mijn oma woonde in Serooskerke en wij in Zonnemaire, dat was altijd een hele rit op de fiets als we eens een dagje bij haar op bezoek gingen. Zo gebeurde het dat mijn moeder het plan opvatte om de terugweg over de nog niet officieel geopende dijk te fietsen, hij was klaar en geasfalteerd wist ze, dus het moest geen probleem zijn eroverheen te fietsen en het zou een stuk korter zijn. Het was mistig, erg mistig, je kon maar een paar meter vooruit kijken en wij maar fietsen, er kwam geen eind aan, op een gegeven moment gaf ik zelfs de moed op, we reden rondjes ofzo, er zou geen eind komen....... Natuurlijk kwam dat eind wel en zijn we goed thuisgekomen, maar ik heb het altijd een rotdijk gevonden, veel te lang en veel te recht.

Heel veel sterkte voor de familie van Dongen.


Ria Donderdag 09 Maart 2006 at 4:09 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.