Onze auto'sDeze vond ik eergisteren terug in een doos, ik wist dat er nog ergens een foto moest zijn van onze eerste bedrijfsauto, de blauwe besteleend. Ik heb het lijstje van onze auto's ooit al eens eerder geplaatst, maar toch wel leuk om het nu nog eens, hier en daar aangepast, neer te zetten. Ik was er nog een paar vergeten dus.De eerste een "echte" Trabant gekocht in febr.1969, prachtig turquoise blauw. Daar botste Joop eens mee tegen een boom, toen zat er een gat in, dat hebben we gerepareerd, maar later gebeurde er iets onherstelbaars mee, ik weet niet goed meer wat.De tweede was een NSU Prinz gekocht in febr. 1970. Donkergrijs. Die ging gewoon stuk geloof ik.

De derde was een Riley (zoiets ongeveer), een engelse bak, waar we een speciaal vaatje olie voor in de schuur hadden. Van de zuiger? kop heb ik nog jaren een asbakje gehad. Fel blauw was ie. 

Daarna hebben we een tijdje ieder een brommertje gehad, Mobylettes, geen geld voor een auto. mijn brommertje had voor en achterop een zitje voor de kinderen.

De vierde, een donkergroene Simca 1100 overgenomen van mijn pa, die een nieuwe Golf kocht.

Nummer vijf was een Opel Kadet, donkergrijs en goedkoop op de kop getikt, prima autootje tot Joop vergat er olie in te doen, het metertje was stuk.

De zesde was de donkerrode Peugeot 404 een superauto die we veel te vroeg weggedaan hebben.

Zevende, de veels te dure Citroen CX, vlug weggedaan voor de

Achtste, de Mitsubishi Galant, waar we jaren plezier van hebben gehad zonder kosten, superauto! 

Negende was de Honda Accord Hatchback, ook weer eentje waar we jaren plezier van gehad hebben. (de foto zoek ik nog op)Intussen had ik ook mijn rijbewijs gehaald en af en toe mocht ik dan de Golf van mijn pa gebruiken, die heb ik later van hem gekregen, omdat hij zelf niet meer kon rijden en met dat autootje heb ik zoveel beleefd, dat ik er, toen hij het na 23 jaar trouwe dienst begaf, geen afstand van kon doen, hij staat nog steeds in de tuin.........ik heb hem zelf "gesloopt" en ook eens geschilderd.

Daarna lease auto's voor Joop van het bedrijf waar hij voor werkte en na de Golf de knalgele Fiat Seiciento Sport voor mij.
Ook nog ergens een Mazda MX3 gehad, ik denk een jaar of acht geleden, maar heel kort.En nu dus ook nog de Spitfire.

UPDATE 14-4-20019

Inmiddels hebben we na de Fiat Seiciento ook nog een gele Chevrolet Matiz gehad, die kochten we nieuw en hebben daar ruim tien jaar plezier van gehad. Fijn autootje voor mij maar Joop wilde nu toch weer graag wat groters.

Vandaar sinds twee jaar de Golf tdi? Vooral dat i-tje dat is rood, nou nou..... poeh!

Ik vind het een rotauto veel te groot en te diep, onhandig ik kom er niet uit, dus binnenkort krijgen we een nieuwe oranje VW Polo met veel snufjes, hopelijk bevalt die beter voor allebei. Joop kan iets rustiger rijden en de maat en kleur zijn beter voor mij.

Dat zal zo langzamerhand onze laatste wel zijn.

 
Ria Woensdag 29 Maart 2006 at 4:43 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.