Brand

ZIERIKZEE Een felle, uitslaande brand heeft een pizzeria annex shoarmazaak in Zierikzee volledig in de as gelegd. De brand in het pand op de hoek van de Sint Domusstraat en Lange St. Jansstraat is rond tien voor vier afgelopen nacht ontdekt en bestreden door de korpsen uit Zierikzee, Kerkwerve en Oosterland met assistentie van de ladderwagen uit Goes. 

De vuurzee was enorm, afgelopen nacht. De vlammen sloegen aan alle kanten uit het pand. In het pand was op dat moment niemand aanwezig. Verschillende omwonenden zijn uit voorzorg uit hun huizen gehaald. De straten zijn daar erg smal en het vuur dreigde over te slaan naar andere panden. We hebben de belendende percelen veilig kunnen stellen”, vertelt officier van dienst K. Jonker. Rond tien uur vanochtend was de brand nagenoeg helemaal geblust. Hier en daar kringelde nog een beetje rook uit het pand. Toen werd ook goed zichtbaar hoe groot de hitte is geweest. Gevels en ramen van de omliggende panden hebben aanzienlijke schade opgelopen. Over de oorzaak van de brand viel vanochtend nog niets te zeggen. De brandweer kon het pand niet in omdat het van binnen te instabiel is. 


Even een paar boodschappen gedaan in Zierikzee vanmiddag en omdat ik van de brand gehoord had gelijk even een paar foto's gemaakt. Jammer van dat mooie oude pand, het zal wel gesloopt worden.
En stinken dat het er deed!


Ria Donderdag 30 Maart 2006 at 4:46 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.