Toestand

Rond een uur of vijf vanmiddag ineens geen internetverbinding meer, eerst maar alles gereset, nog steeds niets, een paar mensen gebeld, die hadden wèl verbinding. Joop niet thuis, dus gelijk maar naar Zeelandnet gebeld, hopelijk was er nog iemand. En jawel hoor: "U bent geblokkeerd mevrouw!" "Huh!!!" Ik wist van niks, geen aanmaning gehad, niets. Gelukkig had ik de laatst betaalde rekening zo gevonden, betaald op 9 maart (ik schrijf de betalingsdatum er altijd op, dat is handig blijkt nu). Nu bleek dat ze die weggeschrapt hadden tegen een rekening van november.... Vorig jaar was er een grote creditrekening geweest, en steeds kwamen er kleine bedragen binnen die dan verrekend werden met de creditnota, behalve november en december blijkt nu. Goed een foutje van mij misschien, maar ze hadden wel eerst even kunnen/moeten waarschuwen, dat dat blokkeren zou gaan gebeuren. Ik zei dat ik het gelijk over zou maken, als ik weer op internet kon, want anders kon ik ook niet bij de bank, het ventje weg om het even aan zijn chef te vragen. Even later kwam hij weer aan de telefoon om te vertellen dat de blokkade opgeheven zou worden tot vanavond twaalf uur en dan weer in werking zou gaan tot de betaling binnen was, dat kon dus wel een dag of drie duren. Ik zat inmiddels te trillen van woede, want wat een gedoe weer en drie dagen zonder internet, dat overleef ik toch niet? Het ventje gaf geen krimp en zei dat ik dan mijn rekeningen maar op tijd moest betalen, grrrrrrrr.... Ik nog bozer en vroeg om zijn chef, nou dat kon niet hoor, de chef aan de telefoon krijgen. Na enig aandringen en weer een tijdje onder de knop lukte dat toch en heb ik nog maar eens alles uitgelegd aan de chef en gevraagd of die blokkade dan toch niet alvast opgeheven kon worden, het was tenslotte niet geheel en al mijn schuld en een briefje was wel op zijn plaats geweest, temeer omdat ik nadien wel gewoon op tijd betaald had. Daar had hij wel begrip voor, maar alleen hij kon die (automatische) blokkade opheffen en dat zou dan vannacht om twaalf uur moeten gebeuren en of ik dan verlangde dat hij daarvoor zijn bed uit zou komen, waarop ik natuurlijk volmondig "ja" zei.
Goed, hij heeft wat geregeld met een oud paswoord (?), dus misschien dat ik na twaalven nog verbinding houd en anders wordt het morgenochtend geregeld en krijg ik een "voorkeursbehandeling" tot de betaling binnen is......Het gigantische bedrag van € 56,90 heb ik natuurlijk gelijk overgemaakt, ik ben benieuwd. Dus als u me mocht missen.......


Ria Donderdag 30 Maart 2006 at 4:45 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.