PoeheeDat was best nog wel warm en zo stug ook nog, maar ze zijn ingelopen hoor, mijn nieuwe Mercedessen. We hadden flink de pas erin vanmorgen, want een stevig rondje was al een tijdje geleden, wegens warmte en watersnood wilde het allemaal niet zo lukken en vandaag had Simba ook zin. Ik zag vanmorgen pas dat ze een wond aan haar poot heeft gehad, bijna over nu, maar vandaar dat ze eerder geen zin had in verre wandelingen. Dat gebeurt nogal eens 's zomers. Ik begrijp niet dat lege bierflesjes ook altijd stukgegooid moeten worden. Als je dan al geen zin hebt het nog mee naar je tent te nemen gooi het dan in een afvalbak of gewoon heel in het gras. Kleine kinderen en dieren lopen zodoende een hoop verwondingen op. Je wilt ook niet weten wat er allemaal aan afval, vooral rond de duinen, ligt. Het wordt wel regelmatig schoongemaakt, maar ook daar gaan honden in lopen snuffelen natuurlijk. Vanmorgen ook weer twee grote vuilniszakken bij elkaar, opengevreten en de rommel lag overal, ik wilde een foto nemen maar heb het niet gedaan. "Ik lijk wel gek," dacht ik bij mezelf, "een foto maken van iemand anders afval." 
Plassen onderweg is in deze tijden ook niet eenvoudig, wielrenners, hardlopers, auto's en gewone wandelaars, ze zijn overal. Net als je denkt, nu kan het, komt er om de bocht wel weer iets aanscheuren, het zijn barre tijden voor een eenvoudige plattelandswildplasser. Ik verlang dan ook hevig naar weer wat rustiger tijden, een paar mooie nazomerweekeinden met wat extra drukte kan dan nog wel, maar voor de rest mogen ze van mij weer naar huis, 't is per slot "ongs eilangt"

Vanmiddag weer een potje honing verdwenen zonder te betalen en nog een twijfelgeval een paar dagen geleden, soms weet ik even niet meer hoeveel potjes er nog stonden. Ik denk dat ik het eerst nog ga proberen met een briefje op de kraam, met de mededeling dat imkeren investeren in geld en vooral veel tijd betekent en met het vriendelijke verzoek toch vooral te betalen, omdat er anders onvriendelijke maatregels genomen moeten worden, ik ben er nog niet uit, maar leuk is anders natuurlijk. Ik zag op de Burghsedag dat de potjes daar ook al voor meer verkocht worden dan wij vragen. Prijs omhoog, of anders de potjes achter het hek zodat ze moeten aanbellen, wat toch weer meer rompslomp geeft.


Ria Dinsdag 15 Augustus 2006 at 10:37 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.