Oud zeer

Altijd op de achtergrond, maar wel altijd aanwezig zijn onze (eet)problemen. Ik had het vlak na de geboorte van de kinderen, ik vond mezelf dik en er moest nodig iets af vond ik. Dat resulteerde in niet eten en alles wat ik teveel at naar mijn idee kotste ik uit, niet elke dag maar wel regelmatig. Zo heb ik jaren doorgetobt, tot ik er genoeg van had en me voornam het niet meer te doen, ik was niet dik, eigenlijk veel te mager, als ik nu de foto's bekijk. En dat lukte! Het ging goed, ik at normaal en kwam niet aan, zo kon het dus ook. Geen problemen verder tot Silvia in de puberteit kwam, zij kreeg een groot eetprobleem, boulimia, anorexia, noem het maar op, we hebben wat afgetobt, daar ga ik verder niet over uitwijden want ook dat is verleden tijd. Ook zij heeft het helemaal zelf overwonnen, zeker dank zij de steun van Cor en een regelmatig gezinsleven, kinderen moeten nu eenmaal op tijd eten en daar ga je dan vanzelf in mee. Ik weet en voel dat het nog steeds leeft, de zussen zaten niet voor niets zo lang op het toilet vanavond om hun lichamen te vergelijken. Ook Mir heeft het nodige meegemaakt en ook voor haar heb ik grote bewondering, het moet een keer gezegd hoor, ik ben echt ontzettend trots op mijn dochters. Problemen hebben en ze helemaal zelf overwinnen, zonder hulp van 'ologen' daar word je sterk van! En mooi! Want het maakt niet uit op wie je lijkt, op je vader of je moeder, je bent vooral jezelf!
En waarom nu dit verhaal? Omdat ik zelf na een jaar of dertig en een blik snoep weer even teruggeblikt heb in het verleden, ik heb geen spijt en ik weet dat ik er weer dertig jaar tegen kan, maar het is wel zo, eens een junk altijd een junk....
Ria Zondag 22 Oktober 2006 at 12:14 am | | Standaard

zes reacties

Renesmurf

Het mag dan verleden tijd zijn, vele andere mensen zitten er nog mee.
Het is een probleem.

Gelukkig hebben jullie het overwonnen!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 01:08
de P.

Een zoen van de P.

de P., (URL) - 22-10-’06 01:31
em

Citaat Jan Marijnissen (Lijsttrekker SP):
“Iedereen heeft wel een kras op zijn ziel. De kunst is niet om die kras te omschrijven, maar om ermee te leven”.
Bron: De Volkskrant Zaterdag 21 oktober 2006, pag 29, het Vervolg. (h)

em, - 22-10-’06 02:00
ria

@de P. dank je, ‘t voelt goed :-)

@Em. De SP kwam als eerste uit mijn stemwijzer, ik kijk het nog even aan (h)

ria, (E-mail ) (URL) - 22-10-’06 02:11
Wieneke

Ja, dat mag zeker wel eens gezegd. Hulde voor de dappere dames. Er is veel (media)aandacht voor allerlei lui, die hun problemen door anderen laten oplossen, maar ik neem mijn petje af voor degenen die het helemaal zelf doen.

Wieneke, (URL) - 22-10-’06 10:15
hook

Met dank aan de maatschappij waarin mensen die dik (zwaarder zijn) worden uitgekotst. Ik vind dat je je goed moet voelen en ik vind het knap dat jou gezin een goede balans heeft gevonden en zelf jullie problemen onder ogen zijn gekomen en deze verwerkt hebben. Petje af!

hook, (URL) - 23-10-’06 13:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.