Vakantiegevoel



Een klein tipje wil ik wel oplichten van wat er zoal ter sprake kwam bij ons etentje. Reizen en vakanties. Ik heb het allemaal wel gezien, voor mij hoeft het niet meer. Anderen kunnen zich dat misschien niet voorstellen, die moeten er uit om thuis weer gelukkig te kunnen zijn of zo, dat gevoel ken ik niet. Weggaan is voor mij ongemak, je spullen inpakken om ergens heen te gaan, niet wetend wat je daar aan zult treffen en of het eventueel een beetje redelijk weer zal zijn, als het even tegenzit regent het gewoon de dagen dat je op je geboekte bestemming bent (ik ben best wel een optimist hoor).
Een strandvakantie, zoals we die vroeger met de kinderen hadden zie ik al helemaal niet meer zitten.
Wandelen doen we hier ook niet samen, dus waarom zouden we dat ergens anders ineens wèl doen....
We zijn in 1976 vier weken richting Denemarken, Zweden en Noorwegen geweest, een heerlijke vakantie.
De jaren daarna zijn we altijd naar Frankrijk geweest, strandvakanties met de kinderen, vaak een week of vier/vijf aan een stuk, Joop zat in het onderwijs en je zult het misschien niet geloven, maar na zo'n vakantie wilde ik weer niet naar huis, dan wilde ik dààr weer blijven.
Formentera (zie foto) was geweldig! De Canarische eilanden vind ik niets, je waait er meestal van de vlakte, het strand stuift en het is één groot vakantieparkgebeuren, we zijn er een paar keer geweest, ik hoef niet meer.
Maar ik voelde me dus behoorlijk aangevallen, het leek wel een complot!
Er wordt me dan gevraagd wat ik eventueel wèl leuk zou vinden, er moet toch ièts zijn!
Nee! Nee! Nee!
Er is voor mij niets leukers dan thuis!
Ria Maandag 04 Februari 2008 at 9:16 pm | | Standaard

dertien reacties

Renesmurf

Vakantie is erg leuk, zo kan je wat van de wereld zien.
Thuis is toch het mooist, anders zou je daar niet wonen, me dunkt.

Renesmurf, (URL) - 04-02-’08 22:02
Brillie

Geheel met je eens. Je kan ook van zoveel dingen genieten, dat dicht om je heen bevind. Als je het maar wilt zien. Het zal de hebzucht wel zijn, naar dat groene stukje gras. Dat niet groen is.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 04-02-’08 22:03
Me!

Laat mij ook gewoon maar thuis zijn…

Me!, (E-mail ) (URL) - 04-02-’08 22:52
gerda

Gelukkig , wij zijn ook niet reislustig hoor maar ik vind het wel altijd geweldig als een ander iets onderneemt,zoals Joop doet.Toon krijg ik amper mee naar iets of iemand toe en zelf hoef ik ook niet zo nodig .Het is gewoon heerlijk thuis en reizen doe ik op internet zo kan ik in 1 avond de hele wereld rond en daar heb ik ook genoeg aan.Dus zelf ben ik haast nergens geweest maar heb ook niet die behoefte hoor.xx

gerda, (URL) - 04-02-’08 23:36
Papoe

Ik stamp met veel plezier een paar keer per jaar mijn rugzakje vol…

Papoe, - 05-02-’08 00:45
em

Formentera! dan denk ik Ibiza… daar ben ik ook geweest. Tigtich jaar terug en het was fantastisch! Fijn dat je me er even aan herinnert, ik was het bijna vergeten!

em, - 05-02-’08 03:10
Wieneke

Ik vind het prachtig, dat jij je niet gek laat maken. Het woord vakantiestress bestaat niet voor niks. Als je niet wilt, dan doe je het gewoon niet. Belachelijk om op vakantie te gaan omdat anderen vinden dat het zo hoort. Je woont – net als ik – in vakantieland trouwens :-)

Wieneke, (URL) - 05-02-’08 11:12
aargh

Het is maar goed dat niet iedereen drie keer per jaar met het vliegtuig naar de andere kant van de wereld wil, jij belast het milieu in elk geval een heel stuk minder. Mensen hebben vaak geen vermoeden hoe mooi hun eigen omgeving is.

aargh, (E-mail ) (URL) - 05-02-’08 12:03
Therese

Nee, ik zou er dolgraag weer eens op uittrekken. Ik geniet heus van mijn omgeving, maar ik krijg zo’n zin om eens even ‘weg’ te zijn.
Maar als jij dat niet wilt, is dat toch prima? Lijkt mij tenminste. Of wil Joop het zo graag? Dat zou nog een argument kunnen zijn, eventueel dan. In ieder geval ben je een zeer tevreden mens en daar heb ik bewondering voor.

Therese, (E-mail ) (URL) - 05-02-’08 12:16
joke

Hier is het precies zo! We kunnen de dikke toren niet meer missen!;-)

joke, - 05-02-’08 12:19
Redstar

Ik ben ook redelijk aan mijn omgeving gehecht moet ik zeggen. Maar toch, zo nu en dan er even tussen uit is best fijn..

Redstar, (URL) - 05-02-’08 12:55
Bolus

Vorige zomer wilden we de vakantie thuis doorbrengen, gewoon in Zeeland. Volgend jaar willen we toch liever weer lekker weg. Ander eten, andere taal, ander klimaat!

Bolus, (E-mail ) (URL) - 05-02-’08 14:52
mike(lodeon)

Ik vind het heerlijk om thuis te zijn en ga ook heel gemakkelijk weg. Hoe de wind maar waait denk ik ;-) en lekker doen wat je wilt doen

mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 05-02-’08 18:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.