Nattigheid

Vandaag was het wasdag en heb ik ons bed weer eens binnenstebuiten gekeerd, wat een werk toch altijd. Het gaat niet lang meer duren eer ik twee eenpersoonsdekbedden aanschaf, die zijn makkelijker te hanteren en het slaapt ook nog eens rustiger, zo ontdekte ik een tijdje geleden toen we bij vrienden sliepen. Wat een rust. Niet meer halfverwege de nacht het gevecht om jouw deel van het dekbed, maar gewoon ieder zijn eigen ding.
Even nog de zomer door met de oude...

Joop is ook weer aan de wandel. Hij deed vandaag een rondje Brouwersdam en omdat hij zijn portemonnee niet bij zich had vroeg hij ergens bij een strandtent om een bekertje water en wat denk je.......... hij kreeg het niet!!!
"We hebben geen water", zeiden ze.
Okee, ze zullen het wel zelf aan moeten voeren, maar een dorstige wandelaar geen bekertje water geven vind ik toch wel een beetje erg onvriendelijk. Joop weet zelf niet meer welke tent het was en hoe hij heet, maar daar komen we nog wel achter. We hebben al bedacht eens een onderzoek te doen waar je wel of niet gratis een glaasje water kunt krijgen.
Het is toch te zot voor woorden. Zelfs een hond krijgt overal water, maar ja die drinkt geen spa met een rietje natuurlijk, of een biertje.
Ria Dinsdag 22 Juli 2008 at 11:28 pm | | Standaard

dertien reacties

Brillie

En? Zat er nog een kikker in je bed?

Brillie, (E-mail ) (URL) - 22-07-’08 23:53
Brillie

PS: Ons ziens zunnig… of zo iets was het toch? Weet je wel wat water kost? Welnu, lees mijn bloglog maar even. Ik heb daar kort iets over geschreven vandaag.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 22-07-’08 23:55
em

Ik weet niet beter dan dat je voor kraanwater ook betaalt, het goedkoopste is 2 euro voor een liter, wél met ijsblokjes erin, dat troost dan wel weer.

Tips voor Joop:

  • linea recta doorlopen naar de w.c. en daar aan de kraan gaan hangen.
  • je medicatie (asperientje kan ook) laten zien, maar dan moet je meestal wel weer gast zijn, al iets wat betaald hebben besteld.
  • gewoon op het terras gaan zitten en met overtuiging een glas kraanwater beste(l)len en daarna doorlopen…

Tja, de tijden van weleer zijn echt voorbij, onze kinderen groeien al op met dat zelfs kraanwater geld kost, jammer dat ze dat gelijk vergeten zijn zodra ze thuis onder de douche staan. :-(

em, - 23-07-’08 01:19
Mikelodeon

Dat is wel heel bot!

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 23-07-’08 07:56
RI@&BERT

Dom, dom, dom, want gastvrijheid levert altijd veel meer op.
Maar waar krijg je nog een kan water gratis op de tafel, bijna negens meer!:-(

RI@&BERT, (URL) - 23-07-’08 09:01
Therese

Het is inderdaad heel prettig ieder een eigen dekbed. Ik zal niet in details treden, maar het is heerlijk!
Schandalig van dat water. Ik hoop dat je die vrekken vindt. Zei Joop niet: “Dan zijn ze in Nepal wel anders?”

Therese, (E-mail ) (URL) - 23-07-’08 09:02
Peter

Helaas heb ik ook weleens het idee dat onze streekgenoten in zomertijd gewoon een stelletje frustrato’s zijn. :-\

Peter, (E-mail ) (URL) - 23-07-’08 09:13
aargh

Dan moet je er wel twéé verschonen ipv een grote, maar je hebt gelijk hoor, het is heerlijk om je in je eigen privédekentje te kunnen rollen.
Ik weet een fietspad in de buurt waar een bordje “gratis water” staat, met een pijl naar een verderop gelegen huis. Maar ja, dat is gewoon een huis en geen strandtent.

aargh, (E-mail ) (URL) - 23-07-’08 09:38
Wieneke

Bah, wat een onaardige mensen. Die zijn wel heel dom bezig. Zo’n onderzoek is helemaal niet gek. Ik vind dat vriendelijkheid en netheid veel meer beloond zou moeten worden. Niet alleen in de horeca.

Wieneke, (URL) - 23-07-’08 10:13
Therese

Het ziet er toch wel lekker uit, een sigaretje…je moet je aanmelden bij een reclamenureau! (webcampfoto) Je kijkt er ook zo uitdagend bij. Ik moet er wel om lachen, hoor!

Therese, (E-mail ) (URL) - 23-07-’08 18:24
fialas

Mijn zusje en ik waren 14 en 11 jaar, we waren van Amsterdam-Oost richting Muiden gewandeld, we hadden geen geld en moesten ook weer lopend terug. We vroegen water bij een boerderij want het was snikheet en we waren uitgedroogd. Ze joegen ons weg want het was zondag. toen hebben we maar uit een sloot gedronken.Het was 1947 en die streek was nog zwaar gristelijk.

fialas, (E-mail ) (URL) - 23-07-’08 18:48
ria

@Fialas: dat was in mijn geboortejaar. Kon je toen nog uit de sloot drinken? …….poe heeeee ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 23-07-’08 23:10
fialas

het was vóór de DDT, denk ik, en er was daar nog geen intensieve landbouw.. we hebben het overleefd. maar we kauwden dan ook geen teer. Dan krijg je cumulaties, hahaha

fialas, (E-mail ) (URL) - 25-07-’08 23:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.