RugstreeppadDe huispad van een paar dagen geleden blijkt dus een rugstreeppad te zijn en zoals op de foto zit hij er overdag bij, tussen de kussens die tegen het huis aan staan geparkeerd. Dat ding op de voorgrond is een keutel, die produceert hij er ook best veel. Ik kreeg een mailtje van Coen Deurloo met een link en toen ik het geluid hoorde herkende ik dat gelijk, ik heb het namelijk in 2006 ook al eens opgenomen met de vraag of iemand wist wat het was. Toen had ik het dus al bij het rechte eind.
Coen adviseerde me ook het ergens te melden, dat zal ik straks ook eens even doen, alhoewel, toen ik het tegen Joop zei, zei hij: "niet doen hoor, straks mogen we niet eens meer spuiten ....".
Ria Woensdag 23 Juli 2008 at 8:21 pm | | Standaard

twaalf reacties

Brillie

Tuurlijk mag Joop wel spuiten. Ik zou niet weten waarom niet…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 23-07-’08 22:10
Mikelodeon

Tja, maxim is ook zo’n verwijderaar van alles wat niet in de border staat :( Dat geluid is toch een kikker of vergis ik me nu? Tja en die kakfabriek zou ik niet tussen de tuinkussens willen hoor ;)

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 24-07-’08 07:52
aargh

Wat een schatje :-)
Ik denk dat hij ook héél erg tegen gif is.

aargh, (E-mail ) (URL) - 24-07-’08 09:47
fialas

geweldig, ik geloof dat ze graag in zand wonen, ik zal eens bij ons op de Natuurtuinen navragen, wij hebben een hele bevolking. . Er staat buiten voor bezoekers en schoolkinderen een grote glazen bak waar enkele padjes gevolgd kunnen worden van kikkervisje tot pad. Je ziet bij die heel kleine padjes al duidelijk het dunne rugstreepje.

fialas, (E-mail ) (URL) - 24-07-’08 10:30
Redstar

Kijk, zo gek was mijn vraag vorige keer dus niet

Redstar, (E-mail ) (URL) - 24-07-’08 11:47
Therese

Tja, het lijkt wel een beetje stom, maar het meeste ben ik onder de indruk van de grootte van die keutel. Vergelijk hem maar eens met de pad zelf.
Als dat bij mensen ook zo was,…….tjonge (hahaha!)

Therese, (E-mail ) (URL) - 24-07-’08 17:49
dorenda

‘T is wel een scheetje hoor.

dorenda, - 24-07-’08 21:48
fialas

kun je niet ergens een paar emmertjes zand scheppen en bij de kussens leggen, wedden dat hij erin gaat? Wij hebben in de Natuurtuinen naast de vijver een hele berg laten sorten. Daar wonen ze. Lekker warm.

fialas, (E-mail ) (URL) - 25-07-’08 10:55
ria

@fialas: onder die stenen zit een laag zand, volgens mij heeft hij daar ook al een holletje gemaakt.
Ik heb net even gekeken. hij zit niet tussen de kussens vandaag, die kunnen dan weer eens in de stoelen ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 25-07-’08 11:11
Coen

Spuiten (tegen onkruid) kan ik als natuurliefhebber niet aanraden, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat ze langskomen hoor, zo zeldzaam is het diertje ook weer niet. Waarschijnlijk is je achtertuin alleen een zomerrust (al weet ik niet zeker of deze soort een zomerrust houd) of winterslaap habitat, en niet zijn voortplantingsgebied.

Coen, (E-mail ) (URL) - 25-07-’08 11:27
fialas

Joop:: wat nou, als je weet dat er zulke prachtige dieren in je tuin leven wil je toch zeker niet eens meer spuiten! A propos, staat de tijm nog tussen de stenen?

fialas, (E-mail ) (URL) - 25-07-’08 23:01
ria

Hahaha, ja hoor, de tijm staat er nog ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 25-07-’08 23:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.