Memories 4Op zoek naar een andere foto kwam ik deze tegen, ik had hem nog niet gescanned dus dat werd een keer tijd. Ook gelijk maar bij Schoolbank gezet, zodat iedereen zijn eigen naam in kan vullen, ik weet lang niet alle namen meer.
Ra ra waar ik zit? (hint: je ziet enkel mijn hoofd)

"...bij mij ruikt het vandaag naar teer, ze zijn ergens met een dak bezig..." , zei Fialas bij de vorige reacties.

Daarbij moest ik dan weer aan pek denken, dat ruikt ook zo lekker en we maakten er soms zelf kauwgum van. Ik vroeg me af of er ook anderen waren die dat deden dus googelde ik even op "pek en kauwgom", ik wist ook niet meer wat we daarvoor precies gebruikten. Opa postzegel zei er het volgende over:
Wist ik wat eer was! Wel wist ik wat teer was. Dat was hetzelfde als pek, dat spul dat de mensen van de PTT gebruikten bij het leggen van telefoonleidingen en waar we wel eens een stukje van konden pikken en dan als kauwgom gebruikten. Het smaakte weliswaar verschrikkelijk maar het leek toch wel op kauwgom!

Ook maakten we weleens kauwgom van waxinelichtjes, dat wordt eerst heel kruimelig, maar als je maar lang genoeg door blijft kauwen wordt het vanzelf een samenhangende homp die nergens naar smaakt. Ook van tarwe kan je kauwgom maken, gewoon een handje verzamelen zo van het land, je hebt wel veel nodig om een beetje behoorlijk dotje over te houden, dat is wel lekker, al duurt het erg lang eer het een beetje blijft plakken.

Morgen braderie (of jaarmarkt noemen ze het tegenwoordig) op Scharendijke.
Zoals het er nu uitziet zal ik niet ver komen, ik ben zo ziek als een hond, heb een flinke verkoudheid te pakken.
Het heerst, zeggen ze dan en dat zal wel zo zijn, maar ik sla liever over...
Ria Vrijdag 25 Juli 2008 at 8:41 pm | | Standaard

elf reacties

Me!

Met zo’n mooi weer en dan ziek zijn. Dat is even balen…

Me!, (E-mail ) (URL) - 25-07-’08 22:03
R van InR

Ja, ik ook. Teer om te kauwen in overvloed toen ik een jaar of 12 was. Dicht bij ons huis lag langdurig een grote tank voor onder de grond, met een dikke laag teer aan de buitenkant. Daar haalden wij met een mesje onbeperkt ¨kauwgom¨ af (bah!)

R van InR, (URL) - 25-07-’08 22:21
fialas

ziek als een hond, je dat krijg je als je op kankerverwekkende stoffen kauwt….grote goedheid, teer!!
Ik zie twee meisjes die het wat oogopslag kunnen zijn, allebei met een haarstrik, eentje links achteraan maar die is te donker, en eentje meer rechts onder, maar eigenlijk lijken al die kleine Zeeuwtjes op mekaar, net als Chineesjes.
Schattig, die knokige knietjes. Dat zie je haast niet meer, moderne kinderen hebben daar een vetlaag.

fialas, (E-mail ) (URL) - 25-07-’08 22:55
fialas

of dat schepsel met haar armen over elkaar op de achterste rij inh et midden, ofschoon die te lang is.

fialas, (E-mail ) (URL) - 25-07-’08 22:57
ria

@Fialas: die twee met die witte strikken zijn zusjes, nellie en suus fondse, dat waren mijn buurmeisjes/vriendinnetjes. Het slungelige meisje onderaan tweede van rechts, is de boerendochter van gisteren, Lieneke Goemans.
Ik heb geen strik meer :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 25-07-’08 23:08
Brillie

Ja, daar met dat zwarte haar…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 25-07-’08 23:43
em

Jeetje zeg, dat mensen op zo’n foto een oogopslag kunnen vinden. Zelfs met bril zie ik het niet! Heb je het ook wat groter Ria? Inscannen met 600dpi ofzo?
Wel leuk om al je oude foto’s, beetje bij beetje, digitaal te maken!

em, - 26-07-’08 00:28
ria

@Em: volgens mij kan ik maar op 1 manier scannen hoor, ik zal nog eens kijken. Ik vond dit al heel wat, ‘t is een superklein fotootje.

ria, (E-mail ) (URL) - 26-07-’08 09:21
mikelodeon

getsie, die kaugomvarianten, ik ben net iets jonger en ben (goddank) opgegroeid met bazookagum :-)en kan me de stripjes die erin zaten nog herinneren, iets van een jongen met een hoge col of zo…
Rot dat je het zo te pakken hebt, is het een keertje weer lekker weer…Beterschap in elk geval

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 26-07-’08 09:46
Redstar

Het vijfde gezicht van links. Teer ruikt ook lekker. Net zo als vers asfalt, maar dat komt mss door mijn vroegere werk..

Redstar, (E-mail ) (URL) - 26-07-’08 11:57
ria

@Redstar: Ook niet het vijfde gezicht van links, pfff… ‘t is toch overduidelijk hoor ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 26-07-’08 22:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.