Vroeg dag


Soms hoor ik wat gerommel en als ik dan op de wekker kijk vind ik zeven uur wel heel erg vroeg, dan draai ik me nog even om, ik doe geen oog meer dicht natuurlijk want ik ben wakker, maar het is nog zo vroeg en het bed lekker warm. Maar dan begint ze te piepen en daar wil ik dan ook weer geen gehoor aan geven, gepiep willen we niet. Het is niet altijd even makkelijk zo ‘s morgens vroeg. Zeven tellen wachten zeggen ze en dat doe ik dan ook ruimschoots, minstens vijf minuten moet ze stil zijn voordat ik eruit ga. Maar ja, toch vroeg dag elke morgen. Eerst naar buiten voor een plas, dan daarna krijgt Simba haar pillen verstopt in leverpastei en pas dan is het kleine monster aan de beurt voor de eerste maaltijd. Als die op is gaan we weer naar buiten voor een uitgebreide poep en dat is niet niks wat er dan zo uitkomt op de vroege morgen. Daarna is het mijn beurt, koffie en veel fruit en de hondjes doen dan nog een dutje. Ik prakkiseer er nooit over terug te gaan, het ochtendgloren heeft ook wel wat, zeker als het ritueel achter de rug is.
Het land van achterbuurboer is weer zwart geploegd, de paarden zijn weg en dit vind ik ook wel weer mooi.
Vanmiddag waren we nog even in Zierikzee, er was muziek van een zwartepieten orkest en het was er erg druk, daar hebben we even tussen gelopen met de hondjes. We vonden zowaar nog een paar nieuwe schoenen voor Joop. Na ruim veertig jaar Mephisto eindelijk eens iets anders, ik weet niet of het bevalt hoor, hij is al meer vreemd gegaan, maar voorlopig staat het leuk en is hij er blij mee.
Vanavond aten we lekker buiten de deur, het was gezellig, buikje is rond en zo maar weer slapen, morgen weer vroeg dag.

Ria Zaterdag 21 November 2009 at 10:34 pm | | Standaard

acht reacties

Truus

Dit klinkt allemaal zo gezellig! En zo ‘s ochtends, als bijna iedereen nog slaapt en alles stil is, met een kopje koffie de dag beginnen is helemaal super.

Truus, (E-mail ) - 21-11-’09 22:44
ria

@Truus: Is het ook! Ik zou het voor geen goud willen missen, het kost me moeite, dat geef ik toe hoor, maar daarna is het zo lekker! Eigenlijk zou ik altijd een pup moeten hebben ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 21-11-’09 22:52
Me!

Als je niet gedwongen wordt sluipt het er zo in, de luiheid….

Me!, (E-mail ) (URL) - 21-11-’09 23:24
mack

Ja, opstaan is kut maar als eerste buiten zijn heeft wel wat.

mack, (URL) - 21-11-’09 23:49
Redstar

Als je aan dat piepen toegeeft, blijft ze dat doen ja. Ik sliep vandaag heerlijk uit :-)

Redstar, (E-mail ) (URL) - 22-11-’09 08:34
Irene

Als we voorbij een winkel komen waar ze mephisto’s hebben, draai ik altijd R’s hoofd de andere kant uit. Daar mag hij niet eens naar kijken van mij. Wat zijn die schoenen lelijk zeg, niet mooi meer gewoonweg. Een soort Fiat Multipla maar dan niet grappig.

Irene, (URL) - 22-11-’09 13:33
Renesmurf

Wat je maar vreemdgaan noemt, ik ben zelf niet zo van de merken.
En ook niet van het piepen, piepen is foei!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 22-11-’09 13:37
Bartacus

Morgen weer 7 uur op ;-)

Bartacus, (E-mail ) (URL) - 22-11-’09 14:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.