Met zonder

We kwamen Floris met zijn vrouwtje tegen vanmorgen bij het Koepeltje.
Floris is nog verre familie en kan al goed zwemmen, hij deed het even voor terwijl zijn vrouwtje en ik een praatje maakten.
Ze verkopen sinds kort verse broodjes en nog meer lekkers en binnenkort komt zelfs de Giro ‘d Italia vlak voorbij.
Didi doet op het filmpje net alsof, dat deed ik vroeger ook toen ik het bijna kon. Met één been, of in dit geval twee poten op de grond en dan net doen of je het al kunt en denken dat niemand het ziet. Maar ze heeft het wel echt gedaan hoor, ze kan het!

Het was heerlijk vandaag, na de wandeling even uitgerust in de zon en daarna lekker buiten gescharreld. Bloemetjes gehaald bij de buurman, de jaarlijkse Geraniums en Lobeliaatjes van allebei de hangende versie, daar wil ik er in elk geval elk jaar wel wat van hebben. Ze bloeien de hele zomer en zijn prachtig van kleur, mijn zomer is niet compleet zonder.

Vanavond vis gebakken. Joop kreeg afgelopen weekend ergens twee pakketjes bevroren schar of schol , plat en breed in elk geval, ik houd ze nooit uit elkaar. Nu stinkt het hele huis, terwijl echt alles open staat, ik heb al wierook aangestoken. Tongetjes vind ik heerlijk, maar volgens mij heb ik vroeger teveel van die platte brede visjes moeten eten, mijn vader ving ze ook regelmatig. Een echte traktatie was het dus niet en nu ligt er nog zo’n pakje…

Ria Woensdag 28 April 2010 at 7:14 pm | | Standaard

tien reacties

Thérèse

Mmmmm, wij eten haast nooit vis. Hier is hij erg duur en Hans houdt er niet zo van.
Ik moest het filmpje 2 x draaien en ja hoor, toen zag ik het: heel even moet Didi echt gezwommen hebben. Nog even en zij krijgt haar diploma A.
Goed zo Didi!!!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 28-04-’10 20:25
Me!

Wij hebben het vanavond bij de zalm gehouden. met een pastasalade.

Me!, (E-mail ) (URL) - 28-04-’10 20:31
Renesmurf

Honden en water is vaak een geslaagde combinatie.
Vis hou ik niet zo van, en dan kan best door de geur komen.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 28-04-’10 20:46
Redstar

Het was zeker heerlijk vandaag. Net zomer…

Redstar, (E-mail ) (URL) - 28-04-’10 21:36
Irene

Ha, daar word je vrolijk van om die honden zo te zien spelen.

Irene, (URL) - 28-04-’10 22:34
Laurent

Een schol is mooi matgrijs, met oranje stipjes, geloof ik (ik koop ze tegenwoordig altijd gefileerd). Schol is ook erg lekker, bijna even lekker als sliptongen (heb ik toevallig vandaag gehad).

Laurent, (URL) - 28-04-’10 22:51
Brillie

Zwemmen hoef je honden niet te leren. Ze redden zich zelf wel uit drang naar leven.

Brillie, (URL) - 28-04-’10 23:39
fialas

Ha die Didi, die leert snel, en wat een schat van een hond die Floris, hij doet het echt voor..
Scholletjes hebben oranje stippen op hun rug, als ze tenminste vers zijn, en wat is dat nou… gebakken vis ruikt toch veel lekkerder dan wierook? Daar krijgen ze mij de kerk mee uit!

fialas, (E-mail ) (URL) - 28-04-’10 23:56
boontjuhh

Leuk filmpje didi samen met floris en nog even en dan zwemt didi volop gaat snel die zwemlessen van haar maar met zo’n goede badmeester als floris lukt het al aardig.

en vis mmmmmm heerlijk wij eten elke week toch wel een keer, en voordeel mijn paps vist zelf dus vis in overvloed in de vriezer.

en de giro bij jullie komen ze langs racen hier is de finish maar denk niet dat ik bij de finish lijn zal staan.. eerst morgen de de koninginnen gekte hier overleven.

boontjuhh, (E-mail ) (URL) - 29-04-’10 08:50
Elmar

Als wij vis eten is het meestal zalm of tonijn in de vorm van een salade op een broodje! :-)
Leuk die twee honden in het water!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 29-04-’10 17:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.