Verloren doif

Gisteren kon ik er niet terecht vanwege dat het zondag was, hij had zaterdagavond al gebeld, maar vandaag kon het wel. Dus ik dacht ik ga vroeg op stap, om alle drukte van naar huis terugkerende vakantiegangers voor te zijn. Na drie keer bellen werd er eindelijk opgenomen en kon ik vertrekken richting Westkapelle, een leuk ritje, we gaan ook vaak met de Spit die kant op. Het was wel even zoeken daar want ondanks dat het 2e Pinksteren was zat toch blijkbaar heel de hoegemeente binnen, de mensen die er rondliepen waren vakantiegangers en hadden ook nog nooit van de straat gehoord waar ik moest zijn.
Nadat ik hem gevonden had en het verloren duifje ingeladen, vroeg de goede man: “Jie ei zeker wè drie keer hebeld”. “Ja” zei ik. “Dat docht ik wè, jie ei gin nummerherkenning, in toen de telefoon vô dun derde keer hing ekkun ins ophenoome”. “O” (dat is dan fijn, dacht ik erbij). “Jahaa, want vô dajet weet wille ze je wi un verzekering verkoope….”.
Ik heb er maar niet teveel van gezegd en ben gauw huiswaarts gekeerd, want voor je het weet ben je besmet.
In Aagtekerke heb ik minutenlang sprakeloos naar de vreemdst uitgedoste mensen zitten kijken die de kerk verlieten, ongeloofelijk. Als er al een lieve Heer bestaat dan kan dit toch nooit zijn bedoeling zijn, dacht ik.

Ria Maandag 24 Mei 2010 at 7:38 pm | | Standaard

zestien reacties

Thérèse

Haha, ik vind het wel een slim baasje!! Heb je later niet verschrikkelijk staan lachen????

Ria, dom van mij misschien, maar ik zie niet veel bijzonder aan die kerkgangers in Aagtekerke. ???

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 24-05-’10 19:59
ria

@Therese: Natuurlijk moest ik erom lachen, maar ik vond het ook wel een beetje wereldvreemd, de man was misschien 35, vrouw en kind kwamen ook even in de deuropening, aardige mensen verder hoor. Tja die kerkgangers is een momentopname en ik wilde ook niet al te opzichtig fotograferen, maar het waren er wel een paar honderd hoor en ik keek mijn ogen uit, vooral wat hoedjes, tassen en schoenen betrof en dan de combinaties daarvan…

ria, (E-mail ) (URL) - 24-05-’10 20:11
Renesmurf

Je belt je helemaal suf, en die man geeft nog toe ook dat die gewoon de zaak liet rinkelen.
Dat lijkt me ook wel zo`n kerkganger.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 24-05-’10 20:16
ria

@Rene: dat was het zeker, vandaar dat ik gisteren niet mocht komen.

ria, (E-mail ) (URL) - 24-05-’10 20:26
Laurent

Hahahaha, ik kan het me helemaal voorstellen hoe zo’n man de telefoon eigenlijk maar goddeloze nieuwlichterij vindt, en argwanend kijkt elke keer als-ie overgaat.

Laurent, (URL) - 24-05-’10 21:24
Ina

Je zou ze toch!!

Ina, - 24-05-’10 21:32
Brillie

Das een hele mooie zendmast. Lijkt echt iets voor mij te zijn.

Brillie, (URL) - 24-05-’10 21:36
Me!

Die gaan met de tijd mee daar met al die GSM masten op het dak. Die kerkgangers snap ik ook niet. Geloven doe je toch niet in de kerk, maar daarbuiten…

Me!, (E-mail ) (URL) - 24-05-’10 23:00
fialas

Kerkgangsters horen van die zwarte ovale hoedjes te dragen en lange rokken, ik heb dat 20 jaar geleden gezien op de Veluwe, en ik hoop dat het nog steeds zo gaat.
Ook kleine meisjes liepen er zo bij, iedereen keek saggerijnig want die kerk, daar moesten ze ‘s middags ook weer naartoe.

fialas, (E-mail ) (URL) - 25-05-’10 00:02
Downer

Moest het even hardop lezen om te begrijpen, dialect lezen valt nog nie mee, praten gaat me stukken beter af (h)
De strenge kerkgangers uitgedost in donkerblauw meestal, dát snap ik dan weer niet, ze kunnen er zelfs met hun rokken en hoedjes toch wel wat leukers van maken…

Downer, (URL) - 25-05-’10 00:25
Wieneke

Ja, ik herken het beeld. Wij kwamen per ongeluk eens in Krimpen a.d. IJssel terecht op een zondag. Ook zo’n massa wandelende kerkgangers in donkere pakken en met hoeden op midden op de weg, niemand kon er langs. We bleven allemaal braaf wachten. Ik had zo’n medelijden met die arme kinderen, die er tussen liepen, want het was prachtig weer en van buitenspelen zou er die dag zeker niks komen. Ik heb ook eens een stel jongeren van ‘Artikel 31’ geinterviewd. Krampachtige zekerweters, die helemaal nergens over nadenken. Brrrr… maar eerlijk is eerlijk, het zijn fundamentalisten, maar ze doen verder niemand kwaad.

Wieneke, (URL) - 25-05-’10 09:41
aargh

Waarschijnlijk vinden ze het zelf heel feestelijk. En het scheelt handen vol geld als je niet elk jaar je garderobe hoeft te vervangen omdat de mode dat voorschrijft, een nieuw lint om het hoedje is genoeg ;-)
Je bent trouwens maar druk met die duifies, maar ach, zo kom je weer eens ergens. Twee kanten aan alle dingen.

aargh, (URL) - 25-05-’10 11:42
joke

Op die duve rust tenminste zegen!
Heb je wel benzine vergoeding gehad?

joke, - 26-05-’10 09:34
marlies

als nummerherkenning geblokkeerd is neem ik ook negen van de tien keer de telefoon niet op. om precies dezelfde reden. heb me nu maar laten registreren bij http://www.bel-me-niet.nl want je weet maar nooit: ziekenhuizen en andere openbare instellingen hebben de nummerherkenning in de regel ook uit gezet.

marlies, - 26-05-’10 10:10
ria

@Joke: Helemaal vergeten te vragen. Ik heb wel zelf netjes gevraagd of er nog kosten aan verbonden waren ;-)

@Marlies: Ik zou niet weten hoe ik het aan moet zetten, zal Joop er eens op wijzen als hij weer terug is, die doet zulke klusjes altijd.

ria, (E-mail ) (URL) - 26-05-’10 10:31
joke

OO verkeerd gelezuh! Jie ging een duve uut julder kot opaeluh?!
Ik docht dat ut andersomme was!;-)

joke, - 26-05-’10 19:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.