Goede tijden, slechte tijdenVandaag maar eens een rondje door de tuin. Vanmorgen gemaaid en een beetje opgeruimd hier en daar, dus het ziet er voor mijn doen netjes uit. Het filmpje begint als ik thuiskom na een wandelingetje.

Het is veel grond, dat we kochten als landbouwgrond rond 1986 en waar we als eerste de loods op plaatsten toen Joop voor zichzelf begon. In die loods heeft Miriam nu haar kapsalon, voor degenen die dat nog niet wisten. Af en toe moet je eens even wat herhalen voor nieuwe lezers.

In 1990 hebben we er ons huis bijgebouwd, sinds die tijd wonen we daar tot groot genoegen. Eerst hadden we bijen en toen dat niet meer kon vanwege mijn allergie is Joop overgestapt op de duiven.

Ons bedrijf hebben we na tien jaar moeten beeïndigen en verkocht, het ging niet goed en zelfs ons huis is toen ook verkocht geweest aan degene die ons bedrijf overnam. Gelukkig hebben we dat na een jaar huren weer terug kunnen kopen, we hadden inmiddels allebei een baan in Rotterdam. De grond is toen opgesplitst, we hebben een bruggetje gemaakt en hebben nu onze eigen ingang. Nog weer later is de loods verkocht aan Mark, die nu alweer een jaar of tien de partner van Miriam is.

Onze baas in Rotterdam ging failliet, Joop vond nog wel ander werk, maar kreeg in 2002 een infarct, daarna WAO en nu pensioen, met af en toe een taxiritje.

Dat was het zo in het kort, want ondertussen gebeurde er ook nog vanalles natuurlijk, de bergen kwamen in zicht, honden, foto's, webloggen, Nepal. Ze kunnen misschien veel van ons zeggen, maar niet dat we saai zijn. Ik wel een beetje natuurlijk, maar Joop allerminst, er moet tenslotte een beetje evenwicht zijn.

Ria Vrijdag 29 April 2011 at 6:11 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

zeventien reacties

Thérèse

Ik heb straks het filmpje gezien. Wat een grote lap grond hebben jullie. Je kunt zowat een grote wandeling daarin maken.
Toch wel leuk, die samenvatting van jullie leven, Ik volg je al best lang, maar dat Miriam in jullie loods haar kapsalon had, wist ik helemaal niet. En ook niet dat jullie je huis een tijd kwijt zijn geweest wat erg maar gelukkig is toch het meeste goed gekomen.
Misschien ga ik ook wel eens zo iets doen, maar of ik dat in één logje kan?????? Ik zie wel.
Morgen een gezellige dag gewenst en een knuf voor Didi, die ook zo mooi de tuin laat zien.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 29-04-’11 20:50
Thérèse

‘wat erg’ moest tussen streepjes en niet doorgestreept, sorry.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 29-04-’11 20:50
ria

@Thérèse: Het meeste gebeurde ook al voordat ik begon met webloggen hè en af en toe heb ik weleens wat verteld, maar vaak snappen mensen niet hoe wij aan zo’n grote tuin komen, daarom vertel ik het er maar weer even bij ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 29-04-’11 20:54
aargh

wat verrassend. We hebben natuurlijk al heel vaak fotootjes gezien van diverse hoekjes maar hoe het allemaal aan elkaar vast zit daar krijg je dan toch geen beeld van. Nu heb je die bekende hoekjes voor ons aan elkaar geplakt. Het is inderdaad groter dan ik dacht. Heerlijke tuin hebben jullie, Didi boft maar.

aargh, (URL) - 29-04-’11 21:39
Ina

Niks saai!! Een geweldig leven hebben jullie samen na een zeer werkzaam leven. Geniet ervan!! :-)

Ina, - 29-04-’11 21:45
Sjoerd

Als Brillie al praat over zijn landgoed… wat is dit dat. Dat is een uurtje wandelen in eigen tuin…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 29-04-’11 21:52
Renesmurf

Een mooi rondkijkje!

Ik wist wel een aantal dingen, maar lang niet alles! En zo even een overzicht is wel zo tof, en bijpassend filmpje net zo!

Renesmurf, (URL) - 29-04-’11 22:22
tineke

Mijn mond viel open van verbazing,bij het zien van het prachtige filmpje.
-Wat een oprij laan.
-Wat een grote prachtige tuin.
-Wat een geweldig uitzicht.
-Wat een rijkdom.
Ik wist wel veel,maar bij het zien van het filmpje,ik
vind dit helemaal top,bedankt dat je me even een kijkje
gaf in jullie domein.

tineke, - 29-04-’11 22:32
tineke

O,ja,bijna vergeten,een hele mooie Koninginnedag morgen,
het word schitterd weer,lekker genieten,proost,doen wij ook.

tineke, - 29-04-’11 22:36
mack

Goeiedag zeg, is en nog wel plek voor de rest van Zeeland?

mack, (E-mail ) (URL) - 29-04-’11 22:46
adriaanbrillie

Das een behoorlijke wandeling.

adriaanbrillie, (E-mail ) (URL) - 30-04-’11 01:05
Wieneke

Voor mij is het extra leuk dit filmpje omdat we samen (toen nog met Simba en Bella) door jullie tuin hebben gewandeld. Het blauwe hok was er nog niet, maar de rest herken ik allemaal goed.

Wieneke, - 30-04-’11 10:41
Margo

Ja, dan is mijn tuintje wel wat kleiner! Je zou daar mooi een Bed&Breakfast kunnen beginner! Wat voor bedrijf had Joop en wat voor werk deed jij? Is Joop freelance taxichauffeur? Is dat landbouwgrond later bouwgrond geworden? Dan is het flink meer waard geworden denk ik.
Enne… er staan twee letters te veel in je logje! :-)

Margo, (E-mail ) (URL) - 30-04-’11 17:17
ria

@Margo: Joop zat eerst bij het onderwijs als leraar installatietechniek en is door steeds minder uren les te gaan geven een installatiebedrijf begonnen, zo kon hij het langzaam opbouwen. Ik deed wat administratief werk, lapte de ramen en zorgde dat er koffie was. Dat het met het bedrijf niet goed ging kwam door een grote opdrachtgever waar we opeens geen opdrachten meer van binnen kregen, maar wel personeel voor hadden aangenomen, dat was slikken en bijna stikken. Ze hadden ons niet op de hoogte gebracht van hun voornemen het installatiewerk zelf te gaan doen. Joop doet taxiritjes voor: http://www.newyorktaxi.nl/
Natuurlijk is het wel wat meer waard geworden, maar we hebben zodoende ook veel ingeleverd en de helft is nog maar van ons. B&B moet ik niet aan denken, dan moet je vroeg op hoor en voor andere mensen lekkere dingen klaar zetten ;-)
Als de blokhut er staat misschien eens een weekje verhuren, we zien wel, voorlopig is hij alleen voor Sil en de kinderen.
Letters heb ik verwijderd :-p

ria, (E-mail ) (URL) - 30-04-’11 17:55
Irene

Geweldig zo’n filmpje, dat zouden meer webloggers moeten doen. Ik zal eens aan R vragen of hij het goed vindt dat ik ….gggrhhrgghh! (dat laatste is het wurggeluid dat ik ga maken als gevolg van zijn antwoord ;-) )

Irene, (URL) - 30-04-’11 23:20
ria

@Irene: Is het zo raar dan?

ria, (E-mail ) (URL) - 30-04-’11 23:39
Bart

Leuk gedaan Ria !

Bart, (E-mail ) (URL) - 01-05-’11 20:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.