Wateroverlast

Het mag dan wel stevig vriezen, maar met de zon erbij en warm aangekleed is het heerlijk wandelen. Ik kreeg het zelfs nog te warm op het laatst.

Vanmorgen was de waterleiding naar de geiser bevroren in de blokhut, geen douchewater voor Miriam. Gelukkig deed die van ons het nog wel. Het was ook best fris geweest, dus ze besloot om vandaag maar gelijk in haar nieuwe huis te gaan wonen. Ik heb vanavond al een paar keer heen en weer gereden met spullen, de kachel brandt en het is er lekker warm. Ze heeft nog genoeg op te ruimen voorlopig, de kasten staan vol met oude spullen van de vorige bewoonsters, twee hoogbejaarde dames, die er maar zo af en toe waren. Er zitten nog best leuke dingetjes tussen, dus niet alles wordt zomaar weggegooid.

Het verschil in dochters wordt weer eens duidelijk. Silvia zou nooit zomaar in zo'n oud huis gaan wonen, daar moet eerst heel de boel gerenoveerd, geschilderd, behangen, opgknapt en schoongemaakt worden. Miriam trekt er zo in. Wij deden dat in 1976 toen we hier in het dorp kwamen wonen ook. We hadden ook een oude gaskachel, waarbij het 's morgens heerlijk aankleden was, dus van wie Sil dat heeft is me niet helemaal duidelijk.

Vandaag herdenken we ook weer de ramp waarmee mijn leven begon. Van ervoor weet ik bijna niets, de ramp is het eerste dat ik me echt kan herinneren, nu 59 jaar geleden.

Ria Woensdag 01 Februari 2012 at 7:28 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

zestien reacties

Irene

Wat een schitterende foto weer. Ik zie nu steeds die hogeresolutiefoto’s van Mars omdat ik met die vertalingen bezig ben, en dit zou er zo een kunnen zijn van een van die ijselijke landschappen op Mars.

Irene, (URL) - 01-02-’12 20:45
ria

@Irene: Dank je. Maar deze komt toch echt niet van Mars hoor ;-)

ria, (URL) - 01-02-’12 20:56
adriaanbrillie

Sorry, te druk met het uitvoeren van mijn tegel.

adriaanbrillie, (URL) - 01-02-’12 21:22
Sjeu

weer zo’n plaatje, zo mooi die natuur.. ‘t lijkt me een heerlijk huisje :-) hoop dat ze het er fijn gaat hebben.

Sjeu, - 01-02-’12 22:15
Renesmurf

Ik zou ook eerst alles aanpakken.
Kijk, als er geen geld of tijd voor is, dan is het wat anders.
Maar zo zijn mijn ouders, broer en zusje ook.

Renesmurf, (URL) - 01-02-’12 22:30
Sjoerd

Ik zou ook zo intrekken en de rest op me af laten komen. Komt tijd, komt raad…

Sjoerd, (URL) - 01-02-’12 22:44
Margo

Prachtige foto. Ik hoopte in je tekst te lezen wat het nou precies is. Strand met zeewater, maar waar komt dat vandaan? Ik zat er op Fb ook al naar te kijken.

Ik verbaas me er ook over dat Miriam er zo intrekt. Ik ben meer als Sylvia, eerst alle ouwe troep, vuil en luchtjes ed van de vorige bewoners weg.

Margo, (URL) - 01-02-’12 22:50
Sjeu

wie weet zit er tussen kunst en kitsch materiaal bij die spullen, en kan ze het strakjes laten doen :-)

Sjeu, - 01-02-’12 23:06
ria

@Margo: Het is de vloedlijn. Het was opkomend water dus het stond daar alweer een paar uur droog. Het zou niet lang meer duren eer daar het water weer overheen zou lopen of toch tenminste een golf af en toe

ria, (URL) - 01-02-’12 23:08
ria

@Sjeu: Ik zou daar helemaal niet gek van opkijken. Er hangt ook een prachtige plafonnière aan het plafond dus, helemaal onder het stof, maar als hij schoon is zal het een plaatje zijn, nu al trouwens ;-)

ria, (URL) - 01-02-’12 23:11
tineke

Gelukkig maar dat Sil en Miriam niet hetzelfde zijn,daar hebben wij er ook twee van hoor.Leuk zo’n oud huisje.Miriam kan dadelijk,het helemaal in haar eigenstijl veranderen,in haar eigen plekje.

Ja de ramp van 1953 zal bij velen nog ieder jaar in zijn geheugen gegrift blijven,ikzelf was pas 1 jaar,,bewust niet meegemaakt,maar sta er toch ook ieder jaar bij stil.!!

tineke, - 02-02-’12 00:32
Redstar

Eerst de boel opknappen zou ik ook niet doen. Gewoon er in, en dan aan de slag.

Redstar, (URL) - 02-02-’12 08:26
hanscke.

Ik ben ook een vieske. Ik zou eerst alle sporen van de vorige bewoners willen uitwissen. In noodgeval in ieder geval beginnen met eén plekje hoe klein dan ook, helemaal zuiveren voor mezelf. Tijdens de harde stormen van de afgelopen weken heb ik wel aan de ramp gedacht, maar nu eigenlijk niet. Goed dast je het even in herinnering brengt.

hanscke., (URL) - 02-02-’12 10:42
aargh

Wat heerlijk, lekker weer een eigen huis mét brandende kachel en een werkende douche! Het is prima verhuisweer lijkt me zo. En wie weet wat ze nog vindt in de kasten.

aargh, (URL) - 02-02-’12 13:24
Jan K. alias Afanja

Wat een prachtige foto van die ijselijke structuren aan de vloedlijn.
De grote overstromingsramp in Zeeland was voor mijn tijd, maar een onderwijzer op de lagere school kon daar heel boeiend over vertellen. Daar is nog wel het e.e.a. van blijven hangen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 02-02-’12 15:37
sil

Trauma van toen jullie zomaar met ons in dat vieze huis gingen wonen haha

sil, - 02-02-’12 17:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.