Update van Joop

Martina was vroeger eigenaar van Jungle Wildlifecamp waar ik nu ben. Ik wilde daar 2 jaar geleden al naar toe maar door een landverschuiving kon ik daar toen niet komen.

Ze had dit hotel verkocht en wilde iets nieuws beginnen. Ze had plannen om een nieuw camp te bouwen met milieu vriendelijke huizen die je  kunt zien op haar website. Maar zoals zoveel dingen in Nepal zijn er altijd wel tegenslagen. Zo ook hiermee. Het duurt nu langer dan verwacht. Samen met haar Nepaleese vriend woont ze nu op het platteland 5 min. van Sauraha. Een prachtige plattelands omgeving midden tussen de rijstvelden. In het huis waar ze nu woont heeft ze 2 gastenkamers en als de gasten willen, kunnen ze zelf koken. Vijf minuten van dit huis heeft ze dan een groot stuk grond waar ze het nieuwe camp wil gaan realiseren.

Om toch alvast wat inkomsten te verkrijgen heeft ze een prachtig houten huisje gerealiseerd  compleet van gerecycled hout. Het valt op hoe koel het huisje is en ook de L vormige veranda is erg koel. Het toilet en de douche zijn geheel op eigen wijze gerealiseerd een tiental meters vederop in een stenen gebouwtje.

Naast dit alles is ze al met veel  succes een recycle project gestart. Alle te recycelen spullen  worden ook werkelijk afgevoerd. Ze heeft ook voor elkaar gekregen dat met behulp van de plaatselijke bevolking dat de rivier is schoon gemaakt.

Tot zover Joop, zonder taalfouten hoop ik deze keer.

Kijk ook eens op de website van Martina want het ziet er wel heel mooi uit allemaal.

En zo'n tasje zie ik ook eigenlijk wel zitten!!! Je weet de maat ongeveer hè Joop :-)

Ria Zaterdag 22 September 2012 at 5:46 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

vijf reacties

Joop

Helaas de website zijn nog wat aan het aanpassen. De shop is er niet meer.

Joop, - 22-09-’12 19:32
Sjoerd

Met een beetje initiatief kom je al een heel eind.

Sjoerd, (URL) - 22-09-’12 20:08
marlies

wat een prachtig project en wat jammer van die shop want ik zou mijn pashmina’s wel in zo’n tasje aangeleverd willen krijgen. als ik ooit daar in de buurt kom wil ik wel in zo’n zandzakkenhuis logeren hoewel,… dat houten huisje spreekt mij toch ook wel erg aan.

marlies, - 22-09-’12 22:26
Renesmurf

ja, leuk gedaan zo.
Interesant verhaal, uit het leven gegrepen, prima dat je dat hier plaatst.

Renesmurf, (URL) - 22-09-’12 22:34
hanscke

Mooi verhaal

hanscke, (URL) - 23-09-’12 22:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.