Snow white

Vooral vanmorgen was het prachtig. Een centimeter of tien van dat maagdelijk wit zonder voetstappen.

Didi en ik brachten daar snel verandering in want natuurlijk moest er even gerend worden.

We maakten er zelfs een filmpje van:

Vanmiddag even boodschappen gedaan, we hebben ons maar niet in de polder gewaagd dat komt wel weer een keer.

We passen ons aan aan de omstandigheden, zoals wel meer mensen deze dagen, want het is natuurlijk niet voor iedereen even leuk, die kou. Als je erdoor moet voor je werk, of als je buiten moet werken. De enige remedie is dan je goed aan te kleden en dan is het best lekker hoor, buitenlucht doet goed en deze winterse kou is beter dan al die vochtigheid.

Het eerste wat ik 's morgens doe is het bed open gooien en ons slaapkamerluik open zetten voor frisse lucht en dat gaat tegen de avond pas weer dicht. Onze slaapkamer is niet verwarmd, zoals bij de meeste mensen denk ik.

Ontevredenheid verbittert en verzuurt.

Tevredenheid siert, dat is ware levenskunst.

Ria Dinsdag 15 Januari 2013 at 6:16 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

tien reacties

Sjoerd

Tsjonge,jonge, wat een pret, en hier ligt weer eens niets. Schandalig gewoon.

Sjoerd, (URL) - 15-01-’13 21:11
Jan K. alias Afanja

Mooie winterlandschapjes, Ria. Zo te zien geniet Didi ook van de sneeuw.
Hier in het noorden is vandaag geen vlokje gevallen, en toch ziet het landschap er door een heel klein laagje sneeuw in het weekend en de aanhoudende vorst er ook hier lekker winters uit. Wat mij betreft mag het voorlopig winter blijven. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 15-01-’13 21:35
Sjeu

de witte schoonheid van verstilling :-)

Sjeu, - 15-01-’13 21:43
tineke

Er is wat sneeuw gevallen vannacht en vandaag,dus wandelen we maar weer naar ons werk.

tineke, - 15-01-’13 22:24
Renesmurf

ja, prachtig he! Hier helaas niet zoveel wit, alleen een heel klein bijna verdwenen laagje alweer. Jammer, maar het zij zo, Geniet er van!

Renesmurf, (URL) - 15-01-’13 22:24
Redstar

Hier lag zelfs tegen de 20 centimeter. Alleen heb ik het er zelf niet zo op omdat ze hier slecht strooien waardoor omrijden een must is,.

Redstar, (URL) - 16-01-’13 08:28
hanscke

Ik sluit mij bij Sjoerd aan. Hier is het ook geen sprookje. Geen vlok, helemaal niets, niente, nulkommanul.
Ik doe het met het slaapkamer net andersom. Overdag houd ik het raam dicht, ivm energiekosten, en als wij het bed instappen zet ik het raam een beetje open. We slapen altijd met frisse lucht.

hanscke, (URL) - 16-01-’13 12:44
Fien

Ik doe het net als Hanscke. Overdag dicht, ‘snachts de deur (wij slapen beneden) op een kier. Met dit verschil, de verwarming brandt overdag overal, dus ook in de slaapkamer.
Ook ‘snachts blijft de verwarming op 18,5 graden branden. Wij hebben vloerverwarming en dat duurt uren om het op temperatuur te krijgen.

Fien, - 16-01-’13 19:34
ria

@Fien, wij slapen ook beneden, we hebben geen boven en ook overal vloerverwarming. Die is in de slaapkamer nooit aan, dus ik kan daar wel openzetten. Ons huis is van hout, de wanden dus ook en die worden nooit helemaal door en door koud.

ria, (URL) - 16-01-’13 19:42
Margo

Het filmpje wil niet lukken, hier in Verweggistan, maar dat zie ik thuis wel. Ik ben best wel een beetje jaloers op jullie met de sneeuw, het enige dat ik leuk vind van winter. Wij gingen vandaag (woensdag) de bergen in, het was aardig koud daar boven. En hier beneden aan zee ook best wel!

Margo, (URL) - 16-01-’13 23:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.