Tijdverdrijf

Vanmorgen na de koffie gingen ze weer op huis aan, tenminste met onderweg een tussenstop bij de orthodontist in Rotterdam, want Levi krijgt een speciale behandeling, dat doen ze niet in Nijkerk en omstreken. Er wordt een wortel van een kies geïmplanteerd op de plek waar de voortand is afgebroken en weggehaald en als die aanslaat wordt daarop weer een tand gefabriceerd. Vroeger kreeg je een plaatje en daar liep je dan de rest van je leven mee. Gelukkig is dat niet meer zo. Op het moment ziet het er niet uit, maar dat komt natuurlijk allemaal weer goed. Onderaan heeft hij al een beugel, dat komt aan de bovenkant ook nog.

Wat me maandag gelijk opviel was dat de kinderen zo ontzettend wit zagen, nu is het wel winter natuurlijk, maar toch, je ziet tegenwoordig geen kind meer buiten. Ik heb er vandaag nog eens extra op gelet en heb welgeteld twee kinderen gezien met een 'woensdag' papa, ook een buitenmens, dus die neemt ze mee naar buiten. 

Het was wel vreselijk koud vandaag, maar toch deden Didi en ik een rondje want er moet weer wel getraind worden natuurlijk, de beweging moet er wel in blijven en een frisse neus hoort erbij.

Ik vind het erg leuk te horen dat ik iedereen tot tekenen heb aangezet. Thuisgekomen hebben de kinderen gelijk potloden gekocht van hun zakgeld en Silvia doet ook ijverig mee. Een tekenblok heb ik meegegeven, ik vond dat zelf niet zulk fijn papier, dus dan is het makkelijk doorschuiven.

Miriam was al aan het schilderen en photoshoppen en omdat ik met alles toch alweer wat meer ervaring heb is het leuk om tips te geven. Niet dat ik het zo goed kan hoor, maar ik weet van veel dingen in elk geval hoe het moet. Het is erg ontspannend en als je niet meer rookt en drinkt hou je nu eenmaal zeeën van tijd over...

Ria Woensdag 20 Februari 2013 at 6:33 pm | | Standaard

vijftien reacties

aargh

Ja dan is al dat creatieve gedoe van jullie een heel wat gezondere en leukere verslaving, heerlijk al dat geknutsel.
Wat ben ik blij voor Levi dat er van die transplantatiemogelijkheden zijn, dat hij weer een gaaf voorgeveltje krijgt! :-)

aargh, (URL) - 20-02-’13 19:24
sil

Gewelidig dat gefreubel toch,…met of zonder wijntje enzo? Ik sta daar te denken, “wie moest ik ook alweer masseren?,….oh ja Mir! “….haha

sil, - 20-02-’13 19:41
ria

Zonder wijntje gaat het echt beter hoor, de meeste mensen worden alleen maar stierlijk vervelend van (teveel) drank en dat heeft niets met fantasie te maken.

ria, (URL) - 20-02-’13 19:43
Sjoerd

Als de wijn zit in het vat, is er nog niemand zat. Of zoiets… Dus de rust is wedergekeerd bij jullie.

Sjoerd, (URL) - 20-02-’13 21:24
marlies

grappig, vandaag kwam ik Gerda tegen die vroeg of jij nog steeds niet meer rookt. ik antwoordde dat dat gewoon geen item meer is. prompt staat er dan wat op je blog om dat antwoord te logenstraffen ;-)). nou ja, het IS toch ook geen item meer? hoogstens constateer je nog maar eens dat het een ware bevrijding is. jammer dat we eerst door die rook en/of alcoholellende moesten om daar achter te komen. wisten wij veel? de kinderen van nu maken voor een deel nog steeds dezelfde stomme keuzes als wij deden. hoewel we tegenwoordig wel beter weten dan 50 jaar geleden hoe stom het feitelijk is om er aan te beginnen.

marlies, - 20-02-’13 22:46
Renesmurf

Ik vind het buiten onmenselijk koud eigenlijk.
Ik weet niet, het gevoel in een soort van val te zijn gelopen, want buiten in de winter is niet echt wat ik voor ogen had ooit.

Renesmurf, (URL) - 20-02-’13 22:49
ria

@Marlies: Gerda reageerde een paar dagen geleden al hoor, was ze bang om hier te komen dan? Vanwege de rooklucht? ;-) Hahaha. Nee ik moet er echt niet meer aan denken , dat zou ook raar zijn na anderhalf jaar he.

ria, (URL) - 20-02-’13 22:59
adriaanbrillie

We kunnen veel tegenwoordig. Dat klopt. Maar dat wil niet zeggen dat hij er van kan genieten tot zijn 120 ste.

adriaanbrillie, (URL) - 20-02-’13 23:41
Jan K. alias Afanja

Mooi dat er tegenwoordig betere oplossingen zijn dan een plaatje, want dat is een onding. En ik kan het weten …
Ik zeg het niet zo gauw, maar het was mij vandaag echt te koud voor een fotokuier, ik wacht op wat warmer weer.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 21-02-’13 00:27
Margo

Fijn dat dat kan, met die implantaten! Nu is het een fietsenrek! :-D
Inderdaad kinderen zitten tegenwoordig liever achter hun schermpjes dan buiten in de natuur. Maar ouders moeten dat wat meer stimuleren of ze gewoon de deur uitschoppen!

Margo, (URL) - 21-02-’13 00:28
Redstar

Ja ze kunnen veel tegenwoordig met tandtechniek. En tekenen is nu eenmaal leuk. Als je de slag te pakken hebt, kun je zo uren zoet zijn.

Redstar, (URL) - 21-02-’13 09:14
hanscke

Tsja, of ik nu verslaafd aan buiten ben weet ik niet, maar ik moet elke dag even buiten zijn. Nu ik weer uit de voeten kan, of anders gezegd weer op de been ben, sla ik geen dag over, ook al is het nog zo koud, neem vandaag bijvoorbeeld. Roken doe ik al 8 jaar niet meer en de alcoholvrije dagen worden steeds talrijker. Per week toch wel 3 of 4. Staat wel weer een andere verslaving tegenover, de virtuele snoepverlaving, maar daar weet jij ook alles van.

hanscke, (URL) - 21-02-’13 13:49
Sil

Kan je ook potloden roken?? …

Sil, - 21-02-’13 21:51
ria

Hoezo? Alweer gestopt met de sigaretten?

ria, (URL) - 21-02-’13 22:08
Thérèse

Wel leuk gweest hè met z’n allen zo veel plezier hebben met tekenen en kleuren.
Bij mij gebeurt het ook bijna nooit dat ik een dag niet buitenkom. Het doet mij goed, dat denk ik echt.

Thérèse, (URL) - 22-02-’13 00:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.