Overhoop

De Dikke Toren is te koop, het Rijk stoot monumenten af. Er zal wel een oplossing komen natuurlijk, maar toch vind ik het raar, dat zulke dingen allemaal niet beter geregeld zijn.

Ik was vandaag weer even in Zierikzee, waar nog steeds druk gewerkt wordt.

Wat een karwei is het toch. Ik ging er maar eens even voor op de muziektent staan, want zonder auto's bomen en terassen zijn de geveltjes natuurlijk wel goed zichtbaar. Ik hoop toch zo dat ze er nog wel een paar bomen neer gaan zetten.

Toen ik me omdraaide zag ik dit. Het anker en het beeldje zijn al weg, het fontein met de kikkers aan het eind volgt, deze bomen mogen blijven staan.

Ik deed een plas in Concordia, de dame die ik tegen kwam op het toilet dacht met me mee, want waar laat je je hond zo gauw als je nodig moet. Ik had Didi rustig even alleen gelaten bij de wasbakjes, maar dat vond de dame niet slim en wees me op het baby-luier-vervang-toilet, dat wat groter is, erg handig!

We liepen weer terug naar het parkeerterrein aan de Scheldestraat, gratis en eigenlijk vlakbij, je bent zo in Zierikzee. Natuurlijk is het niet handig als je veel boodschappen hebt, maar bij de Lidl is ook parkeerruimte zat.

Daarna reed ik nog even door naar de Zijpestraat om een foto van het huis te maken waar we vijf jaar woonden op nr 22. Ik had er geen enkele foto van. Morgen of misschien wel overmorgen daarover meer.

Ria Donderdag 28 Februari 2013 at 6:22 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

elf reacties

Thérèse

Een leuke reportage Ria. Minder leuk is al dat gedoe met opbreken enzo. Je houdt je hart altijd vast wat het worden moet.
In ons vorige dorp stond de watertoren ook te koop en hij is verkocht. Wat men ermee doet, geen idee, want hij is nog precies hetzelfde aan de buitenkant.

Thérèse, (URL) - 28-02-’13 19:38
joke

Super rondje Ria…leuk om te zien,wij komen er niet nu…
Je bent niet eens even komen buurten….;)

joke, - 28-02-’13 20:41
Sjoerd

Aha, je bent aktief geweest. Die dikke toren heb ik ook nog ergens op een foto staan. Lijkt me best wel een uniek stulpje om te wonen.

Sjoerd, (URL) - 28-02-’13 20:43
ria

ik heb er nog wel even aan gedacht hoor Joke, maar ik betwijfelde of jullie er zouden zijn, had ik het toch moeten doen.. :-/

ria, (URL) - 28-02-’13 21:13
Jan K. alias Afanja

Het centrum van Drachten is ook al geruime tijd een grote bouwput, en dat gaat nog jaren duren ook. “It moat earst op syn slimst ear’t it better wurdt,” zeggen we dan maar hoopvol. Oftewel het moet eerst op zijn ergst zijn, voordat het beter wordt.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-02-’13 21:29
Irene

In zo’n huis heeft heel Nederland gewoond of woont er nog.

Irene, (URL) - 28-02-’13 22:16
tineke

Wat kijkt het toch kaal zonder die bomen,net zoals hier op de grote markt in Grave.Dat is een zee van terassen geworden.!

tineke, - 28-02-’13 22:45
Renesmurf

ja, raar inderdaad dat de redding zo raar geregeld is.
En leuk je eigen historie zo even langs te gaan.

Renesmurf, (URL) - 28-02-’13 23:58
Redstar

Zierikzee zal er van de zomer geheel anders uitzien als ik het zo eens bekijk. Het straatwerk zal er vast wel mooi uitzien.
Ik ga ook nog eens foto’s maken van de huizen waar ik gewoond heb.

Redstar, (URL) - 01-03-’13 08:59
Wieneke

De dikke te koop? gaat spaarpot omkeren

Wieneke, - 01-03-’13 10:32
marlies

die toren heeft potentie hoor, zie hier:http://www.oneindignoordholland.nl/nl-NL/verhaal/1660/watertoren-kwadijk-is-prijswinnaar

marlies, - 01-03-’13 21:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.