Op de gok

Maak eens gauw een foto zei Joop, want de eerste om ons goede morgen te wensen toen we naar buiten keken was deze... buizerd? Denkt Joop. Ik ben opgehouden met het zoeken naar dingen, het is gewoon een mooie roofvogel en wanneer hij onze duiven vangt is hij ineens een stuk minder mooi.

Het was nat en koud vandaag en ik had ook weer last van duizelgruis, ik merkte het gisteren al.

Nog nooit heeft één van ons last van hooikoorts gehad, maar de laatste dagen jeuken mijn ogen en heb ik af en toe niesbuien. Joop had ook al last van zijn ogen, kan zoiets zomaar ineens na een jaar of vijfenzestig de kop opsteken vraag ik me dan af...

Tussen de buien door toch nog lekker gewandeld, al was ik blij dat ik dat extra blok er niet bijgepakt had, want dan had ik het niet droog gehouden.

Ik wandel altijd zonder bril, dan zie ik genoeg, in de verte zelfs beter dan mèt. Dus toen deze vogel zo lekker bleef scharrelen ook al was ik in de buurt wilde ik wel even een foto maken. Niet dat hij zo dichtbij zat, maar ik kan nu zoomen hè, verder en beter, maar ja dan moet je wel iets zien op je schermpje waar alles nog wazig is ook totdat je scherp stelt. Het was een gok zodoende. Mijn verbazing was groot dat hij er zo helder bijstond, deze tureluur?

Ria Zaterdag 11 Mei 2013 at 6:33 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

vier reacties

marlies

ik denk dat die scharrelaar een grutto is. wel bijzonder hoor.

marlies, - 11-05-’13 21:13
Jan K. alias Afanja

De eerste is echt een prachtige witte buizerd. Ook al heb je de foto van de grutto min of meer op de gok gemaakt, hij staat er prachtig op.
Ik geloof niet dat het gras bij jullie groener is, maar het lijkt me wel langer dan het meeste gras hier momenteel.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 11-05-’13 22:27
tineke

Wat een prachtige plaatjes van de Buizerd en de Tureluur,of Grutto.?
Morgen eens even die kiekjes aan mijn kleinzoon laten zien,die vind dit prachtig.

tineke, - 12-05-’13 00:37
Irene

Ik dacht dit het beest was van de oude guldenbiljetten, dus een snip? Het kan mij meestal ook niet schelen hoe hij door de mensen wordt genoemd, dat zit het genieten van een mooie vogel maar in de weg ;-)

Irene, (URL) - 12-05-’13 18:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.