Op rolletjes

Het lag al weken op het land, maar nu is het toch netjes opgerold. Het vlas is binnen en ik maakte er even een filmpje van. De karretjes razen in volle vaart over het land en als ze genoeg vlas gehapt hebben poepen ze een rol uit, die dan weer op een wagen geladen wordt natuurlijk. De karretjes zitten alleen nogal eens verstopt geloof ik, want de één na de ander stond even stil en werd er aan gemorreld.

Voor degenen die het zonde vonden dat ik de paddenstoelen had omgemaaid kan ik meedelen dat ze er alweer staan hoor. Er wordt niet voor niets gezegd 'als paddenstoelen uit de grond schieten'.

Verder rommel ik 's morgens lekker een paar uurtjes in de tuin en doe daarna wat anders, gisteren gewandeld, maar daarbij liep het water uit mijn haar. Toch wel vochtig warm weer en vandaag ook weer, dus ik deed het rustig aan en ging nog even naar 'de stad' voor wat boodschappen.

Wat is het lekker hè! Zo en dan nog een maandje, dat wil ik eigenlijk wel.

Ria Woensdag 25 September 2013 at 6:22 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

vijf reacties

Therese

Inderdaad, als paddestoelen uit de grond schieten… mooi!
En dat vlas, hè, wat ze er vroeger meededen, heb ik allemaal in dat museum gezien, maar wat zouden ze nú er mee doen? Dat zou ik wel eens willen weten.

Therese, (URL) - 25-09-’13 19:50
ria

Toch voornamelijk om linnen van te maken denk ik Thérèse.

ria, (URL) - 25-09-’13 20:03
Irene

Met hooi gaat het hier net zo alleen hebben wij niet die oneindige oneindigheid van vlak land tot aan de horizon. Ons hooi ligt altijd in bochten.
Het vlaskaf ligt als strooisel in onze paardenboxen. Handig spul en het is leuk om te zien dat er met alle onderdelen van die plant wat nuttigs kan worden gedaan. Na afloop composteert het ook prima. Goed spul, vlas.

Irene, (URL) - 25-09-’13 21:10
Redstar

Hmmmmz, nu weet ik weer wat ik gister vergat. Hier staan ook een hoop paddenstoelen op het erf, en die wilde ik eigenlijk ook even vast leggen..
Misschien dat ik er vandaag aan toekom.

Redstar, (URL) - 26-09-’13 08:18
Jan K. alias Afanja

Goed dat de lucht wat vochtig was, dan stuift het toch wat minder op het land bij deze werkzaamheden.
Dit rustige herfstweer verveelt mij nog lang niet, de komende dagen nog wat zon er bij, dan is het helemaal goed.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 26-09-’13 13:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.