Uit de doeken

the Original!

Het kwam misschien als een raadsel over, mijn verhaal van eergisteren, en omdat het vandaag een staartje kreeg leg ik het in het kort even uit.

Ik heb sinds kort een nieuwe part time buurvrouw en door een voorval twee weken geleden, waar ik eigenlijk totaal niets mee te maken had viel ik tegen haar uit, wat dacht ze wel niet hier (bij de buurman) de regels te komen bepalen, zoiets, ik ging behoorlijk tekeer dat kan ik best.

Daar had ik spijt van, de sfeer was er niet leuker op geworden, vijandig zelfs, tenminste zo voelde ik dat en ik heb liever een goede verstandhouding met mijn buren.

Daarom raapte ik vandaag al mijn moed bij elkaar, stapte naar haar toe en maakte mijn excuus.

Nou dat werd me niet in dank afgenomen hoor, of ik maar weg wilde zijn en ze wilde niets met MIJ EN MIJN FAMILIE te maken hebben, ik had op haar hart getrapt en dat hoef je bij haar maar één keer te doen! KLAAR!

Nu ben ik zelf van nature erg vergevingsgezind, vergeven en vergeten, dat kan ik goed. Ieder mens maakt tenslotte weleens een fout of doet of zegt iets verkeerd en ik ben dan vaak de eerste om er zand over te strooien en volgens mij kunnen veel mensen dat, ik vind dat namelijk een goede eigenschap.

Nu blijkt dat er ook mensen zijn die dat niet kunnen. Tot welk soort behoren deze mensen eigenlijk? Ik denk zelf het a-sociale type, dat heb ik ook tegen haar gezegd.

Gelukkig heb ik een buurman (ex schoonzoon) van het goede soort, die staat hier helemaal buiten, kiest geen partij en wij kunnen het nog steeds goed vinden en hij ook met de rest van de familie.

En waarom vertel ik dat nu hier zul je denken, want ik ben al een tijdje gestopt met het uitgebreid vertellen van privé zaken. Dat doe ik om te voorkomen dat er verkeerde verhalen de ronde gaan doen, vanwege roddel en achterklap.

Ria Zaterdag 19 Oktober 2013 at 4:20 pm | | Standaard

twaalf reacties

Sjeu

Het maken van je excuses vereist veel moed, zelfinzicht, compassie en overzicht over het grotere geheel. Het toont groot karakter.

Het accepteren van een excuus vereist wat inzicht en geduld..

Wat zijn we toch mens allemaal. Ria, je hebt je goede wil getoond. Laat het je niet teveel aantasten. XXX

Sjeu, - 19-10-’13 17:41
Sil

Ze zou ook eens dat stomme getekende randje rond dr lippen moeten laten,…..dat is zooooo uit de tijd,….net als haar manier van doen.
Zij komt zichzelf nog wel tegen ,…..

Sil, - 19-10-’13 17:43
Irene

Maar goed dat ze alleen parttime buurvrouw is dan, zo heb je er niet de hele tijd mee te maken.

Irene, (URL) - 19-10-’13 18:31
Therese

Och Ria, wat een ellende. Ik leef met je mee. Hoe je dan daar weer mee moet omgaan? Ik zou het ook niet weten.

Therese, (URL) - 19-10-’13 19:34
Nanos

Manmanman, wat een sneue toestand. Je hebt je goede wil getoond, bent door het stof gegaan en dat had haar vertrapte hart toch goed moeten doen. Ze zal weinig vrienden hebben. Laat maar zo.

Nanos, - 19-10-’13 23:47
Wieneke

Ik moet altijd lachen als ik mensen zo verheven hoor praten over ‘de wereldvrede’. Ze kunnen nog niet eens een beetje normaal tegen hun buren doen.

Wieneke, - 20-10-’13 09:23
Redstar

Tja Ria, niet iedereen is het zelfde wat dat betreft. Ik ben ook van vergeven en vergeten, want met wrok leven schiet niet op.
En over privé dingen praat ik denk ik ook vaak in raadsels.. Er lezen mensen mee die mij kennen, en eigenlijk vertel ik niet te veel vanwege het zelfde als jij dat niet meer doet.

Redstar, (URL) - 20-10-’13 09:28
tineke

Je hebt je goede wil getoond.
Je kunt ook geen normaal gesprek met zo’n mensen aan gaan.
En dat kost je alleen energie verspilling!

tineke, - 20-10-’13 10:32
marlies

dom is misschien een betere omschrijving dan a-sociaal. en dan dom in de zin van onwetend, kinderlijk enz?. woorden willen nog wel eens hun doel voorbij schieten want interpretatie daarvan is ook niet altijd eenvoudig. mild zijn en zonder (ver)(voor)oordelen naar de dingen kijken is, (zie sjeu) ook voor je zelf vaak veel gezonder.
(dit nalezend moet ik wel weer erg om mezelf glimlachen. wat een betwetertje hè)

marlies, - 20-10-’13 13:16
Jan K. alias Afanja

Jammer dat het zo gelopen is, want je zult elkaar toch nog wel eens tegenkomen als parttime buren. Jij hebt in elk geval je goede wil getoond en je best gedaan, veel meer kun je niet doen.
Maak er in elk geval verder nog een mooie zondag van!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 20-10-’13 15:31
hanscke

Zou mij ook zo maar kunnen overkomen. Ik flap er ook wel eens iets uit wat niet al te tactisch is. Maar ik kan ook heel goed mijn tekort erkennen. Mensen die niet kunnen vergeven vind ik doorgaans arm. Niets is ons mensen vreemd en we vliegen allemaal wel eens uit de bocht. Dan is opstaan en weer verder gaan gewoon het beste.

hanscke, (URL) - 20-10-’13 16:28
Margo

Hoezo parttime buurvrouw? Lijntjes rond de mond dat zegt mij genoeg, dat ziet er zoooo achterlijk uit! Sterkte met zo’n buurvrouw!

Margo, (URL) - 22-10-’13 09:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.