Vernieuwen

Twee duivenvluchten vandaag, eentje vroeg en eentje laat. Toen de eersten zo'n beetje binnen waren even naar het tuincentrum voor opbinddraad. Ik maak een soort levende schutting, ter vervanging van de instortende wilgentenen,  door de takken te leiden van de struik die ertegen staat. Dat gaat makkelijk, maar het moet wel af en toe even gebeuren natuurlijk en het liefst vroeg want hij bloeit nu en dan komen de bijtjes erop af, dat is ook niet fijn dat gezoem rond je hoofd.

Ik heb er ook nieuwe kunststof palen tegen gezet en als ik nu wat snoeihout heb doe ik dat daartussen, die twee dingen samen moeten er weer een stevig geheel van maken.

Ik reed door de polder. De aardappels bloeien nu mooi, maar ik heb ook al een zakje nieuwe om te eten, heerlijke geschrapte aardappeltjes.

Vanmiddag kwam een jong stel de kratten ophalen, ze waren groter dan ze gedacht hadden en wilden ze er eerst een soort aardappelkistjes van maken... nu wordt het een lounge set, ook leuk en veel mooier dan van steigerhout natuurlijk. Ze waren er blij mee, ook al moesten ze er zodoende wel een keer of drie voor heen en weer rijden en ik hartstikke blij dat die rommel weg is. Nu alleen nog de laatste met het hommelnest.

Nog even een gezellig roseetje op het dorp en toen de tweede vlucht die maar niet wilde komen en zo is het eten ook alweer achter de kiezen. Een lekker afwisselend zonnig dagje in de tuin zodoende.

Ria Zaterdag 21 Juni 2014 at 6:31 pm | | Standaard

vijf reacties

Margo

Mooi, je zou er een boeketje van bijeen kunnen plukken. Leuk; aardappelbloemen! Fijn dat je zo nog iemand blij maakt met dat hout. Zo zie, er is overal vraag naar!

Margo , (URL) - 21-06-’14 19:46
RenéSmurf

oeh, wat een boel werk toch allemaal weer, zo heeft ieder zijn geneugtes. Hier was het weer wat winderig en zonder zon, jammer.

RenéSmurf, (URL) - 21-06-’14 20:41
Hanscke

Zeeuwse nieuwe aardappelen zullen vast heel lekker zijn maar wij zweren bij Opperdoese ronde. We hebben zelfs een klein zakje mee naar Frankrijk.

Hanscke , (URL) - 21-06-’14 22:23
tineke

Er gaat niets boven de Zeeuwse aardappelen,dan proef je pas wat je op je bordje krijgt!

tineke, - 22-06-’14 10:21
Sjoerd

Het is vandaag echt een dag om in de tuin te bivakkeren. Beetje werken, lekker in het zonnetje… Heerlijk.

Sjoerd, (URL) - 22-06-’14 11:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.