Verrukkeluk
Een telefoontje vanmorgen, dat mijn bodywarmertje binnen was. Dus nadat Silvia en de kinderen vertrokken waren reden we eerst naar Schuddebeurs en keken daar ook nog even rond. Marlies was op zoek naar een kruisbes en laten er daar nou net nog twee staan, eentje voor haar en eentje als cadeau voor mij, dat wordt smullen volgend jaar!
Daarna reden we naar het strand voor een fijne wandeling. We aten een patatje mèt en de hondjes vermaakten zich ook prima, op het strand is er niets aan de hand.
Met de honden wilde het verder niet zo heel erg vlotten eigenlijk. Rasta, de hond van Marlies is volgens mij een beetje bang, zoekt bescherming bij Marlies en als Didi te dichtbij komt begint ze te brommen en valt uit, waardoor ze dan weer gestraft wordt. Afgelopen nacht heeft ze ook erg weinig geslapen, ik ook, dus dat doen we vannacht anders. Hopelijk gaat het dan morgen een beetje beter, als ze goed uitgerust is en goed gegeten heeft.
Vanavond deed Marlies iets verrukkeluks met een pompoen, een selderijknol en een paar aardappels. Speklapjes en sla erbij, we hebben gesmuld! Had ik toch maar een fractie van haar kookfantasie, dat zou ik al fijn vinden.
Voor mij nog een restje puree voor komende week, verder alles opperdepop!
Natuurlijk deden we ook ng een selfie. Het was een fijne dag, ondanks de vechtende hondjes.
vijftien reacties
het was een waarlijk aangename dag (jammer van dat krengetje met krullen, ik hoop dat dat geen gewoonte wordt want dan moet ik naar een hondjesfluisteraar)
het intikken van dit “recept” is meer werk dan het bereiden ervan. zo deed ik het ongeveer:
borstel de pompoen schoon en haal met een lepel de pitten eruit. snijd hem met schil in stukken of stukjes. schil de knolselderij en snijd die in ongeveer dezelfde grootte stukken (2á 3 cm). schil een paar (2 in dit geval) aardappels en snijd die in pakjes. (olijf)olie in een (koeken)pan waarin alles past en doe pompoen, selder en aardappels samen in de pan. roeren en een greep gemberpoeder, flink wat zwarte peper en een bouiilonblok erbij als het heet begint te worden een deksel op de pan en een scheut water erbij. wat italiaanse kruiden en een fijn gesneden sjalotje erbij. af en toe roeren en proeven. als alles gaar is met de stamper niet al te glad stampen.
de speklapjes waren heel mooie lapjes van de vleesboerderij alhier en dat maakt echt verschil:aan 1 kant inwrijven met kerriepoeder en wat nootmuskaat. bakken en voor het omdraaien wat ketjap manis erop.
ijsbergsla in repen met tomaat mengen, olie en een beetje witte balsamico erbij en zie, men eet verrukkeluk.
Geweldig Marlies!
Bedankt voor al je schrijfwerk! ;)
Hij lijkt mij super..ga hem morgen maken!
Speklapjes zijn ook hier van de vleesboerderij dus het komt helemaal goed…;)
Zo gaan de dagen wat sneller, denk ik Ria, voordat Joop weer thuis komt. Jammer van de honden maar misschien komt het toch nog goed. En leuk dat iemand jou verwent.
Hmmm speklapjes gaan er hier ook altijd goed in. Kruisbessen ook trouwens. Zo lekker als het aan het strand was is het vandaag niet meer. Hoewel hier wel de zon schijnt met vlagen.
Wat fijn allemaal En leuke foto’s!