Licht!

Vijf uur vanavond en kijk eens wat een lichte lucht nog.

Alle zeilen staan ook bij hoor, eigenlijk was ik te laat want de zon was net onder

maar als ik me omdraaide was daar de maan die achter de Pauwlonia Tomentosa scheen.

Sil en ik hebben vanmiddag nog even staan kijken hoe mooi hij in de knop staat en waar hij eventueel gesnoeid moet worden, zij snoeit namelijk ook graag en heeft er ook nog eens voor geleerd.

Nadat we een fijn rondje Ellemeet hadden gelopen en een soepje hadden gegeten is ze weer naar huis gereden.

Daarna ben ik nog even naar het tuincentrum gegaan, een plant stond al een jaar of twee te sukkelen, ik was er een beetje klaar mee eigenlijk, 's winters veel blad verliezen en 's zomers weer een paar erbij, maar nooit dat je zegt 'wat ben je mooi'. Nu heb ik een Dracena een flinke en ook makkelijker denk ik.

Daarna ben ik nog even teruggereden omdat ik er nog eentje weg had gegooid en daarvoor in de plaats staat nu een Areca palm. Nog een nieuw snoertje lampjes meegebracht voor de helft en alles zit alweer in de kersttas voor volgend jaar. Nu nog een plekje zoeken voor de kerstboom.

Ria Vrijdag 02 Januari 2015 at 7:01 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

acht reacties

Irene

Dat viel mij ook op, dat het om 5 uur best nog licht is. Het scheelt dat hier nog veel sneeuw ligt.

Irene, (URL) - 02-01-’15 20:18
Thérèse

Het wisselt zo het licht blijven en donker worden is mijn idee. Opeens is het al bijna donker en nog geen 5 uur. En dan is het nog licht en toch al later. Zal wel door de helderheid in de lucht komen. Groetjes Ria!

Thérèse, (URL) - 02-01-’15 21:32
Sjoerd

Voor mij mag het iedere dag lichter worden… Oh, dat doet het al…

Sjoerd, (URL) - 02-01-’15 22:30
aargh

Ja fijn he, januari! :-)

aargh, (URL) - 02-01-’15 22:47
Renesmurf

ja, zo blijf je wel bezig he. Ik hou mijn plant in leven tot die dood gaat, en dan smijt ik hem weg, en als het meezit gebeurt dat dus nooit.
En geen kerstmeuk hierzo, hoef ik ook niks op te ruimen.

Renesmurf, (URL) - 02-01-’15 23:39
John

Als het vandaag zo bewolkt blijft redden we het niet tot 5 uur vrees ik. Gister viel het echt op. Ik kreeg spontaan zin in het voorjaar :D

John, (URL) - 03-01-’15 10:34
Jan K. alias Afanja

Sinds we de kortste dag achter ons hebben gelaten, is het alweer een mniuut of acht lichter, het gaat alweer lekker de goede kant op.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 03-01-’15 11:54
tineke

Hier is het steeds bewolkt en alleen al overdag moeten we nog wat lampen aan.Voor mij kan het niet snel genoeg lichter worden!

tineke, - 03-01-’15 18:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.