Zondagverslag

"Heb jij ook die hele rits met Spitfires gezien?" vroegen ze aan me..

Ja dat had ik, ik maakte er zelfs foto's van.

"Ja, alleen denk ik dat het Triumphs waren...." zei ik.

Oh ja, nu wisten zij het ook niet zeker meer en later liep ik te denken, Triumph en Spitfire zijn toch één, heb ik net weer eens gedaan of ik ergens verstand van had. Gelukkig waren het ook weinig Spitfires denk ik... die had ik heus wel herkend hoor...

En terwijl de Triumphs voorbij reden maakte ik ook nog een paar foto's van de weer in de berm groeiende bijenorchis, die ik vorig jaar nog mee naar huis nam, maar hier in de tuin zie ik hem nu niet verschijnen. Als ze nu niet te snel gaan maaien gaat hij misschien nog bloeien.

Verder groef ik een stronk eens wat dieper uit, die dingen moeten daar weg want ik struikel erover.

Jij verzint ook elke keer wat anders, zegt Joop dan, maar misschien had hij ze gelijk wat dieper uit moeten zagen, of misschien gaat het nu makkelijker omdat ze dood zijn, het is in elk geval geen klusje dat ik zelf kan klaren, anders had ik dat al gedaan.

We hadden ook nog twee doden vandaag. Er was een jonge merel uit het nest gevallen en ook een duif had het loodje gelegd, dus het leed gaat hier gewoon door, maar ook lief natuurlijk, vanavond deden we even een klompendansje na het eten.

Ria Zondag 17 Mei 2015 at 5:38 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , ,

negen reacties

joke

Triumph hebben wij ook nog eens gehad….

joke, - 17-05-’15 19:42
Thérèse

Ik zou ze niet uit elkaar kennen. IK weet alleen dat de Spit van jullie rood is. En ooooooooooooo wat had ik graag dat klompendansje gezien. En Didi kijkt toe en staat de maat met zijn staart omdat hij geen klompen aankan.

Thérèse, (URL) - 17-05-’15 20:04
ria

Heb je daar geen foto,s van Joke?

ria, (URL) - 17-05-’15 20:31
Sjoerd

De spitfire is maar een van de modellen. Je hebt onder andere ook de Herald, en die lijkt er niet eens op. Triumph maakte ook gewone auto’s

Sjoerd, (URL) - 17-05-’15 22:05
Renesmurf

Ja, al die ingewikkelde namen ook, maar goed, overal zijn liefhebbers voor.
En de dood komt helaas veel voor in de natuur, niet iedereen haalt het, en dat is eigenlijk helemaal niet leuk.

Renesmurf, (URL) - 17-05-’15 23:04
Jan K. alias Afanja

Hoe mooi dan ook, ik vrees dat ik al die auto’s ook niet herkend zou hebben.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 17-05-’15 23:55
John

Er zitten toch gewoon 4 wielen onder? :P
Ik heb ze niet gezien, maar hier reden ze dan ook niet.

John, (URL) - 18-05-’15 09:44
Margo

Triumph Herald, zegt je dat wat? Die had ik eens, lang geleden. Maar was geen cabrio. Verder heb ik geen verstand van of interesse in auto’s. Oldtimers vind ik leuk, dat wel.

Margo, (URL) - 18-05-’15 10:32
aargh

Tja, voor mij is dat dus allemaal gewoon blik. Die namen zijn wel komisch, een beetje alsof ze uit een stripverhaal komen.
Wie weet komt de bijenorchis wat later op doordat hij verplant is. Die berm ziet er trouwens niet uit alsof er regelmatig gemaaid wordt, laten we het hopen.

aargh, (URL) - 18-05-’15 10:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.