Met zonder

Afgelopen nacht voor het eerst sinds jaren (behalve vorige week bij Truus dan) weer eens zonder gleuf geslapen. Een paar weken geleden vertelde Miriam al dat ze het zo deed en langzaamaan werd ik wakker want Truus deed het ook zag ik.

Jaren heb ik getobt met acht hoeken en een gleuf en niemand die me zei dat het ook anders kon, ik dacht er gewoon niet bij na, je hebt twee matrassen en die moeten apart ingepakt met alle moeite van dien, want het moet wel zo strak mogelijk zonder rimpels liefst, nou ga er maar aanstaan met je alsmaar strammer wordende lijf en vooral handen.

Gisteren heb ik grote hoezen gekocht waar het hele spul in één keer in kan, vier hoeken aan de buitenkant, that's it. Niks geen gekruip over en getrek aan stugge matrassen waar dan een lapje onder moet. Nu nog de nieuwe matrassen, dat duurt nog een week of twee kregen we bericht.

Als op de foto was het grotendeels vandaag, vooral somber, al schijnt op dit moment wel weer de zon.

Ria Zaterdag 05 September 2015 at 6:36 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

twaalf reacties

joke

Voor iedere gleuf is er een wig toch..?

joke, - 05-09-’15 23:08
Renesmurf

Ik slaap al jaren op een boxspring, bevalt prima!

Renesmurf, (URL) - 05-09-’15 23:46
Hanneke

Onze bedden hebben elektrisch verstelbare bodems. Bij het verschonen van de onderlakens zet ik de hoofdeinden omhoog, zodat ik er veel beter bij kan.
Ik doe de verse hoeslakens om de vier hoeken en laat dan het hoofdeind weer zakken. Het laken wordt dan vanzelf strak getrokken. En dat dan twee keer natuurlijk.
Van die gleuf hebben we nooit last gehad.

Hanneke, (URL) - 05-09-’15 23:47
Sjoerd

Die gleuf stoort me niet…

Sjoerd, (URL) - 06-09-’15 08:18
ria

Nee, die gleuf stoorde ons ook niet, maar het verschonen vond ik zo,n gedoe. Onze bedden hebben ook van die elektrisch verstelbare uiteinden maar die gebruiken we nooit en dan zijn ze naar beneden Hanneke en dan? Dan zitten ze toch nog niet netjes. ?.

ria, (URL) - 06-09-’15 10:06
ria

Jij verschoont zeker nooit de bedden Sjoerd?

ria, (URL) - 06-09-’15 10:08
hanscke

Wij hebben sinds kort een bed met een halve gleuf, zo’n springbox die elektrisch versteld kan worden. Maar wel één hoes, mèt halve gleuf. Alleen het bed opmaken is dus niet te doen. Doen we dus altijd met ons tweeën

hanscke, (URL) - 06-09-’15 10:50
John

Als je had verteld dat je hier mee aan het tobben was… Hier ook losse matrassen, maar grote hoeslakens. Het maakt een stuk makkelijker op, en het ligt toch wat prettiger.

John, (URL) - 06-09-’15 11:08
Ina

Zijn jullie al die jaren aan t stoeien geweest met die gleuf??Had ik je….
Maar ja.. Als hadden komt is hebben te laat :-/

Ina, - 06-09-’15 12:11
ria

Ja gut, ik was er niet echt mee aan het tobben, ik wis tniet beter en dacht er verder niet bij na… Dus jij doet het ook zo… Tsjonge…

ria, (URL) - 06-09-’15 13:55
Ina

Ja zonder matrasgleuf hoor!!

Ina, - 06-09-’15 14:04
tineke

Hier ook twee losse matrassen dus ook een gleuf.
Een hoes laken lekker strak over de twee matrassen heen daar ben ik goed in.
Dus gen probleem hoor!

tineke , - 06-09-’15 20:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.