Overhaast

Nadat ik gisteravond een paar uur uitgebreid geoefend, gewogen en geprobeerd heb, heb ik vanmorgen besloten mijn nieuwe toestel morgen weer terug te brengen.

Niemand begreep geloof ik wat ik gekocht had, maar het was een Nikon coolpix S9900 inclusief accesoire kit. Alles zit weer netjes in de doos, twee accesoires, de extra batterij en de standaard, zaten er zelfs niet bij.

De reden waarom ik hem terugbreng is dat ik hem vooral te groot vind en te zwaar. Mijn Panasonic weegt twee ons en deze ruim drie, plus dat hij niet lekker in mijn hand ligt. Ik loop tijdens het wandelen vaak gewoon met mijn toestel in mijn hand en dat gaat met deze wel, maar niet lekker.Bovendien is de kast van de Panasonic van staal en die van de Nikon niet, ik weet niet waarvan dan wel, maar ik vind hem ook duidelijk minder degelijk.

Ik ben teveel vergroeid met de Panasonic en ik denk dat ik voor deze kies, dan maar zonder klapscherm, maar als het even kan wil ik dat liever nog even uitstellen, dus ik hoop dat ze zoals ze beloofden gewoon het geld terugstorten. Dan kan ik op mijn gemak nog wat verder kijken. Ook al zal ik als ik wat wil kopen toch wel weer bij Verschoor terecht komen. Mijn oude toestel doet het sinds gisteren weer als vanouds, geen storing meer gehad.

En nu maar wachten op de vakantiegangers. Nog drie nachtjes. Bij mij bestond de tijd vooral uit hond. Door de vele regen kon ik niets in de tuin doen en binnen zit je dan met z'n drieen naar buiten te kijken en te wachten tot het droog wordt, of een beetje te breien.

Ze zijn weer terug in Pokhara, hebben hun Poon Hill diploma gehaald, want zwaar was het zeker ook voor Joop met de snelle hoogteverschillen daar.

Ria Zondag 27 September 2015 at 4:26 pm | | Standaard

dertien reacties

Ina

Goede weloverwogen beslissing.

Ina, - 27-09-’15 18:01
Thérèse

Ja, heel goed Ria.
Wat gezellig dat de honden met je meebreien. Was het erg lastig om ze te leren breien?

Thérèse, (URL) - 27-09-’15 18:07
ria

Nou ze kunnen het eigenlijk niet hoor Therese, ze keken vooral hoe ik het deed als afwisseling, want de konijntjes speelden toch de hoofdrol.

ria, (URL) - 27-09-’15 18:29
tineke

Goed dat je je nieuwe fototoestel toch uit geprobeerd hebt.
Eigenlijk kopen we te ovehaast iets .
Hopelijl krijg je netjes je geld terug gestort

tineke, - 27-09-’15 18:47
Jeanne

Prachtige foto’s! Met je oude toestel? Ik dub ook over een nieuwe, maar ik wil er ook alleen maar eentje die lekker klein en licht is, omdat ik hem altijd bij me wil hebben. maar aan de andere kant moet het toestel meer mogelijkheden hebben zodat ik mooiere foto’s maken. Lastige keuzes.

Jeanne, (URL) - 27-09-’15 18:55
ria

Ik weet niet wat je nu hebt Jeanne maar ik ben echt een Panasonic fan realiseer ik me nu . Ze worden ook steeds beter, dat is wel met alle toestellen het geval natuurlijk. Ik dacht nikon…dat moet supergeleiding zijn, maar volgens mij ontloopt het elkaar allemaal niet zoveel. Ja foto’s zijn met mijn oude toestel

ria, (URL) - 27-09-’15 19:20
ria

Supergeleiding=super goed

ria, (URL) - 27-09-’15 19:21
hanscke

Zo weer helemaal bijgelezen. De tv doet het weer, blij met aankoop van een nieuw kiekjesapparaat en nog blijer dat het teruggebracht kan worden en met de familie gaat het goed, zo te lezen. Heb jij de steenmarter zelf wel eens gezien?

hanscke, (URL) - 27-09-’15 22:43
Sjoerd

Het moet zitten als een maatpak…

Sjoerd, (URL) - 27-09-’15 22:56
Dhyan

Ik zag wel dat je een Nikon hebt gekocht en heb nog op internet de specs opgezocht, maar ik kan er niks over zeggen. Foto’s die je hier laat zien heb je er niet me gemaakt dus die geven geen indruk van de kwaliteit van de Nikon.

Dhyan, - 28-09-’15 09:24
John

Belangrijk dat de camera lekker in de hand ligt en zo. Mijn telefoon doet dat tegenwoordig beter dan mijn compact spiegel reflex.

John, (URL) - 28-09-’15 09:42
aargh

Het ideale fototoestel bestaat niet, kwaliteit en afmetingen en gewicht kunnen eigenlijk nooit allemaal ideaal zijn dus je moet een compromis zoeken. Ik heb een heel behoorlijk piepklein cameraatje dat ik altijd bij me heb, en een groot zwaar geval met extra lenzen voor prachtige foto’s maar daar ga ik normaal nooit mee op stap, alleen voor een echte foto-expeditie.
Wat een mooi document met al die stempels en zo, een leuk aandenken aan die bijzondere tocht.

aargh, (URL) - 28-09-’15 10:22
Jan K. alias Afanja

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Nu je oude toestel het weer gewoon schijnt te doen, kun je rustig nog wat oriënteren. Succes daarmee.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 29-09-’15 15:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.