Kwaliteit

Ria Dinsdag 15 December 2015 at 6:26 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

twintig reacties

Thérèse

Nou Ria, ik vind het ook lekker, die bonen uit een pot of uit een blik, maar ja, koken houd ik ook niet zo van. Hè, wat beroerd dat je je er zo rot van voelt. Ik weet trouwens niet eens wat een stoofoven precies is.
Een lekker lang logje, Ria, maar overal op reageren kan ik niet (of ben ik te lui voor? haha) .
Ik vraag mij wel af wat die mensen daar doen met z’n allen. Jij weet het ook niet?

Thérèse, (URL) - 15-12-’15 19:28
Fien

Geloof toch niet alles wat mensen beweren Ria. Ik heb wel een keer bonen geweekt en proefde geen enkel verschil met bonen uit blik.
Daar zit alleen zout bij. Bonen zijn bonen.
Ik koop heel vaak jonge kapucijners, lekker in blik en gemakkelijk. Gebakken ui erbij, wat gerookt spek. Hup, in een kwartiertje klaar.

Fien, - 15-12-’15 19:30
ria

Jaa droogsurfen op wieltjes, ik weet niet hoe het heet ;-)

ria, (URL) - 15-12-’15 19:31
ria

Fijn Fien. Je bent een mens naar mijn hart.

ria, (URL) - 15-12-’15 19:38
joke

Even voor de goeie orde, ik was het niet…;)))))))

joke, - 15-12-’15 19:51
ria

Whahaha. Jij zou dat ook zo niet zeggen ;-)

ria, (URL) - 15-12-’15 19:53
ria

Misschien is het een havik zegt Joop ik weet het dus niet met die vogel.

ria, (URL) - 15-12-’15 20:42
Marijke

In de 70er jaren werd er degelijk al gesurfd, al was t mondjesmaat, HEB ER ZELF TOEN NOG GESURFD

Marijke, - 15-12-’15 20:59
ria

Ja toen begon het zo langzamerhand te komen hè. Maar druk was het er nog niet mee. Zeker niet daar.

ria, (URL) - 15-12-’15 21:09
John

Grappig van je Golfje. Nou ja, dat zeggen we nu. Toen was het vast even flink schrikken.
We hopen dat er flink opstand komt tegen al die nieuwbouw. Ook aan deze kant van Zeeland.

John, (URL) - 15-12-’15 22:29
Marijke

Haha, gewoon lekker bruine bonen uit een pot blijven eten joh! Als je ze wilt weken moet je dat zeker doen maar uit een pot zijn ze mi net zo lekker hoor. En bovendien: de een is hier goed in en de ander daar. Jij bent supergoed in blogjes schrijven, schilderen, tekenen en fotograferen om maar iets te noemen en dat is al heel wat dus wees maar gerust trots op jezelf en dat koken, ach….

Marijke, (URL) - 15-12-’15 22:39
Margo

Bruine bonen uit een potje hadden wij toevallig ook vanavond. J. vindt dat erg lekker, het was zijn kookbeurt, we koken om en om. Ik vind bb ook wel lekker hoor, ook in salades. En je hoeft niet altijd verantwoord bezig te zijn hoor, trouwens wat is er mis met bonen achter glas?

Margo, (URL) - 15-12-’15 23:26
Renesmurf

Herinneringen aan de auto. En die vogel, die zit gewoon. Ach ja, als je je lekker voelt zal het eten ook wel gezond zijn, denk ik maar!

Renesmurf, (URL) - 15-12-’15 23:50
Wieneke

Ja, er zijn nog steeds mensen, die het tot kunst hebben verheven om andere mensen flink te raken met hun ‘gezellige’ opmerkingen. Het zegt iets over hoe ze in het leven staan, denk ik dan maar en haal daarna mijn schouders op.
Bruine bonen in potten kunnen prima, hoor. Wij hebben hier wâldbeantsjes en die lijken erg op bruine bonen, maar ze zijn geler. Die kun je niet in potten kopen, dus moeten ze geweekt en gekookt worden. Maar dan heb je ook wel iets heerlijks op je bordje.

Wieneke, (URL) - 16-12-’15 09:09
Dhyan

Wat een gevoeligheid, iemand zegt gewoon wat zij/hij van bruine bonen vindt en jij voelt je meteen al een misdadiger. Vreemd dat mensen zoiets onbenulligs onmiddellijk oppakken als kritiek op hun handelswijze of eetgewoonte.

Dhyan, - 16-12-’15 19:55
ria

Ja. Hahaha. Het valt ook wel mee, maar het kwam erg bits over en ik ben nu eenmaal een supergevoelig mens, daar kan ik ook niks aan doen. Verder kan ik er wel om lachen hoor :-D

Dezelfde persoon heeft mij naar mijn eindexamen gesleept en daar ben ik haar nog steeds erg dankbaar voor ;-)

ria, (URL) - 16-12-’15 19:59
marlies

haha, jij vind mij een keukencrea en ik heb altijd wel bruine en rode en reuze en witte enz .bonen in mijn voorraadkast staan en die verwerk ik graag in mijn creatieve salades. dus…. wacht maar, jij bent straks een trendsetter met je ouderwetse electrische turbo-oven waarin je als je wil kunt stoven en stomen en bakken en braden. ik moet altijd gniffelen om mensen die trots zijn op hun nieuwste slowcoocker. ik heb nog een paar römertopfen die precies hetzelfde doen in mijn op alle temperaturen tussen 30 en 300 graden instelbare oven. eet lekker wat jij lekker vindt en laat je niet van de wijs brengen, bedoeld of onbedoeld.

marlies, - 16-12-’15 20:30
marlies

in potjes en/of blikjjes. en ook gedroogd hoor maar dat is de moeite niet als je voor 2 personen bonen wil klaarmaken. met een stoomoven misschien wel maar om daar nou zo’n ding voor aan te schaffen….ach je kunt er vast leuke dingen mee doen als hobbykok.

marlies, - 16-12-’15 20:43
ria

Ja en ook de ‘verschillende lekkere vleesjes’ stuitten mij tegen de borst. Ik vind bruine bonen gewoon het lekkerst met gehakt en chilipoeder natuurlijk

ria, (URL) - 16-12-’15 20:50
Jan K. alias Afanja

Gelukkig dat er toch nog iemand met verstand van boontjes bij zit. Het is precies zoals Wieneke zegt: er gaat niets boven de echte Friese wâldbeantsjes. :-)
Die buizerd – want dan kan het tenslotte ook best zijn – ziet er inderdaad niet echt jofel uit. Lijkt me wat van ‘t padje geraakt …

Jan K. alias Afanja, (URL) - 17-12-’15 15:23