Wennen

Hier hebben we een hek, daar hebben we een deur, ook leuk!

En dan komen we thuis, hebben het over dingen en dan zijn we het weer vergeten en we schrijven al zoveel op. Maar dat is niet erg hoor want dan kunnen we weer even, zo went het een beetje.

Didi blijft keurig beneden aan de trap als we naar boven gaan en als we weer beneden komen prijzen we haar de hemel in, zo'n brave hond hebben we nog nooit gehad, want het is wel de bedoeling dat ze beneden blijft natuurlijk. Wij hoeven geen hond op bed.

Net als dat het de bedoeling is dat ze niet met haar voorpoten op de vensterbank gaat staan, dat gaat tot nu toe ook prima, ze blijft netjes op vier poten en dan vinden wij haar erg braaf. De vensterbanken aan de voorkant van de kamer zijn precies op kophoogte, zodat het moede hoofd daar even op kan rusten. Daar moet ik wel rekening mee houden met de frutsels, zodat ze toch nog lekker naar buiten kan kijken.

Het lijken allemaal heel kleine dingetjes, maar het is voor zo'n beest ook goed om langzaamaan te wennen, net als dat voor ons goed is. Oude bomen verplant je nu eenmaal niet zo makkelijk. Het gaat wel, maar het moet wel met zorg gebeuren. Dat betekent ook dat op het ogenblik dit voor ons het enige belangrijke is.

Ria Zondag 21 Februari 2016 at 6:39 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

acht reacties

aargh

Jullie doen het mooi rustig, worteltje voor worteltje, dan slaan jullie vast wel goed aan daar ;-)

aargh, (URL) - 21-02-’16 20:44
Ina

Goed om het rustig aan te kunnen doen met wennen. Niets overhaasten maar rustig aan de toekomst tegemoet zien. Heel verstandig!!

Ina, - 21-02-’16 20:59
Renesmurf

Ja, gelijk van het begin de regels hanteren, dan went dat wel.
Quandy mag overigens wel met zijn voorpoten op de vensterbank staan, dan kan die fijn naar buiten kijken.
Traplopen is erg slecht en mag dus niet.

Renesmurf, (URL) - 21-02-’16 22:11
marlies

wat ben je lief voor jezelf ria. mooi.

marlies, - 21-02-’16 22:33
Sjoerd

Ach, beesten wennen sneller dan mensen…

Sjoerd, (URL) - 21-02-’16 23:00
Jan K. alias Afanja

Zo is het! “Easy does it,” zoals de Fransen plegen te zeggen … :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 22-02-’16 00:25
John

Ja, ook beesten moeten wennen inderdaad. Maar ik denk dat ze tijd genoeg heeft om met jullie mee te wennen.

John, (URL) - 22-02-’16 09:04
Wieneke

Didi ziet jullie elke morgen straks uit haar hemel neerdalen en zal zien dat het goed is ;-) Geen dieren boven of in slaapkamers, dat is hier ook een vaste regel. Meteen de regels zoals je het wilt hebben, instellen én handhaven, dan weten ze niet beter. Zou voor kinderen ook heel goed zijn. Bella is één keertje de trap opgegaan tot halverwege, maar die had de domme pech dat heel toevallig Harry net bovenaan stond. Hij gaf haar meteen heel streng te verstaan dat ze de trap voortaan uit haar kop moest laten. Ze heeft het daarna nooit meer geprobeerd.

Wieneke, (URL) - 22-02-’16 09:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.